طب شناس
مکمل های دارویی غیر استاندارد

افزایش بیماران سوء مصرف مکمل‌های غیراستاندارد

تاریخ انتشار: November 7, 2022

رای به این نوشته: 4.06/5 (561 رای)

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به حواشی زیاد سود دهی در عرصه دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: تعادل در بازار دارو و تجهیزات با تشدید نظارت‌ها و نظام‌مند کردن سامانه‌های تأمین تا عرضه این محصولات، ممکن می‌شود.

چهارمین نشست کمیته استانی مبارزه با قاچاق دارو، مکمل و تجهیزات پزشکی با حضور حیدرعلی بالو، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان؛ محمود باقری خطیبانی، دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان، نسیبه یوسفیان، معاون غذا و دارو دانشگاه و جمعی از مدیران ستادی و مسئولان و متولیان نظارتی و اجرایی کمیته استانی در سالن اجلاس حوزه ریاست برگزار شد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این نشست با تأکید بر تشدید نظارت‌ها در چرخه تأمین و توزیع دارو و تجهیزات پزشکی و مکمل‌ها، اظهار کرد: قاچاق در عرصه دارو، مکمل‌ها و همچنین تجهیزات پزشکی در کل دنیا وجود دارد و به سبب حاشیه سود گسترده، سودجویان زیادی به آن اشتیاق دارند. ازاین‌رو نظام‌مند، برخط و شفاف بودن سیستم تأمین، توزیع و نظارت بر چرخه دارو و تجهیزات پزشکی بسیار می‌تواند مؤثر باشد.

وی با اشاره به اجرای طرح دارویار و تلاش دولت برای توزیع هدفمند یارانه‌ی دارو به مصرف‌کنندگان، افزود: طرح دارویار از قاچاق معکوس دارو در کشور جلوگیری کرده و درعین‌حال همه افرادی که دارای بیمه پایه هستند دارو را به‌صورت یارانه‌ای دریافت می‌کنند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه گسترش قاچاق دارو، کشور را با چالش روبرو می‌کند، تصریح کرد: کنترل قاچاق در دنیا با افزایش نظارت‌ها ممکن شده و هرچقدر بتوانیم نظارت‌های سازمان یافته را در نظام تأمین و توزیع از گمرکات تا داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها قوی‌تر کنیم، در تعادل بازار دارو و تجهیزات موفق‌تر عمل خواهیم کرد.

بالو با اشاره به تأمین سهم قابل‌توجهی از نیاز دارویی کشور از طریق تولید داخلی، گفت: خوشبختانه کارخانه‌ها و شرکت‌های دارویی بنامی در استان گیلان فعال هستند و بخشی از نیاز دارویی داخل استان و کشور را تأمین می‌کنند.

وی همچنین بر ضرورت نظارت بر داروهای طب سنتی با گسترش گرایش افراد به این طب، تأکید کرد و افزود: نظارت در این حیطه از عرضه دارویی نیز بسیار مهم است، چرا که توزیع این نوع داروها گسترده و با توجه به سیستم توزیع سنتی، نظارت سخت‌تری را در مقایسه با داروهای طب نوین دارند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به سیر افزایشی بیماران سوء مصرف مکمل‌های غیراستاندارد در استان به‌ویژه در بین ورزشکاران، گفت: تشدید نظارت در بازار مکمل‌های دارویی با توجه به رغبت روزافزون ورزشکاران به مصرف آن‌ها، لازم است.

گفتنی است؛ در این نشست، اعضای این کمیته هرکدام به بیان دیدگاه‌ها، موانع و معایب چرخه تأمین، توزیع و نظارت بر داروها و مکمل‌ها پرداخته و راهکارهای توزیع هدفمند و نظارت بر این چرخه را مورد بررسی قرار دادند.

منبع: دیار میرزا

ریحان مقدس

آبگوشت قورمه سبزی چیست و چه خواصی دارد؟|خواص آبگوشت قورمه سبزی

خواص آبگوشت قورمه سبزی، غذای سنتی همدان + 4 مورد منع مصرف آن

بهترین زمان نوشیدن آب|دتاکس یا آبنوش ها مفید در سم زدایی بدن

بهترین زمان نوشیدن آب چه زمانی است؟ آب سم زدای بدن

|درمان انسداد مجاری اشک در طب سنتی + 7 راهکار طب سنتی برای درمان انسداد مجاری اشک در بزرگسالان و کودکان|درمان انسداد مجاری اشک|درمان خانگی انسداد مجاری اشک

درمان گیاهی و دارویی انسداد مجاری اشکی کودکان و بزرگسالان + 7 راهکار طب سنتی

طبع-و-خواص-گوشت-بلدرچین-در-طب-ایرانی-اسلامی

طبع و خواص گوشت بلدرچین در طب سنتی ایرانی اسلامی

درمان-فوری-آفتاب-سوختگی-با-طب-سنتی

دمنوشها؛ تب برهای گیاهی، مطمئن خانگی!

مراقبت های قبل از بارداری در طب اسلامی و طب سنتی|تغذیه پیش از بارداری|مراقبت های قبل از بارداری

مراقبت های قبل از بارداری در طب اسلامی و طب سنتی+ 7 نکته تغذیه ای مهم

طبع و خواص گوشت جوجه تیغی در طب سنتی|طبع گوشت جوجه تیغی

آیا گوشت جوجه تیغی حلال و قابل خوردن است؟ طبع گوشت جوجه تیغی و 16 خاصیت آن