طب شناس
مکمل های دارویی غیر استاندارد

افزایش بیماران سوء مصرف مکمل‌های غیراستاندارد

تاریخ انتشار: November 7, 2022

رای به این نوشته: 4.06/5 (561 رای)

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به حواشی زیاد سود دهی در عرصه دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: تعادل در بازار دارو و تجهیزات با تشدید نظارت‌ها و نظام‌مند کردن سامانه‌های تأمین تا عرضه این محصولات، ممکن می‌شود.

چهارمین نشست کمیته استانی مبارزه با قاچاق دارو، مکمل و تجهیزات پزشکی با حضور حیدرعلی بالو، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان؛ محمود باقری خطیبانی، دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان، نسیبه یوسفیان، معاون غذا و دارو دانشگاه و جمعی از مدیران ستادی و مسئولان و متولیان نظارتی و اجرایی کمیته استانی در سالن اجلاس حوزه ریاست برگزار شد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این نشست با تأکید بر تشدید نظارت‌ها در چرخه تأمین و توزیع دارو و تجهیزات پزشکی و مکمل‌ها، اظهار کرد: قاچاق در عرصه دارو، مکمل‌ها و همچنین تجهیزات پزشکی در کل دنیا وجود دارد و به سبب حاشیه سود گسترده، سودجویان زیادی به آن اشتیاق دارند. ازاین‌رو نظام‌مند، برخط و شفاف بودن سیستم تأمین، توزیع و نظارت بر چرخه دارو و تجهیزات پزشکی بسیار می‌تواند مؤثر باشد.

وی با اشاره به اجرای طرح دارویار و تلاش دولت برای توزیع هدفمند یارانه‌ی دارو به مصرف‌کنندگان، افزود: طرح دارویار از قاچاق معکوس دارو در کشور جلوگیری کرده و درعین‌حال همه افرادی که دارای بیمه پایه هستند دارو را به‌صورت یارانه‌ای دریافت می‌کنند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه گسترش قاچاق دارو، کشور را با چالش روبرو می‌کند، تصریح کرد: کنترل قاچاق در دنیا با افزایش نظارت‌ها ممکن شده و هرچقدر بتوانیم نظارت‌های سازمان یافته را در نظام تأمین و توزیع از گمرکات تا داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها قوی‌تر کنیم، در تعادل بازار دارو و تجهیزات موفق‌تر عمل خواهیم کرد.

بالو با اشاره به تأمین سهم قابل‌توجهی از نیاز دارویی کشور از طریق تولید داخلی، گفت: خوشبختانه کارخانه‌ها و شرکت‌های دارویی بنامی در استان گیلان فعال هستند و بخشی از نیاز دارویی داخل استان و کشور را تأمین می‌کنند.

وی همچنین بر ضرورت نظارت بر داروهای طب سنتی با گسترش گرایش افراد به این طب، تأکید کرد و افزود: نظارت در این حیطه از عرضه دارویی نیز بسیار مهم است، چرا که توزیع این نوع داروها گسترده و با توجه به سیستم توزیع سنتی، نظارت سخت‌تری را در مقایسه با داروهای طب نوین دارند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به سیر افزایشی بیماران سوء مصرف مکمل‌های غیراستاندارد در استان به‌ویژه در بین ورزشکاران، گفت: تشدید نظارت در بازار مکمل‌های دارویی با توجه به رغبت روزافزون ورزشکاران به مصرف آن‌ها، لازم است.

گفتنی است؛ در این نشست، اعضای این کمیته هرکدام به بیان دیدگاه‌ها، موانع و معایب چرخه تأمین، توزیع و نظارت بر داروها و مکمل‌ها پرداخته و راهکارهای توزیع هدفمند و نظارت بر این چرخه را مورد بررسی قرار دادند.

منبع: دیار میرزا

طبع و خواص روغن بادام زمینی در طب سنتی|خواص روغن بادام زمینی

طبع و خواص روغن بادام زمینی در طب سنتی + 3 مورد از عوارض و مضرات آن

از بین بردن غبغب با روشهای طب سنتی|درمان غبغب در طب سنتی + 9 ماسک خانگی برای رفع غبغب|درمان غبغب

درمان غبغب در طب سنتی + 9 ماسک خانگی برای رفع غبغب

تدابیر طب سنتی برای درمان قوز قرنیه|سن، دلایل و علائم ابتلا به قوز قرنیه|درمان قوز قرنیه با طب سنتی

آیا طب سنتی به درمان قوز قرنیه کمک می کند؟ 8 توصیه طب سنتی برای درمان قوز قرنیه

طبع و خواص هاماملیس انجیلی در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص هاماملیس انجیلی

طبع و خواص هاماملیس انجیلی در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع-و-خواص-هندوانه-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع و خواص هندوانه در طب سنتی ایرانی اسلامی

خواص و طبع پونه در طب سنتی

طبع پونه سرد است یا گرم؟+ خواص+ مصلحات+ مضرات- در طب سنتی

درمان ریزش مو سکه ای در طب سنتی|درمان ریزش مو سکه ای در طب سنتی + 10 دارو گیاهی فوق العاده برای درمان ریزش مو سکه ای|درمان ریزش مو سکه ای

درمان قطعی ریزش مو سکه ای با 10 دارو گیاهی در طب سنتی

10 خاصیت شربت پرتقال در طب سنتی + طرز تهیه شربت پرتقال مجلسی||خواص شربت پرتقال

10 خاصیت شربت پرتقال در طب سنتی + طرز تهیه شربت پرتقال مجلسی