طب شناس
طبع و خواص شربت خاکشیر در طب سنتی + طرز تهیه 2 نوع شربت خاکشیر خوشمزه||خواص شربت خاکشیر

طبع و خواص شربت خاکشیر در طب سنتی + طرز تهیه 2 نوع شربت خاکشیر خوشمزه

تاریخ انتشار: November 21, 2022

رای به این نوشته: 4.06/5 (404 رای)

در فصل گرم تابستان، نوشیدنی های خنک بسیار پرطرفدار هستند. نوشیدنی هایی که در آن از گرمی استفاده نشده باشد بر پیشگیری و درمان گرمازدگی نیز بسیار موثر می باشد به همین دلیل نوشیدن شرب هایی همچون: شربت خاکشیر، شربت آبلیمو، شربت آلبالو و... پیشنهاد می شود.

شربت خاکشیر جزو بهترین نوشیدنی هایی است که افراد را از گرمازدگی دور نگه می دارد. این شربت یک نوشیدنی ایرانی است که در کشور ما بسیار استفاده می شود و می توان آن را خیلی راحت تهیه کرد.

شربت خاکشیر علاوه بر طعم بینظیرش از خواص بیشماری برای سلامتی برخوردار است و به همین دلیل می توان آن را به عنوان جایگزین برای نوشیدنی های مضر استفاده کرد. این شربت فوق العاده حرارت بدن را کاهش می دهد، درد و سرگیجه را درمان می کند، بیحالی ناشی از گرمازدگی را رفع میکند و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد.

در ادامه این مطلب از طب شناس همراه ما باشید تا به طبع شربت خاکشیر در طب سنتی، خواص شربت خاکشیر در طب سنتی و همچنین طرز تهیه شربت خاکشیر بپردازیم.

طبع شربت خاکشیر در طب سنتی چیست؟

طبع خاکشیر در طب سنتی سرد و تر است. مصرف خاکشیر برای افراد گرم مزاج مفید است. خاکشیر در روز های گرم تابستانی دمای بدن را کاهش میدهد و از بروز گرمازدگی جلوگیری می نماید.

خواص شربت خاکشیر در طب سنتی چیست؟

خواص شربت خاکشیر
خواص شربت خاکشیر

طرز تهیه شربت خاکشیر خوشمزه:

مواد لازم برای تهیه شربت:

طرز تهیه شربت خاکشیر:

برای درست کردن این شربت باید طریقه شستن خاکشیر را بدانید زیرا درون خاکشیر ریگ های زیادی وجود دارد که شستن آن را کمی سخت می کند به همین دلیل بهتر است در هربار درست کردن این شربت مقدار بیشتری خاکشیر بشویید که برای روز بعد نیازی به انجام دوباره این کار نباشد.

برای شستن خاکشیر باید دو عدد ظرف گود و شفاف را انتخاب کنید، خاکشیر را درون یکی از آن ها بریزید و به آن آب سرد اضافه کنید. بعد از گذشت چند ثانیه آب روی خاکشیر را خالی کنید و خاکشیر را به آهستگی درون ظرف دیگر بریزید، موقع انجام این کار توجه کنید که انتهای آن را دور بریزید.

دوباره به خاکشیر آب اضافه کنید و آن را هم بزنید. هنگامی که خاکشیر ته نشین شد، مجدد آب آن را دور بریزید و خاکشیر را به ظرف دیگر انتقال دهید و انتهای آن ها دارای شن و ریگ است دور بریزید. همین کار را چند بار انجام دهید تا آب روی خاکشیر و انتهای آن کاکلا تمیز شود و به جز خاکشیر چیزی دیده نشود. حال خاکشیر شما حاضر است که با آن شربتی خوشمزه تهیه کنید.

خاکشیر شسته شده را درون یک پارچ بریزید و به آن شکر و آب اضافه نمایید. مواد را خوب هم بزنیئ تا دانه های شکر کاملا در آب حل شود. اگر مایل بودید می توانید شکر و آب را از قبل روی حرارت قرار دهید تا شکر به وسیله حرارت سریع تر در آب حل شود و هنگامی که خنک شد به خاکشیر اضافه کنید.

