طب شناس
خواص کنجک در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص کنجک

گیاه کنجک چیست و چه خواصی دارد؟ 6 مورد از خواص کنجک در طب سنتی

تاریخ انتشار: February 3, 2023

رای به این نوشته: 4.75/5 (347 رای)

کنجک یکی از هزاران نوع گیاه دارویی موجود در جهان است که به دلیل داشتن مقادیر بالای فیبر اغلب به عنوان مکمل غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. کنجک برای تهیه پورها و ژله های مختلف مناسب است و بیشتر در طب سنتی چینی شهرت دارد.

کنجک یک گیاه با ریشه ای پیاز مانند و نشاسته ای است. ریشه کنجک میزان گلوکومنان Glucomannan بالایی دارد و همین موضوع این گیاه را پر استفاده و محبوب کرده است.

کنجک به روشهای زیر مورد استفاده قرار می گیرد:

  1. پودر یا آرد کنجک که از طریق آسیاب کردن دانه های خشک شده کند به دست مس آید. از این آرد در تهیه رشته فرنگی و...استفاده می شود.
  2. ژله کنجک از پردازش بیشتر ارد کنجک به دست می آید و در تهیه تنقلاتی مانند آدامس و... استفاده می شود. کنجک همچنین جایگزین مناسبی برای ژلاتین های کارخانه ای است.
  3. فیبر محلول کنج؛ این ماده از طریق تصفی و فرآوری کنجد و فرایندهای خاصی به دست می آید و به عنوان مکمل غذایی و دارویی مورد استفاده قرار می گیرد.
خواص کنجک
خواص کنجک

خواص کنجک درطب سنتی ایرانی و اسلامی

کنجک همانند سایر گیاهان دارویی خواص و مزایایی دارد که می تواند به بهبود اوضاع جسمس انسان و پیشگیری و درمان برخی بیماری ها کمک کند. اگر در مصرف کنجک زیاده روی نشد و روش مصرف آن به درستی رعایت شود، می توان نهایت بهره را از این گیاه دارویی مفید برد.

عوارض و مضرات کنجک و نکات مهم در باره آن

بهتر است از دادن کنجک به کودکان خودداری کنید. این گیاه دارویی می تواند جذب آهن در بدن کودکان را مختل کرده و موجب ابتلا به کم خونی در آنها شود.

پیش از مصرف ژله کنجک را خوب بجوشانید.

فیبر بالای موجود در کنجک در اثر زیاده روی باعث اختلالات گوارش می شود. اگرچه کنجک در درمان یبوست بسیار موثر است اما عدم توجه به مصرف صحیح ان می تواند باعث بروز یبوست یا اسهال شدید در افراد شود.

یکی از عوارض جانبی و شایع صرف کنجک نفخ و اسهال است.

اگر پیش از اینکه گلوکومانان موجود در کنجد به معده برسد، حجیم شود، ممکن است باعث انسداد مجاری تنفسی و خفگی شود. به همین دلیل بسیار مهم است که کنجک را همراه با اب فراوان میل کنید.

این گیاه دارویی ممکن است باعث افت قند خون شود. اگر قند خون پایینی دارید نباید از این گیاه دارویی استفاده کنید. مبتلایان به دیابت نیز باید از مصرف همزمان کنجک با داروهای کاهش قند خون و انسولین و ... خودداری کنند.

مصرف گیاه دارویی کنجک از دوفته قبل تا دوهفته بعد از انجام هرنوع عمل جراحی ممنوع است.

استفاده از این گیاه دارویی در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی شود.

گلوکومانان موجود در کنجک مانع از جذب جذب داروهای دهانی مانند سولفونیل اوره ها( دسته ای از داروهای کاهنده قند خون مانند گلیپیزید) می شود و اثر آنها را تا حد زیادی کاهش می دهد. بهتر است بین مصرف کنجک و این دست داروها دست کم 4 ساعت فاصله باشد.

درمان شوره سر با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان شوره سر|شوره سر و مو

درمان شوره سر با تدابیر طب سنتی +علائم و 6 دلیل عمده ایجاد شوره سر

خواص چغندر

چغندر و چیزهای که از آن نمی دانید!

طبع و ویژگی های شیرینی خامه ای در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع شیرینی خامه ای در طب سنتیطبع شیرینی خامه ای در طب سنتی

طبع شیرینی خامه ای گرم است یا سرد+ عوارض و خواص

همه چیز در باره خورشت انار بیج در طب سنتی|خواص انار بیج|خورشت انار بیج

طبع خورشت انار بیج و خواص شگفت انگیز آن در طب سنتی + 2 عرق گیاهی که مصلح آن است

خواص-تخم-شربتی-در-طب-سنتی-تخمه-شربتی|طبع-تخم-شربتی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|مضرات-و-منع-مصرف-و-مصلحات-تخم-شربتی

خواص تخم شربتی در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع-و-خواص-زیتون-در-طب-سنتی-برگ-و-روغن|طبع-زیتون-در-طب-سنتی-مصلحات-برگ-و-روغن

طبع و خواص زیتون ، روغن و برگ آن - جلوگیری از سکته قلبی

خواص انواع شربت ها از دیدگاه طب سنتی|خواص شربت ریواس در طب سنتی|خواص شربت نعنا در طب سنتی|خواص شربت گل پنیرک در طب سنتی

شربت های بهاری و تابستانی؛ خنک، خوشمزه، پر خاصیت!

طبع و 8 خاصیت دو پیازه در طب سنتی+ طرز تهیه دو پیازه خوشمزه|خواص دوپیازه

طبع و 8 خاصیت دو پیازه در طب سنتی+ طرز تهیه دو پیازه خوشمزه