طب شناس
طبع و 6 خاصیت فوق العاده چغرتمه مرغ در طب سنتی + طرز تهیه چغرتمه مرغ شمالی|خواص چغرتمه مرغ

طبع و 6 خاصیت فوق العاده چغرتمه مرغ در طب سنتی + طرز تهیه چغرتمه مرغ شمالی

تاریخ انتشار: November 18, 2022

رای به این نوشته: 4.9/5 (728 رای)

چغرتمه مرغ یک از غذاهای سنتی و خوشمزه شمالی است که با مرغ م تخم مرغ تهیه می شود. این غذا بسیار خوشمزه است و طرفداران مخصوص به خود را دارد.این خورشت اغلب در گیلان و رشت تهیه می شود.

پیاز نیز یکی از مواد اولیه این غذا می باشد که اگر میزان پیاز بیشتر از مقدار گفته شده شود به آن خورشت پیاز چغرتمه گفته می شود. این خورشت به دلیل پیازی که دارد طعمی نسبتا شیرین دارد که در کنار برنج خورده می شود.

چغرتمه مرغ خواص بسیاری دارد و مصرف آن برای سلامتی مفید است. در ادامه این مطلب از طب شناس همراه ما باشید تا به طبع چغرتمه مرغ در طب سنتی، خواص چغرتمه مرغ در طب سنتی و طرز تهیه چغرتمه مرغ بپردازیم.

طبع چغرتمه مرغ در طب سنتی چیست؟

گوشت مرغ یکی از مواد اصلی در تهیه چغرتمه مرغ است. طبع مرغ ها با یکدیگر یکسان نیست، مرغ اگر محلی باشد طبعی گرم و تر اگر ماشینی و کارخانه ای باشد طبعی سرد و تر دارد.

طبع تخم مرغ موجود در این غذا نیز به این صورت است که طبع زرده آن گرم و تر، طبع سفیده آن سرد می باشد.

خواص چغرتمه مرغ در طب سنتی چیست؟

خواص چغرتمه مرغ
خواص چغرتمه مرغ

طرز تهیه چغرتمه مرغ شمالی:

مواد لازم برای تهیه چغرتمه مرغ:

طرز تهیه چغرتمه مرغ خوشمزه:

در ابتدای کار دو تکه مرغ را کاملا بشویید و با چاقو چند برش در سطح آن ایجاد کنید. انجام این کار به بهتر مزه دار شدن و پختن مرغ کمک زیادی می کند. تکه های مرغ را در ظرفی مناسب قرار دهید و با ادویه ها که شامل فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین و نمک است مزه دار کنید. به مرغ مقداری آب نارنج و در صورت دلخواه کمی تخم گشنیز هم بیافزایید.

اگر دوست ندارید رنگ خورشت چغرتمه مرغ شما تیره شود میتوانید به جای پودر دارچین از چوب دارچین استفاده کنید. حال ظرفی مناسب انتخاب کنید و در آن کمی روغن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید. وقتی روغن کاملا داغ شد، تکه های مرغ را در آن قرار دهید و به خوبی آن ها را سرخ کنید.

دقت کنید که دو طرف مرغ ها کاملا باید طلایی شود. پس از سرخ شدن تکه های مرغ آن ها را از ظرف خارج کنید و کنار بگذارید.

یک عدد پیاز را پوست بگیرید و بشویید. پیاز را به کمک چاقی به صورت نگینی خرد کنید. وقتی پیاز را خرد کردید، آن را داخل روغنی که مرغ ها را سرخ کرده بودید بریزید و تفت دهید. وقتی پیاز کاملا سرخ شد، تکه های مرغ را به آن اضافه نمایید. حدود دو لیوان آب روی مرغ ها بریزید و اجازه دهید به جوش آید. وقتی به جوش آمد حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت یک ساعت کاملا پخته شود.

ظرفی دیگر انتخاب کنید و مقداری روغن در آن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا کاملا داغ شود. دو تا سه عدد تخم مرغ را در ظرفی بشکنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود. سپس تخم مرغ ها را در روغن بریزید و مدام هم بزنید تا تخم مرغ ها سرخ شده و به صورت تکه تکه در آیند.

وقتی آب خورشت کم شد و تکه های مرغ کاملا پخته شدند، تخم مرغ و مقداری آب نارنج یا آبلیمو را به همراه دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به خورشت اضافه کنید. حدود یک ربع دیگر زمان دهید که خورشت بپزد و جا بیوفتد. چغرتمه مرغ شما حاضر است و می توانید آن را به همراه برنج و مخلفاتی همچون زیتون، سیر ترشی و... نوش جان کنید.

مضرات چغرتمه مرغ چیست؟

همانطور که گفتیم گوشت مرغ موجود در چغرتمه مرغ نسبت به گوشت های قرمز کلسترول کمتری دارد اما اگر این گوشت با پوست در روغن سرخ شود قادر است سطح کلسترول را افزایش دهد. افراد مبتلا به کلسترول بالا باید گوشت مرغ را بدون پوست و به شکل کبابی یا آبپز استفاده نمایند.

تخم مرغ یکی از مواد اولیه در تهیه چغرتمه مرغ است. تخم مرغ فواید زیادی دارد اما زیاده روی در مصرف آن ممکن است با یکسری عوارض مانند: مسمومیت غذایی سالمونلا، آلرژی و حساسیت، کاهش جذب بیوتین، یبوست و... همراه باشد.

مصلح چغرتمه مرغ چیست؟

مصلح گوشت مرغ در طب سنتی زنجبیل، دارچین و زعفران می باشد و مصلح تخم مرغ در طب سنتی نمک و ادویه های گرمی همچون: فلفل سیاه و قرمز، دارچین و آویشن است. استفاده از این موارد به همراه مرغ و تخم مرغ سبب تعادل طبع و بهبود خواص آن ها می گردد.

طبع-و-خواص-سبزی-شاهی-در-طب-سنتی||طبع-و-خواص-شاهی-در-طب-سنتی-ایرانی-و-اسلامی

طبع سبزی شاهی سرد است یا گرم؟خواص، مضرات و مصلح شاهی در طب سنتی

طبع فلفل سیاه در طب سنتی ایرانی اسلامی|خواص فلفل سیاه در طب سنتی ایرانی اسلامی

خواص و طبع فلفل سیاه در طب سنتی + مصلحات

طبع و خواص آب آناناس در طب سنتی|خواص آب آناناس

طبع آب آناناس و 17 مورد از خواص آن + روش تهیه + مصلحات

طبع و خواص عرق همیشه بهار در طب سنتی|خواص عرق همیشه بهار

طبع و خواص عرق همیشه بهار در طب سنتی+ مضرات و مصلحات

خواص کاوا در طب سنتی|خواص کاوا

همه چیز درباره کاوا+ خواص کاوا در طب سنتی و 8 مورد منع مصرف آن+ تداخلات دارویی

طبع و خواص کباب سرداشی + 17 خاصیت کباب سرداشی در طب سنتی + طرز تهیه|خواص کباب سرداشی

طبع و خواص کباب سرداشی + 17 خاصیت کباب سرداشی در طب سنتی + طرز تهیه

درمان گرفتگی بینی با طب سنتی|درمان گرفتگی بینی

20 روش درمان گرفتگی بینی برای کوچک و بزرگ

صادرات گیاهان دارویی|ظرفیت میلیون دلاری گیاهان دارویی

ظرفیت ۲۵ میلیارد دلاری گیاهان دارویی