طب شناس
مکمل های دارویی غیر استاندارد

افزایش بیماران سوء مصرف مکمل‌های غیراستاندارد

تاریخ انتشار: November 7, 2022

رای به این نوشته: 4.06/5 (561 رای)

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به حواشی زیاد سود دهی در عرصه دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: تعادل در بازار دارو و تجهیزات با تشدید نظارت‌ها و نظام‌مند کردن سامانه‌های تأمین تا عرضه این محصولات، ممکن می‌شود.

چهارمین نشست کمیته استانی مبارزه با قاچاق دارو، مکمل و تجهیزات پزشکی با حضور حیدرعلی بالو، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان؛ محمود باقری خطیبانی، دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان، نسیبه یوسفیان، معاون غذا و دارو دانشگاه و جمعی از مدیران ستادی و مسئولان و متولیان نظارتی و اجرایی کمیته استانی در سالن اجلاس حوزه ریاست برگزار شد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این نشست با تأکید بر تشدید نظارت‌ها در چرخه تأمین و توزیع دارو و تجهیزات پزشکی و مکمل‌ها، اظهار کرد: قاچاق در عرصه دارو، مکمل‌ها و همچنین تجهیزات پزشکی در کل دنیا وجود دارد و به سبب حاشیه سود گسترده، سودجویان زیادی به آن اشتیاق دارند. ازاین‌رو نظام‌مند، برخط و شفاف بودن سیستم تأمین، توزیع و نظارت بر چرخه دارو و تجهیزات پزشکی بسیار می‌تواند مؤثر باشد.

وی با اشاره به اجرای طرح دارویار و تلاش دولت برای توزیع هدفمند یارانه‌ی دارو به مصرف‌کنندگان، افزود: طرح دارویار از قاچاق معکوس دارو در کشور جلوگیری کرده و درعین‌حال همه افرادی که دارای بیمه پایه هستند دارو را به‌صورت یارانه‌ای دریافت می‌کنند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه گسترش قاچاق دارو، کشور را با چالش روبرو می‌کند، تصریح کرد: کنترل قاچاق در دنیا با افزایش نظارت‌ها ممکن شده و هرچقدر بتوانیم نظارت‌های سازمان یافته را در نظام تأمین و توزیع از گمرکات تا داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها قوی‌تر کنیم، در تعادل بازار دارو و تجهیزات موفق‌تر عمل خواهیم کرد.

بالو با اشاره به تأمین سهم قابل‌توجهی از نیاز دارویی کشور از طریق تولید داخلی، گفت: خوشبختانه کارخانه‌ها و شرکت‌های دارویی بنامی در استان گیلان فعال هستند و بخشی از نیاز دارویی داخل استان و کشور را تأمین می‌کنند.

وی همچنین بر ضرورت نظارت بر داروهای طب سنتی با گسترش گرایش افراد به این طب، تأکید کرد و افزود: نظارت در این حیطه از عرضه دارویی نیز بسیار مهم است، چرا که توزیع این نوع داروها گسترده و با توجه به سیستم توزیع سنتی، نظارت سخت‌تری را در مقایسه با داروهای طب نوین دارند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به سیر افزایشی بیماران سوء مصرف مکمل‌های غیراستاندارد در استان به‌ویژه در بین ورزشکاران، گفت: تشدید نظارت در بازار مکمل‌های دارویی با توجه به رغبت روزافزون ورزشکاران به مصرف آن‌ها، لازم است.

گفتنی است؛ در این نشست، اعضای این کمیته هرکدام به بیان دیدگاه‌ها، موانع و معایب چرخه تأمین، توزیع و نظارت بر داروها و مکمل‌ها پرداخته و راهکارهای توزیع هدفمند و نظارت بر این چرخه را مورد بررسی قرار دادند.

منبع: دیار میرزا

10 خاصیت فوق العاده گیاه آب قاشقی+ طریقه مصرف+ مضرات||خواص آب قاشقی

10 خاصیت فوق العاده گیاه آب قاشقی+ طریقه مصرف+ مضرات

نگهداری از شیره انگور برای مدت طولانی

چگونه شیره انگور را برای مدت طولانی سالم نگه داریم؟

رونق تولید گیاهان دارویی و فراورده های گیاهی با توجه به ظرفیت های بومی هر منطقه

درمان کم خونی با غذاها

درمان کم خونی با یک غذای خوشمزه

خواص-سیب-زرد-سرخ-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-سیب-زرد-سرخ-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع سیب گرم است یا سرد ؟ + مصلحات + خواص

علل و درمان ضعف و بی حالی با طب سنتی|یوگا موثر در از بین بردن ضعف و بی حالی|درمان ضعف و بی حالی

درمان ضعف و بی حالی در طب سنتی با 13 توصیه تغذیه ای و چند راهکار دیگر

طبع و خواص نان سنگک در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع نان سنگک

طبع و خواص 3 نوع نان سنگک در طب سنتی ایرانی و اسلامی

خواص و مضرات نخل آسای در طب سنتی|خواص نخل اسای

طبع و خواص نخل آسای در طب سنتی+ 11خاصیت شگفت انگیز+ مصلح