طب شناس
خواص کوکو اسفناج گرگانی در طب سنتی|طبع و 8 خاصیت کوکو اسفناج گرگانی در طب سنتی+ طرز تهیه کوکوی اسفناج|طبع و 8 خاصیت کوکوی اسفناج گرگانی در طب سنتی+ طرز تهیه کوکوی اسفناج|خواص کوکو اسفناج گرگانی

طبع و 8 خاصیت کوکوی اسفناج گرگانی در طب سنتی+ طرز تهیه کوکوی اسفناج

تاریخ انتشار: January 3, 2023

رای به این نوشته: 4.96/5 (611 رای)

کوکوی اسفناج گرگانی در کنار طعم بینظیرش به دلیل داشتن اسفناج از خواص بیشماری نیز برخوردار است. کوکو اسفناج یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که طرفداران بسیاری دارد و از لحاظ ظاهری شباهت زیادی با کوکو سبزی دارد.

همانطور که می دانید کوکو سبزی در کشور ما غذایی محبوب است به ویژه کوکو های شمال کشور که مردم عزیز گرگان، کوکو سبزی متفاوت را درست می کنند که با اسفناج و گشنیز تهیه می شود. این کوکو از لحاظ طعم با کوکو سبزی متفاوت است.

اگر دوست دارید که از فواید زیاد اسفناج و گشنیز بهره مند شوید بهتر است از مصرف کوکو اسفناج غافل نشوید. در ادامه این مطلب از طب شناس همراه ما باشید تا به خواص کوکوی اسفناج گرگانی در طب سنتی، طبع کوکوی اسفناج گرگانی در طب سنتی و همچنین طرز تهیه کوکو گرگانی بپردازیم.

طبع کوکو اسفناج گرگانی در طب سنتی چیست؟

طبع اسفناج موجود در کوکوی اسفناج گرگانی در طب سنتی سرد و تر است اما طبع گشنیز سرد و خشک می باشد. این غذا برای افراد گرم مزاج مفید است اما افراد سرد مزاج بهتر است این غذا را به همراه مصلحش مصرف نمایند.

خواص کوکو اسفناج گرگانی
خواص کوکوی اسفناج گرگانی

خواص کوکوی اسفناج گرگانی در طب سنتی چیست؟

سلامت قلب:

اسفناج دارای مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است که مصرف آن باعث کاهش التهابات می شود. التهاب یکی از دلایلی است که میتواند موجب بیماری عروق کرونر شود. طبق تحقیقات صورت گرفته، اسفناج عملکرد اسید نیتریک را بهبود می بخشد و باعث حفظ سلامت قلب می شود.

اسید نیتریک به گردش خون کمک می کند و سبب کاهش فشار خون می شود که از همین رو سلامت رگ های خونی را نیز تضمین می نماید. اسفناج به دلیل داشتن کاروتنوئید ها، الهابات را کم می کند و از ابتلا افراد به بیماری های مزمن پیشگیری می نماید.

اسفناج سرشار از مواد مغذی است که به همین دلیل قادر است فشار خون بالا را کاهش دهد و دیگر مشکلات مربوط به رگ های خونی را رفع نماید. این سبزی فوق العاده کلسترول را نیز پایین می آورد و سرعت جذب قند خون را کاهش می دهد و با انجام همه این کارها باعث سلامت و بهبود عملکرد قلب می شود.

طرز تهیه کوکوی اسفناج گرگانی:

مواد لازم:

طرز تهیه کوکوی گرگانی:

برای درست کردن کوکوی اسفناج گرگانی باید شما ابتدا گشنیز و اسفناج تهیه کنید. سبزی ها را با دقت پاک کنید و با آب به خوبی شست و شو دهید. اجازه دهید آب اضافی سبزی ها برود سپس آن ها را به کمک چاقو کاملا خرد کنید. تره نیز طعم بسیار عالی به این کوکو می دهد شما می توانید به صورت  ترکیبی یا جایگزین گشنیز، از تره استفاده نمایید.

