طب شناس
طبع و 8 خاصیت شربت جلاب در طب سنتی+ طرز تهیه شربت جلاب مجلسی|خواص شربت جلاب

طبع و 8 خاصیت شربت جلاب در طب سنتی+ طرز تهیه شربت جلاب مجلسی

تاریخ انتشار: December 3, 2022

رای به این نوشته: 4.62/5 (305 رای)

یکی از خوش طعم ترین شربت هایی که همه روزه می توان از آن استفاده کرد شربت جلاب است. در واقع شربت جلاب همان شربت گلاب است. جلاب واژه عربی گلاب است که برای تهیه آن به نبات، زعفران و گلاب نیاز داریم. در کتاب قانون ابوعلی سینا گفته شده که شربت جلاب فواید بیشماری دارد و مصرف آن به افراد توصیه شده است.

از گذشته این شربت را به عنوان یک نوشیدنی نشاط آور استفاده می کردند که به درمان بیماری های زیادی کمک می نماید. در کشور عزیزمان ایران شربت جلاب را به صورت ترکیبی با دیگر شربت ها نیز استفاده می نمایند. این کشور نه تنها در ایران بلکه در اغلب کشور های خاورمیانه مانند اردن، فلسطین، سوریه، لبنان و... طرفداران بسیاری دارد.

این شربت خوشمزه بسیار مقوی است و به از بین بردن عطش کمک می کند به همین دلیل استفاده از آن در روز های ماه مبارک رمضان پیشنهاد می شود.

در ادامه این مطلب از طب شناس همراه ما باشید تا به طبع شربت جلاب در طب سنتی، خواص شربت جلاب در طب سنتی و همچنین طرز تهیه شربت جلاب مجلسی بپردازیم.

طبع شربت جلاب در طب سنتی چیست؟

شربت جلاب در طب سنتی طبعی معتدل مایل به گرم دارد. مصرف این شربت برای سرد مزاجان مفید می باشد اما افراد گرم مزاج باید این شربت را با احتیاط و در کنار مصلحش مصرف نمایند.

خواص شربت جلاب
خواص شربت جلاب

خواص شربت جلاب در طب سنتی چیست؟

طرز تهیه شربت جلاب خوشمزه و مجلسی:

مواد لازم برای تهیه شربت جلاب:

گلاب دو آتیشه: سه کیلو

نبات: یک کیلو(زعفرانی یا سفید)

زعفران: حدود نیم مثقال

طرز تهیه شربت:

برای تهیه شربت جلاب ابتدا ظرفی مناسب را انتخاب کنید سپس سه کیلو گلاب دو آتیشه و یک کیلو نبات را در آن بریزید. لازم به ذکر است که در این شربت میتوانید به جای گلاب از عرق بهارنارنج، عرق هل یا سنبل الطیب استفاده کنید.

مواد را باهم مخلوط کنید و ظرف را روی حرارت بگذارید. در این مرحله شما می توانید از شیره انگور، عسل یا شیره خرما نیز به عنوان جایگزین نبات استفاده نمایید. حرارت شعله را ملایم کنید و درب ظرف را بگذارید.

وقتی شربت درحال جوشیدن است، شما باید کف هایی که روی آن به وجود می آیند را با کمک یک قاشق تمیز جدا نمایید. این کار سبب میشود شما در آخر شربتی شفاف داشته باشید.

وقتی شربت به غلظت مناسبی رسید و به اندازه نصف مواد اولیه شد، زعفران را به شربت اضافه نمایید. مواد را باهم مخلوط کنید و اجازه دهید شربت کمی دیگر بجوشد که زعفران رنگ پس دهد و شربت شما خوشرنگ شود. بعد از گذشت چند دقیقه ظرف را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. وقتی شربت خنک شد آن را در ظرفی شیشه ای و تمیز بریزید و در یخچال نگه داری کنید.

هر وقت قصد استفاده از این شربت را داشتید کافی است دو تا سه قاشق شربت جلاب را در لیوانی دلخواه بریزید و بقیه لیوان را با آب و یخ پر کنید. اگر مایل بودید میتوانید مقداری تخم شربتی، خاکشیر یا تخم ریحان نیز به این شربت اضافه کنید. نوش جان.

مضرات شربت جلاب چیست؟

طبع و خواص دیزی در طب سنتی|خواص آبگوشت دیزی|خواص و مضرات دیزی

طبع و خواص دیزی در طب سنتی + مضرات و موارد منع مصرف

قره گیله

خودکفایی در تولید سیاه دانه

واردات سیاه دانه ممنوع شد! خودکفایی در تولید سیاه دانه

هماور طبی

درمان کیست تخمدان با طب سنتی ایرانی و اسلامیدرمان کیست تخمدان با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان کیست تخمدان در طب سنتی

روشهای درمان کیست تخمدان در طب سنتی ایرانی و اسلانی و طب سنتی دکتر خیراندیش

طبع و خواص برگ بو در طب سنتی|طبع برگ بو|خواص برگ بو

خواص برگ بو در طب سنتی+ طبع، عوارض و مصلحات

خواص فلفل تند و انواع آن در طب سنتی|خواص فلفل تند|مضرات فلفل تند

انواع فلفل تند و خواص آن+ خواص فلفل برای سلامت بدن+ مضرات و مصلح

خواص سیاهدانه برای مادران شیرده در طب سنتی+ بهترین طریقه مصرف