همه شما دست کم یکبار مربا آلبالو خورده اید! مربا آلبالو از آن دسته مرباهایی است که در هر خانه ایرانی پیدا می شود. اواسط بهار و اوایل تابستان، در اغلب خانه های ایرانی بساط درست کردن مربا آلبالو و شربت آلبالو به راه است.
جدول دسترسی سریع
درست کردن مربا آلبالو خیلی سخت نیست اما نیاز به وقت و حوصله زیادی دارد. هسته گرفتن آلبالو ها و بعد استراحت دادن به آن همراه با شکر و بعد هم پختن و آماده کردن شربت آلبالو حدود 2 روز زمان می برد.
خواص آلبالو بسیار متعدد است و بخش زیادی از این خواص در مربا آلبال نیز وجود دارد. در این مقاله شما با طبع مربا آلبالو در طب سنتی اشنا خواهید شد و نکات مهمی در مورد این مربا خوشمزه خواهید آموخت.
طبع مربا آلبالو سرد است یا گرم؟
طبع مربا آلبالو سرد و تر است. سردی طبع آلبالو در این مربا به قوت خود باقی است. اغلب منابع طب سنتی بر این موضوع که طبع مربا آلبالو سرد و تر است توافق دارند. مربا آلبالو برای افراد گرم مزاج و مصرف در روزهای تابستان در وعده صبحانه و عصرانه بسیار مفید خواهد بود.
خواص مربا آلبالو در طب سنتی
- میزان آهن بالایی دارد و برای افراد مبتلا به کم خونی و کمبود آهن مفید است.
- در کاهش ریزش مو و پرپشت شدن موها موسر است.
- جریان خون را در رگ های پوستی تقویت می کند.
- برخی از آب آلبالو برای شست و شوی موها استفاده می کنند تا موهایی بلند و درخشان داشته باشند.
- ویتامین ث موجود در مربا آلبالو مقدار بالایی دارد. این موضوع باعث تاثیر این مربا در پیشگیری و درمان بیماری های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا و… می شود. برای این منظور بهتر است از عسل برای شیرین کردن مربا استفاده کنید.
- از پیری زودرس جلوگیری می کند.
- مقاومت بدن را بالا می برد.
- علائم ابتلا به بیماری اسم را کاهش می دهد.
- ویتامین E بالایی دارد.
- فیبر بالایی دارد و به درمان یبوست و اسهال و بهبود گوارش کمک می کند.
- خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می دهد.
- از ابتلا به التهاب روده پیشگیری می کند.
- در درمان سندرم روده تحریک پذیر و هموروئید موثر است.
- اسید معده و رفلاکس را کاهش می دهد.
مروری بر خواص آلبالو
- اعصاب: خواص آرام بخش دارد و موجب آرامش اعصاب و روان می شود. به این شرط که به اندازه مصرف شود و زیاده روی صورت نگیرد.
- قلب: در درمان بیماری های قلب و عروق موثر است. آلبالو موجب انبساط رگهای کرونری قلب می شود که جریان خون را بهبود می بخش و از نارسایی و حملات قلبی پیشگیری می کند.
- کبد: نارسایی های کبد به کمک مصرف آلبالو برطرف می شود. نارسایی کبد باعث بروز مشکلاتی همچون تلخی دهان، کاهش اشتها، بدبو شدن دهان، رنگ پریدگی،یبوست و… می شود که می توان با مصرف صحیح و به اندازه آلبالو همه این موارد را برطرف کرد.
- کلیه: شربت و مربای آلبالو نقش ضد التهابی برای کلیه دارند. هچنین جوشانده آلبالو باعث پالکسازی کلیه و مثانه و مجاری ادراری می شود. گفته شده که مصرف آلبالو به دفع سنگ کلیه نیز کمک می کند.
- پوست: آلبالو موجب شفافیت و درخشندگی پوست می شود، منافذ پوست را پاکسازی کرده و از بروز جوش جلوگیری می کند.
- لاغری: خواص چربی سشوزی آلبالو باعث می شود که چربی های انباشته شده در شکم و پهلو تحلیل رفته و نابود شوند و به مرور به کاهش وزن و لاغری منجر می شود.
عوارض و مضرات مربا آلبالو
مربا آلبالو کالری بالایی دارد و چاق کننده است.
مصرف این مربا به افراد دیابتی توصیه نمی شود.
مربا آلبالو را نباید در وعده شام مصرف کرد.
2 پاسخ
خیلی خوب و جامع و کامل بود.
ممنونم از این همه اطلاط۰۰۰۰۰