حدود چهار صد گرم اسفناج و دویست گرم گشنیز خرد شده جدا کنید. ظرفی مناسب انتخاب کنید و سبزی های خرد شده را داخل آن بریزید. دو حبه سیر را نیز پوست بگیرید و با رنده ریز کنید. سیر های رنده شده را به سبزی اضافه کنید.

دو عدد تخم مرغ را روی سبزی ها بشکنید. ادویه های مورد نیاز این کوکو که عبارتند از زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز و نمک را به بقیه مواد بیافزایید. حال وقت اضافه کردن آرد است، یک قاشق چایخوری آرد سفید را نیز به مواد اضافه نمایید و به خوبی مخلوط کنید.

تابه ای مناسب انتخاب کنید و در آن به مقدار لازم روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. وقتی روغن کاملا داغ شد، یک قاشق پر از مواد کوکوی اسفناج گرگانی بردارید و در تابه بریزید. به همین طریق ادامه دهید تا همه مواد تمام شود. حرارت را ملایم کنید تا کوکو ها به خوبی پخته شوند.

وقتی یک سمت کوکو ها سرخ شد، آن ها را برگردانید تا سمت دیگر نیز پخته شود. حال کوکوی اسفناج گرگانی شما حاضر است آن را در ظرفی مناسب بگذارید و با گوجه، خیارشور، زیتون و... تزیین نمایید. این کوکو را به همراه نان سرو و میل نمایید. نوش جان.

مضرات کوکوی اسفناج گرگانی چیست؟

اسفناج که ماده اصلی در تهیه کوکوی اسفناج گرگانی به شمار می رود برای بدن ضرر خاصی ندارد اما در برخی مواقع مصرف آن ممکن است با یکسری مشکلات همراه باشد.

مصلح کوکوی اسفناج گرگانی در طب سنتی چیست؟

مصلح اسفناج موجود در این غذا دارچین و فلفل است و مصلح گشنیز نیز دارچین و سکنجبین می باشد. همچنین بهتر است که تهیه این غذا با روغن بادام شیرین یا تلخ انجام گیرد. مصرف این موارد به همراه غذا سبب تعادل طبع و بهبود خواص آن می گردد.

طبع و خواص پنیرک در طب سنتی|طبع پنیرک + خواص پنیرک

طبع پنیرک در طب سنتی + 25 خواص پنیرک+ مضرات و مصلحات

درمان-خانگی-سردی-معده-در-طب-سنتی

درمان فوری سردی معده و چاقی با طب سنتی+ 10 راه حل برای درمان سردی معده

ملین های مجاز در دوران بارداری ملین های طبع گرم|ملین-های-مجاز-و-طبیعی-خوراکی-در-دوران-بارداری|رفع-یبوست-در-دوران-بارداری-طبیعی-در-طب-سنتی

ملین های مجاز و طبیعی در دوران بارداری - ملین بارداری

طبع و خواص هفت عرق قلب در طب سنتی + 8 خاصیت هفت عرق قلب|هفت عرق قلب

طبع و خواص هفت عرق قلب در طب سنتی + 8 خاصیت هفت عرق قلب

راهکار طب سنتی برای پیشگیری و درمان آنفلوانزا

طب سنتی نسخه آنفلوانزا را پیچید!

خواص کهن دار یا جینکو بیلوبا در طب سنتی|خواص کهن دار

خواص کهن دار یا جینکو بیلوبا در طب سنتی + عوارض و موارد منع مصرف

طبع و خواص عرق کلپوره در طب سنتی|همه چیز درباره خواص و طبع عرق کلپوره + 11 خاصیت شگفت انگیز عرق کلپوره|طبع عرق کلپوره

همه چیز درباره خواص و طبع عرق کلپوره + 11 خاصیت شگفت انگیز عرق کلپوره

خواص-سیب-زرد-سرخ-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-سیب-زرد-سرخ-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع سیب گرم است یا سرد ؟ + مصلحات + خواص