طب شناس
طبع و 8 خاصیت دو پیازه در طب سنتی+ طرز تهیه دو پیازه خوشمزه|خواص دوپیازه

طبع و 8 خاصیت دو پیازه در طب سنتی+ طرز تهیه دو پیازه خوشمزه

تاریخ انتشار: December 9, 2022

رای به این نوشته: 4.65/5 (697 رای)

دو پیازه سیب زمینی که در زبان محلی به آن دو پیازه آلو نیز میگویند یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی شهر های شیراز و بوشهر است که طرز تهیه آن بسیار ساده می باشد. دو پیازه آلو بر خلاف نامی که دارد در تهیه آن از آلو استفاده نمی شود.

خوب است بدانید که سیب زمینی از کشور هند به ایران وارد شده و مردم هندوستان به سیب زمینی آلو می گویند و این اسم از زمان های گذشته  روی آن مانده است.

اگر در برخی روز ها حوصله یا وقت کافی برای پخت غذا ندارید به شما پیشنهاد می کنیم که حتما دو پیازه را امتحان کنید. شما می توانید این غذا را به سرعت تهیه نمایید و برای درست کردن آن کافیست به تعداد نفرات، سیب زمینی داشته باشید.

در ادامه این مطلب از طب شناس همراه ما باشید تا به طبع دو پیازه در طب سنتی، خواص دو پیازه در طب سنتی و همچنین طرز تهیه دو پیازه خوشمزه بپردازیم.

طبع دو پیازه در طب سنتی چیست؟

طبع این غذای خوشمزه در طب سنتی گرم و خشک است و مصرف آن برای افراد سرد مزاج بسیار مفید می باشد. افراد گرم مزاج باید این غذا را با احتیاط و در کنار مصلحش مصرف نمایند.

خواص دو پیازه در طب سنتی چیست؟

خواص دوپیازه
خواص دوپیازه

طرز تهیه دو پیازه خوشمزه و لذیذ:

مواد لازم:

طرز تهیه دو پیازه:

برای درست کردن دو پیازه ابتدا باید نیم کیلو سیب زمینی را با آب به خوبی بشویید. ظرفی مناسب را انتخاب کنید و سیب زمینی های شسته شده را به همراه سه لیوان آب در آن بریزید. ظرف را روی حرات بگذارید تا به جوش آید. وقتی آب به جوش آمد حرارت را کم کنید تا سیب زمینی ها پخته شوند.

اگر مایل بودید می توانید موقع پخت سیب زمینی ها کمی نمک به آن ها اضافه نمایید. بعد از گذشت بیست دقیقه سیب زمینی ها را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا کمی خنک شوند. دقت کنید که سیب زمینی ها نباید کامل پخته شوند و باید نیم پز باشند که موقع خرد کردن له نشوند به همین دلیل بیست دقیقه زمان خوبی برای نیم پز شدن آن ها است.

سیب زمینی ها را کمی زیر آب سرد بگیرید و پوستشان را جدا کنید. وقتی پوست سیب زمینی ها را جدا کردید به کمک چاقو آن ها را به صورت مکعبی خرد کنید و کنار بگذارید.

پوست دو عدد پیاز را بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. پیاز های خرد شده را در تابه ای مناسب بریزید و به آن کمی روغن اضافه نمایید و روی حرارت قرار دهید. پیاز ها را تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.

وقتی پیاز ها تقریبا طلایی شده بودند به آن ها کمی زردچوبه و فلفل سیاه بیافزایید. حال وقت آن است که سیب زمینی های خرد شده را نیز به پیاز اضافه نمایید.

در مرحله بعدی کمی شنبلیله خرد شده، نمک و مقداری آبلیمو را نیز به مواد اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید. مواد را مجدد تفت دهید تا سیب زمینی ها کاملا سرخ شوند. وقتی سیب زمینی ها پخته شدند درب ظرف را بگذارید.

حدود پنج دقیقه زمان دهید که غذا با درب بسته پخته شود. دو پیازه خوشمزه شما حاضر است. برخی افراد وقتی دو پیازه حاضر می شود آن را به کمک گوشتکوب برقی پوره می کنند که البته مدل خرد شده آن ظاهر زیبا تر و شیک تری دارد.

غذا را در ظرفی دلخواه بریزید و با سبزیجات تزیین نمایید. این غذا معمولا با نان خورده می شود اما در برخی شهر ها دو پیازه را در کنار برنج نیز سرو می کنند.

مضرات دو پیازه چیست؟

مصلح دو پیازه در طب سنتی چیست؟

یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده دو پیازه سیب زمینی است. طبع سیب زمینی سرد و تر است و مصلحات آن ادویه های گرم مانند زنجبیل، فلفل، دارچین و... است. مصرف این موارد به همراه سیب زمینی سبب تعادل طبع و بهبود خواص آن می گردد.

طبع و خواص روغن جوجوبا در طب سنتی|خواص روغن جوجوبا|خواص روغن جوجوبا

طبع و خواص روغن جوجوبا در طب سنتی + مضرات و مصلحات

طبع نان لواش در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع نان لواش

طبع و خواص نان لواش+ 4 خاصیت ویژه نان لواش برای بدن

طبع و خواص روغن پسته در طب سنتی

طبع روغن پسته در طب سنتی+ خواص و مضرات آن+ مصلح

طبع و خواص چای پونه در طب سنتی|خواص چای پونه|دمنوش پونه

خواص چای پونه از دیدگاه طب سنتی+ روش تهیه چای پونه و 9 نکته احتیاطی

روش لاغری و کاهش چربی شکم با سرکه سیب در طب سنتی

خواص سیب پلو کرمانشاهی در طب سنتی|خواص سیب پلو کرمانشاهی

سیب پلوی کرمانشاهی چه خواصی دارد؟ 4 عارضه جانبی مصرف سیب پلو

طبع-و-خواص-انار-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-و-خواص-انار-ترش-و-شیرین-و-ملس|کاهش-فشار-خون-با-انار-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع انار سرد است یا گرم؟ خواص + مصلحات + مضرات - در طب سنتی

درمان تیک عصبی با طب سنتی|

چگونه طب سنتی به درمان تیک عصبی کمک می کند؟