طب شناس

شوید خولی

تاریخ انتشار: January 3, 2023

رای به این نوشته: 4.5/5 (729 رای)

خورش شوید یا شوید خولی یکی از غذا های خوشمزه با اصالت ایرانی می باشد که برای شمال کشور و استان گیلان است.
منظور از خولی در این رسپی آلوچه می باشد که در زبان شمالی گفته می شود و همان طور که از نام این غذا پیداست از شوید برای تهیه این خورشت خوشمزه استفاده می شود و برای مزه دار کردن آن از آلوچه استفاده می شود.
طعم این غذا خیلی ترش نیست و شما می توانید بجای آلوچه از غوره یا گرد آن استفاده کنید.

این خورش دارای خواص فراوانی است زیرا از شوید تازه برای تهیه آن استفاده شده است و خواصی همچون تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش کلسترول، کاهش درد های قاعدگی، افزایش کیفیت خواب از هزاران خواص شوید موجود در آن می باشد.

طبع شوید خولی را بشناسید!

چنانچه در رابطه با طبع شوید خولی سوالاتی نظیر: طبع شوید خولی چیست؟ و یا، طبع شوید خولی گرم است یا سرد؟ و یا حتی، طبع شوید خولی تر است یا خشک؟ سوالاتی برای شما پیش آمده است، خوب است بدانید که طبع شوید خولی گرم است.

بنابراین شوید خولی برای سرد مزاجان مناسب بوده و توصیه می شود گرم مزاجان در مصرف آن دقت نموده و حتما آن را با مصلحاتش مصرف کنند.

خواص فوق العاده ی شوید خولی

پیش از بررسی خواص فوق العاده ی شوید خولی، با طرز تهیه ی این غذای خوشمزه آشنا شوید:

حال که با طرز تهیه ی شوید خولی آشنا شدید، در ادامه، ابتدا برخی از خواص شوید خولی موجود در این غذای محبوب را بیان کرده و سپس به بررسی خواص سایر مواد به کار رفته در این غذا خواهیم پرداخت:

تقویت استخوان

شوید موجود در شوید خولی را به عنوان منبع بسیار خوبی از کلسیم معرفی می کنند و به عنوان یک ماده معدنی مناسب که باعث جلوگیری از تحلیل رفتن استخوان و از دست رفتن تراکم استخوانی می شود.

سیستم رتبه بندی مواد غذایی همچنین شوید را به عنوان منبع خوبی از فیبر در رژیم غذایی و منبع خوبی از مواد معدنی منگنز ، آهن و منیزیم قرار داده است.

شوید خولی و دیابت

شوید موجود در شوید خولی مدت هاست که با دیابت و مدیریت میزان انسولین همراه است. با وجود این واقعیت که تحقیقات در این زمینه تا حدودی محدود است، به خصوص در مورد انسان، مطالعات نشان داده اند که ممکن است به کاهش نوسانات لیپیدهای سرم و انسولین در دیابت ناشی از کورتیکواستروئید کمک کند.

تقویت سیستم ایمنی بدن

طی تحقیقات خواص ضد میکروبی شوید خولی ثابت شده است. شوید موجود در این غذا، به عنوان یک گیاه از بین برنده عفونت های میکروبی شناخته شود. شوید خولی دارای ویتامین سی و آنتی اکسیدان فراوانی است این امر شوید را به یک آنتی ویروس قوی تبدیل میکند.

شوید خولی برای درمان طبیعی بی خوابی

ترکیب ویتامین های B در شوید خولی وجود دارد، که ترکیب خوبی برای درمان طبیعی بی خوابی است؛ زیرا شوید خولی اثر آرامش بخشی دارد که باعث می شوند بهتر بخوابید.

کاهش کلسترول در رژیم غذایی

به نسبت غذاهای دارای گوشت های قرمز که دارای چربی اشباع و کلسترول بالا می باشند، غداهای دارای گوشت ماهی و مرغ دارای چربی و کلسترول کمتری است. برای همین امر توصیه شده است که در رژیم غذایی خود از غذاهایی با مرغ و ماهی، نظیر شوید خولی، استفاده کنید.

سرشار از پروتئین برای عضله سازی

شوید خولی دارای پروتئین بالایی می باشد که یکی از بهترین منابع پروتئین محسوب می شود. پروتئین موجود در این غذا دارای اسید آمینه می باشد که عنصر اصلی ساخت ماهیچه می باشد. شما می توانید با مصرف شوید خولی بخشی از پروتئین مورد نیاز خود را تامین کنید.

تقویت بینایی با شوید خولی

شوید خولی به دلیل داشتن ترکیباتی از ویتامین آ که شامل رتینول، آلفا و بتاکاروتن و لیکوپن می باشد برای سلامت بینایی بسیار موثر است.

کاهش استرس و ضد افسردگی

شوید خولی به دلیل داشتن اسید آمینه ای به نام تریپتوفان باعث ایجاد آرامش در بدن شما می شود. اگر شما هم از جمله افرادی هستید که احساس افسردگی می کنید بهتر است شوید خولی را امتحان کنید چرا که باعث زیاد شدن سطح سروتونین در بدن می شود.

سروتونین باعث بهبود خلق و خو در شما می شود و از استرس شما می کاهد. همچنین باعث می شود تا خواب راحتی داشته باشید.

