مربا هویج را همه مادران ایرانی دست کم یک بار در خانه درست کرده اند. مربا هویج از آن مرباهایی است که همه دوستش دارند و پای ثابت سفره صبحانه است. تهیه مربا هویج بسیار اسان است و برای تهیه آن فقط به هویج و شکر نیاز دارید. در کنار این ها بسته به ذائقه و سلیقه خود می توانید از خلال بادام، آب لیمو ترش، وانیل و… به عنوان طعم دهنده استفاده کنید.
جدول دسترسی سریع
در این مقاله کوتاه با طبع مربا هویج و برخی خواص آن در طب سنتی اشنا می شوید.
طبع مربا هویج در طب سنتی
طبقاطلاعات موجود در منابع طب سنتی، مربا هویج طبع گرم و تر دارد. مصرف این مربا در روزهای سرد سال در پاییز و زمستان خواص بیشتری خواهد داشت. افراد سرد مزاج نیز بهره بیشتری از طبع مربا هویج و خواص آن خواهند برد.
مربا هویج ممکن است احتمال غلبه دم در افراد دارای مزاج گرم و تر را افزایش دهد. به همین جهت این افراد باید در مصرف مربا هویج کمی احتیاط کنند.
خواص مربا هویج در طب سنتی
- سرشار از بتا کاروتن است که تولید و جذب ویتامین آ در بدن را افزایش می دهد.
- موجب تقویت بینایی و پیشگیری از ابتلا به بیماری های چشمی می شود.
- فیبر بالایی دارد که تقویت کننده و تنظیم کننده گوارش است.
- به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
- موجب تقویت ریه ها می شود.
- پیری سلول ها را به تاخیر می اندازد.
- هضم را آسان می کند.
- حاوی مواد معدنی مفیدی همچون سدیم، کلسیم، فسفر، منیزیم، روی، منگنز، سلنیوم، آهن است.
- ویتامین ث بالایی دارد.
- کم خونی در کودکان را درمان می کند.
- در هر 100 گرم مربا هویج 44 گرم کربوهیدرات، 43 گرم آب، 42 گرم قند، 2 گرم فیبر وجود دارد.
- میزان چربی موجود در مربا هویج بسیار کم است.
- کلسترول ندارد و بیماران دارای کلسترول بالا می توانند با خیال راحت مربا هویج مصرف کنند.
- ویتامین کا بالایی دارد که موجب بهبود بهتر و سریع تر زخم ها و جراحات می شود. همچنین خونریزی را کاهش می دهد.
- موجب تقویت معده درمان زخم معده می شود.
- برای درمان سوء هاضمه مفید است.
- به سلامت کبد کمک می کند و کبد را تصفیه می کند.
- قابض بلغم است.
- در درمان سرفه و گلو درد و گرفتگی صدا و سایر بیماری های تنفسی مانند آسم مفید است.
- پوست را تقویت کرده و آن را در برابر آفتاب سوختگی مقاوم می کند.
- موجب تقویت کلیه ها می شود.
روشها و نکات نگهداری مربا هویج
بهتر است برای نگهداری مربا هویج از ظرفهای شیشه ای استفاده کنید.
شیشه ها را از قبل با آب جوش شسته و خوب خشک کنید.
برای تهیه مربا هویج از هویج های تازه و سالم و بدون خرابی و زدگی استفاده کنید.
هرگز مربا هویج را داغ در شیشه نریزید. یک شب زمان داده تا مربا کاملا سرد شود و سپس در شیشه های مخصوص مربا بریزید.
مربا هویج نباید زیاد شل باشد چون کپک می شند و نباید زیاد سفت باشد چون شکرک می ند.
عوارض و مضرات مربای هویج
موجب بالا رفتن قند خون در افراد دیابتی می شود . همچنین افرادی که در معرض ابتلا به دیابت هستند باید از مصف مربا هویج خودداری کنند.
موجب چاقی و اضافه وزن می شود.
در افراد گرم مزاج می تواند ایجاد عوارضی مانند سرددرد، جوش زدن و گلو درد و… کند.
زیاده روی در مصرف آن در بارداری احتمال ابتلا به دیابت بارداری را افزایش می دهد و ممکن است برای مادر و جنین مضر باشد.
بعد از مصرف مربا هویج حتما مسواک زده و دندان های خود را بشوید. شکر موجود در این مربا باعث آسیب رسیدن به دندان ها خواهد شد.
یک پاسخ
بسیار ممنون از شما