طب شناس
طبع و خواص سیر قلیه در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص سیر قلیه|

طبع و خواص سیر قلیه در طب سنتی+ طرز تهیه و 2 مورد مهم از مضرات و عوارض آن

تاریخ انتشار: March 25, 2023

رای به این نوشته: 4.9/5 (452 رای)

سیر قلیه یکی از غذاهای بسیار قدیمی و نوستالژیک گیلانی می باشد که اگر با سیر محلی تهیه شود بسیار خوش طعم می شود. اگر طعم سیر را دوست دارید به شدت عاشق سیر قلیه خواهید شد.
این غذا به شدت مقوی و پر خاصیت است. از خواص سیر می توان به تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان سرماخوردگی، کاهش فشار خون، کمک به داشتن عمر طولانی، پیشگیری از آلزایمر اشاره کرد. سیر قیله را همراه با برنج ایرانی و ترشی میل کنید که فوق العاده خوشمزه می باشد.

طبع سیر قلیه چیست؟

چنانچه در رابطه با طبع سیر قلیه سوالاتی نظیر: طبع سیر قلیه چیست؟ و یا، طبع سیر قلیه گرم است یا سرد؟ و یا حتی، طبع سیر قلیه تر است یا خشک؟ سوالاتی برای شما پیش آمده است، خوب است بدانید که طبع سیر قلیه معتدل است.

طرز تهیه سیر قلیه

پیش از بررسی خواص فوق العاده ی سیر قلیه، با طرز تهیه ی این غذای خوشمزه آشنا شوید:

خواص سیر قلیه
خواص سیر قلیه

خواص سیر قلیه در طب سنتی

حال که با طرز تهیه ی سیر قلیه آشنا شدید، در ادامه، ابتدا برخی از خواص برگ سیر موجود در این غذای محبوب را بیان کرده و سپس به بررسی خواص سایر مواد به کار رفته در این غذا خواهیم پرداخت:

سیر قلیه حاوی ترکیباتی با خواص درمانی است.

بیشتر ادعاها در مورد خاصیت درمانی سیر موجود در سیر قلیه مربوط به وجود یک ترکیب فعال بنام آلیسین است. این ترکیب حاوی سولفور، بوی تند و مزه متمایزی را به سیر می دهد.

در هنگام آشپزی و پخت و پز، خرد کردن یا رنده کردن سیر باعث تولید آلیسین می شود اما حرارت دادن سیر ممکن است برخی از خواص درمانی آن را از بین ببرد که بهتر است سیر را در مرحله آخر پخت به موادغذایی اضافه کنیم.

سیر قلیه می تواند خطر حملات قلبی را کاهش دهد.

بیشتر تحقیقات روی قابلیت سیر موجود در سیر قلیه در کاهش خطر حملات قلبی و کمک به مدیریت سطح کلسترول متمرکز شده اند. مطالعات متعدد نشان می دهند که سیر باعث می شود پلاکت ها (سلول های دخیل در انعقاد خون) کمتر بهم بچسبند و روی دیواره های شریانی انباشته و جمع شوند.

این بدین معناست که سیر همانند یک ماده ضدانعقاد عمل می کند و از این طریق، خطر حملات قلبی را کاهش می دهد. سیر می تواند فشار خون را از طریق گشاد کردن رگ های خونی پایین بیاورد و به جریان خون اجازه می دهد تا براحتی و آزادانه حرکت کند.

در بدن نوعی اسید آمینه به اسم هوموسیستئین وجود دارد که باعث می شود تا بیماری های قلبی عروقی در بدن قوت بگیرد. خوردن سینه مرغ با این اسید آمینه مبارزه کرده و آن را کنترل می کند.

سیر قلیه خاصیت ضد سرطانی دارد.

ترکیبات سولفور در سیر قلیه برای جلوگیری از تشکیل سلول های سرطانی و مسدود کردن تومورها مورد مطالعه قرار گرفته است.

بیشتر شواهد درباره رابطه سیر قلیه با سرطان کولون، پروستات، مری و کلیه از نوع مشاهده ای بوده و فقط تعداد کمی از افراد در این مطالعات شرکت کرده اند. درنتیجه تاثیر سیر قلیه در رابطه با سرطان نامشخص بوده و مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است.

سیر قلیه خواص آنتی میکروبیال و ضدقارچی دارد.

