طب شناس
خواص کنجک در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص کنجک

گیاه کنجک چیست و چه خواصی دارد؟ 6 مورد از خواص کنجک در طب سنتی

تاریخ انتشار: February 3, 2023

رای به این نوشته: 4.75/5 (347 رای)

کنجک یکی از هزاران نوع گیاه دارویی موجود در جهان است که به دلیل داشتن مقادیر بالای فیبر اغلب به عنوان مکمل غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. کنجک برای تهیه پورها و ژله های مختلف مناسب است و بیشتر در طب سنتی چینی شهرت دارد.

کنجک یک گیاه با ریشه ای پیاز مانند و نشاسته ای است. ریشه کنجک میزان گلوکومنان Glucomannan بالایی دارد و همین موضوع این گیاه را پر استفاده و محبوب کرده است.

کنجک به روشهای زیر مورد استفاده قرار می گیرد:

  1. پودر یا آرد کنجک که از طریق آسیاب کردن دانه های خشک شده کند به دست مس آید. از این آرد در تهیه رشته فرنگی و...استفاده می شود.
  2. ژله کنجک از پردازش بیشتر ارد کنجک به دست می آید و در تهیه تنقلاتی مانند آدامس و... استفاده می شود. کنجک همچنین جایگزین مناسبی برای ژلاتین های کارخانه ای است.
  3. فیبر محلول کنج؛ این ماده از طریق تصفی و فرآوری کنجد و فرایندهای خاصی به دست می آید و به عنوان مکمل غذایی و دارویی مورد استفاده قرار می گیرد.
خواص کنجک
خواص کنجک

خواص کنجک درطب سنتی ایرانی و اسلامی

کنجک همانند سایر گیاهان دارویی خواص و مزایایی دارد که می تواند به بهبود اوضاع جسمس انسان و پیشگیری و درمان برخی بیماری ها کمک کند. اگر در مصرف کنجک زیاده روی نشد و روش مصرف آن به درستی رعایت شود، می توان نهایت بهره را از این گیاه دارویی مفید برد.

عوارض و مضرات کنجک و نکات مهم در باره آن

بهتر است از دادن کنجک به کودکان خودداری کنید. این گیاه دارویی می تواند جذب آهن در بدن کودکان را مختل کرده و موجب ابتلا به کم خونی در آنها شود.

پیش از مصرف ژله کنجک را خوب بجوشانید.

فیبر بالای موجود در کنجک در اثر زیاده روی باعث اختلالات گوارش می شود. اگرچه کنجک در درمان یبوست بسیار موثر است اما عدم توجه به مصرف صحیح ان می تواند باعث بروز یبوست یا اسهال شدید در افراد شود.

یکی از عوارض جانبی و شایع صرف کنجک نفخ و اسهال است.

اگر پیش از اینکه گلوکومانان موجود در کنجد به معده برسد، حجیم شود، ممکن است باعث انسداد مجاری تنفسی و خفگی شود. به همین دلیل بسیار مهم است که کنجک را همراه با اب فراوان میل کنید.

این گیاه دارویی ممکن است باعث افت قند خون شود. اگر قند خون پایینی دارید نباید از این گیاه دارویی استفاده کنید. مبتلایان به دیابت نیز باید از مصرف همزمان کنجک با داروهای کاهش قند خون و انسولین و ... خودداری کنند.

مصرف گیاه دارویی کنجک از دوفته قبل تا دوهفته بعد از انجام هرنوع عمل جراحی ممنوع است.

استفاده از این گیاه دارویی در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی شود.

گلوکومانان موجود در کنجک مانع از جذب جذب داروهای دهانی مانند سولفونیل اوره ها( دسته ای از داروهای کاهنده قند خون مانند گلیپیزید) می شود و اثر آنها را تا حد زیادی کاهش می دهد. بهتر است بین مصرف کنجک و این دست داروها دست کم 4 ساعت فاصله باشد.

معرفی دمنوش های موثر در رقیق شدن خون|دمنوش های رقیق کننده خون + 9 دمنوش گیاهی|دمنوش های رقیق کننده خون

دمنوش های رقیق کننده خون در طب سنتی+ 9 دمنوش گیاهی

خرفه پرپهن

طبع مربا گل محمدی در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع مربا گل محمدی

طبع مربا گل محمدی سرد است یا گرم؟ خواص و مضرات مربا گل محمدی

طبع مربا سیب در طب سنتی و خواص آن|طبع مربا سیب

طبع مربا سیب در طب سنتی+ خواص و مضرات

طبع و خواص کوکوی پاغازه در طب سنتی||خواص کوکوی پاغازه

طبع و خواص کوکوی پاغازه + طرز تهیه و ترکیبات + مضرات و مصلح

طبع-و-خواص-خیار-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع و خواص خیار در طب سنتی ایرانی اسلامی|ماسک صورت خیار خواص و فواید خیار برای پوست

طبع و خواص خیار سبز در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع نان لواش در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع نان لواش

طبع و خواص نان لواش+ 4 خاصیت ویژه نان لواش برای بدن

همه چیزهایی که باید در مورد گل برف بدانید|خواص گل برف

همه آنچه باید در مورد خواص گل برف بدانید+ مضرات و عوارض