به شربت خاکشیر کمی گلاب و آب لیمو اضافه کنید، این موارد طعم بهتری به شربت شما می دهند اما به صورت دلخواه می توانید آن ها را اضافه نکنید. در صورت تمایل چند تکه یخ به شربت اضافه کنید تا کاملا خنک شود. نوش جان.

طرز تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی:

مواد لازم:

مواد اولیه گفته شده برای تهیه دو لیوان شربت خاکشیر می باشد اگر قصد دارید میزان کمتر یا بیشتری از این شربت را درست کنید باید مقدار مواد را ضرب و تقسیم نمایید.

طرز تهیه شربت خاکشیر وتخم شربتی خوشمزه:

در مرحله اول دو قاشق خاکشیر را به خوبی بشویید و اجازه دهید که مقداری خیس بخورد. حال یک قاشق تخم شربتی را نیز در نصف لیوان آب بریزید و زمان دهید که کاملا پف کند و ژله ای شود.

در مرحله بعد باید ظرفی مناسب انتخاب کنید و در آن یک دوم پیمانه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب به جوش آمد حدود یک دوم پیمانه شکر را به آن اضافه کنید. توجه کنید که در این قسمت اصلا نباید هم بزنید زیرا شکر با حرارت در آب حل می شود.

وقتی شکر کاملا در آب حل شد مواد را یک بار هم بزنید و یک چهارم پیمانه گلاب یا عرق بیدمشک را اضافه نمایید. بعد از اضافه کردن گلاب حدود پنج دقیقه دیگر به هم زدن ادامه دهید.

حال مقداری زعفران بیافزایید و شربت را هم بزنید. به شربت زمان دهید که بجوشد و به غلظت برسد. وقتی شربت به غلظت مورد نظر رسید حرارت را خاموش کنید و ظرف را کنار بگذارید و اجازه دهید که شربت خنک شود.

مقداری از شربت زعفران تهیه شده را در لیوانی دلخواه بریزید و از خاکشیر و تخم شربتی که خیس کرده بودید به آن اضافه نمایید. کمی یخ و آب روی آن ها بریزید. شربت خاکشیر و تخم شربتی شما حاضر است، نوش جان.

مضرات شربت خاکشیر چیست؟

مصلح شربت خاکشیر در طب سنتی چیست؟

کتیرا مصلح خاکشیر در طب سنتی است. افراد سرد مزاج باید خاکشیر را به همراه مصلحش مصرف نمایند. استفاده از این مورد به همراه خاکشیر سبب تعادل طبع و بهبود خواص آن می گردد.

طبع و 16 خاصیت قیمه یزدی در طب سنتی+ طرز تهیه قیمه یزدی

طبع و 16 خاصیت قیمه یزدی در طب سنتی+ طرز تهیه قیمه یزدی

طبع و خواص فلوس در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص فلوس

طبع فلوس در طب سنتی + 16 خاصیت فلوس و روش های استفاده از آن

پیشگیری-از-عرق-سوز-شدن-در-پیاده-روی-اربعین-و-راهکار-های-فوری-درمان-عرق-سوز-شدن|درمان فوری عرق سوز شدن در پیاده روی اربعین

درمان فوری عرق سوز شدن در پیاده روی اربعین + درمان عرق سوز کشاله ران و زیر بغل+ معرفی کرم و پماد

نسخه های طب سنتی

نسخه های طب سنتی برای همه یکسان نیست

برگ سیب و این همه خاصیت! + 12 خاصیت شگفت انگیز برگ سیب که از آن بی خبرید|برگ سیب و این همه خاصیت! + 12 خاصیت شگفت انگیز برگ سیب در طب سنتی|طبع و خواص برگ سیب

طبع و 12 خاصیت شگفت انگیز برگ سیب که از آن بی خبرید

انواع-کلسترول-خون-و-راه-های-کاهش-آن-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|انواع-کلسترول-خون-و-راه-های-کاهش-آن-در-طب-سنتی

انواع چربی خون و راه های کاهش آن در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع مربا گل محمدی در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع مربا گل محمدی

طبع مربا گل محمدی سرد است یا گرم؟ خواص و مضرات مربا گل محمدی

از بین بردن جای زخم های کهنه با روش های خانگی|از بین بردن جای زخم با آلوئه ورا|از بین بردن جای زخم

از بین بردن جای زخم کهنه با 22 روش خانگی و طب سنتی