در گذشته از سیر موجود در سیر قلیه برای مقابله با عفونت های ویروسی، باکتریایی و قارچی استفاده شده است. برخی از بیماری های پوستی مثل زگیل و گزش حشرات ممکن است به روغن سیر یا یک پر از سیر خام پاسخ دهند.

سیر قلیه می تواند سلامت استخوان را حفظ کند.

مطالعات حیوانی نشان می دهند که سیر موجود در سیر قلیه ممکن است تحلیل رفتن استخوان را بواسطه افزایش سطح استروژن در جوندگان ماده به حداقل برساند.

یک مطالعه روی زنان یائسه نشان داد که مصرف یک دوز از عصاره سیر خشک (معادل 2 گرم سیر خام) همین اثر را دارد. همچنین مطالعات نشان می دهند که مصرف سیر می تواند باعث تسکین علایم التهابی استئوآرتریت شود.

افزایش سوخت و ساز بدن

سیر قلیه دارای ویتامین B6 می باشد که این امر به تنظیم آنزیم های بدن و همچنین تحریک مناسب واکنش های سلولی متابولیک می انجامد. خوردن سیر قلیه سلامت رگ های خونی را حفظ می کند و سطح انرژی را بالا می برد. همچنین باعث می شود تا کالری سوزی در بدن افزایش پیدا کند.

کنترل فشار خون

طبق تحقیقات انجام شده مصرف سیر قلیه در کاهش فشار خون موثر است. کسانی که فشار خون بالا دارند می توانند از سیر قلیه برای کنترل فشار خون خود استفاده کنند.

غنی از فسفر

می دانیم که سیر قلیه سرشار از فسفر است. فسفر موجود در سیر قلیه باعث می شود تا سلامت استخوان و دندان ها حفظ شده و همچنین عملکرد سیستم عصبی و کلیه و کبد تنظیم شود.

مضرات و منع مصرف های سیر قلیه

در ابتدا خوب است بدانید که سیر قلیه غذای سالم و بدون ضرر برای افراد مختلف است؛ اما باید توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف هر غذایی میتواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.
این در حالی است که، با مصرف به اندازه ی این غذا ها نه تنها عوارضی پیش نخواهد آمد، بلکه برای شما مفید واقع خواهند شد؛

اما چنانچه در مصرف هر نوع غذایی زیاده روی کنید، امکان دارد تمامی مزایای آن، به معایب تبدیل شود.
بنابراین، مضراتی که در ادامه برای سیر قلیه بیان خواهیم کرد، به دلیل مصرف بیش از اندازه ی این غذا بوده و یا به دلیل حساسیت برخی افراد به بعضی از مواد اولیه ی به کار رفته در سیر قلیه خواهد بود. این عوارض و ممنوعیت ها شامل موارد زیر میشوند:

طبع و خواص عرق برگ مورد در طب سنتی|طبع عرق مورد

طبع و خواص عرق برگ مورد در طب سنتی ایرانی و اسلامی

تدابیر طب سنتی برای درمان اب آوردن زانو|علل آب آوردن زانو|درمان آب آوردن زانو با کمپرس سرد

درمان آب آوردن زانو با طب سنتی + 8 تدبیر ویژه طب سنتی برای درمان آب آوردن زانو

قاتلین پزشک طب سنتی

معمای قتل پزشک طب سنتی حل شد! تبانی همسر با قاتل

می دونستی هر روز داری یه نوشیدنی کشنده رو می نوشی؟|اثرات مخرب نوشیدن آب یخ

نوشیدنی کشنده ای که هر روز می نوشید!

خواص و فواید فندق قاتق

15 مورد از خواص فندق قاتق غذای محبوب گیلانی ها

روشهای درمان باد فتق به کمک طب سنتی ایرانی و اسلامی||درمان باد فتق با طب سنتی

درمان باد فتق در طب سنتی + 12 روش درمان فتق بدون جراحی

فواید چای سبز برای تنبلی تخمدان در طب سنتی

فواید چای سبز برای تنبلی تخمدان+ در طب سنتی

8 خاصیت فوق العاده آش دوغ قزوینی در طب سنتی+ طرز تهیه آش دوغ قزوینی|آش دوغ قزوینی

8 خاصیت فوق العاده آش دوغ قزوینی در طب سنتی+ طرز تهیه آش دوغ قزوینی