افزایش سوخت و ساز بدن

شوید خولی دارای ویتامین ب شش می باشد که این امر به تنظیم آنزیم های بدن و همچنین تحریک مناسب واکنش های سلولی متابولیک می انجامد. خوردن شوید خولی سلامت رگ های خونی را حفظ می کند و سطح انرژی را بالا می برد. همچنین باعث می شود تا کالری سوزی در بدن افزایش پیدا کند.

کنترل فشار خون

طبق تحقیقات انجام شده مصرف مرغ موجود در شوید خولی در کاهش فشار خون موثر است. کسانی که فشار خون بالا دارند می توانند از گوشت مرغ برای کنترل فشار خون خود استفاده کنند.

تعادل هورمون های بدن

شوید خولی به دلیل داشتن سلنیوم کافی نقش مهمی در عملکرد متابولیکی دارد. شما می توانید برای داشتن تعادل هورمونی شوید خولی را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

پیشگیری از بیماری های قلبی

در بدن نوعی اسید آمینه به اسم هوموسیستئین وجود دارد که باعث می شود تا بیماری های قلبی عروقی در بدن قوت بگیرد. خوردن شوید خولی با این اسید آمینه مبارزه کرده و آن را کنترل می کند.

غنی از فسفر

می دانیم که شوید خولی سرشار از فسفر است. فسفر موجود در شوید خولی باعث می شود تا سلامت استخوان و دندان ها حفظ شده و همچنین عملکرد سیستم عصبی و کلیه و کبد تنظیم شود.

کنترل ادرار مکرر

شاید یکی از ناشناخته شده‌ ترین خواص آلو خشک موجود در شوید خولی، برای سلامتی، کنترل ادرار مکرر باشد. شاید در مورد مشکل مثانه بیش فعال اطلاعاتی کسب کرده باشید. مثانه بیش فعال ممکن است بسیار ناراحت کننده باشد. اما افزودن فیبر به رژیم غذایی می‌تواند به رفع این مشکل کمک کند.

این مسئله می ‌تواند به دلایل مختلف اتفاق بیفتد که یبوست نیز یکی از این دلایل است. برای کمک به تنظیم روده ‌های خود و رفع مشکل دفع مکرر ادار، می‌توانید مصرف فیبر خود را با استفاده از این فرآورده بالا ببرید.

کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ

تشخیص سرطان کولون یا روده بزرگ اغلب سخت است و در صورت عدم تشخیص می ‌تواند عواقب جبران ناپذیری برای فرد به همراه دارد. رژیم غذایی مناسب تا حدودی می تواند به جلوگیری از سرطان روده بزرگ کمک کننده باشد و بررسی ها نشان داده است که افزودن آلو خشک (Prunes )، به دستور خوراک می تواند خطر مبتلا شدن به آن را کم کند.

در واقع مصرف این فرآورده می‌تواند تجمع باکتری ‌های مفید در روده را افزایش دهد و به این ترتیب از بروز سرطان پیشگیری کند. شوید خولی با دارا بودن آلو خشک، میتواند در پیشگیری از سرطان روده بزرگ موثر واقع شود.

راه حلی برای اسهال

اسهال بیماری شایع است و زمانی رخ می دهد که سیستم گوارشی از باکتری های ویژه ای مورد حمله قرار می گیرد. با این حال، شوید خولی حاوی عناصر ضد میکروبی و ضد قارچی است که می تواند جلوی اسهال را بگیرد.

مضرات و منع مصرف های شوید خولی

در ابتدا خوب است بدانید که شوید خولی غذای سالم و بدون ضرر برای افراد مختلف است؛ اما باید توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف هر غذایی میتواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.
این در حالی است که، با مصرف به اندازه ی این غذا ها نه تنها عوارضی پیش نخواهد آمد، بلکه برای شما مفید واقع خواهند شد؛ اما چنانچه در مصرف هر نوع غذایی زیاده روی کنید، امکان دارد تمامی مزایای آن، به معایب تبدیل شود.
بنابراین، مضراتی که در ادامه برای شوید خولی بیان خواهیم کرد، به دلیل مصرف بیش از اندازه ی این غذا بوده و یا به دلیل حساسیت برخی افراد به بعضی از مواد اولیه ی به کار رفته در شوید خولی خواهد بود. این عوارض و ممنوعیت ها شامل موارد زیر میشوند:

مصلحات شوید خولی

گرم مزاجان باید شوید خولی را با آب ‌‌‌لیمو، سکنجبین، آب غوره و ترشی‌ها میل کرده و سرد مزاجان باید آن را با قرنفل، دارچین و عسل بخورند.‌

طبع مربا به در طب سنتی|طبع مربا به

طبع مربا به سرد است یا گرم؟ خواص به و مربا به و سایر فرآورده های آن

طبع و خواص شبدر در طب سنتی

طبع و خواص شبدر در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص گوشت کبوتر|طبع گوشت کبوتر

طبع و خواص گوشت کبوتر در طب سنتی ایرانی و اسلامی

ارتباط زخم معده با گروه خونی

ارتباط زخم معده با گروه خونی!

مزاج سرد و خشک چگونه است؟

افرادی که مزاج سرد و خشک دارند بخوانند!

طبع و 3 خاصیت شربت سکنجبین در طب سنتی+ طرز تهیه شربت سکنجبین

طبع و 3 خاصیت شربت سکنجبین در طب سنتی+ طرز تهیه شربت سکنجبین

نوشیدنی ضد استرس

نوشیدنی های ضد استرس

معرفی دمنوش های موثر در رقیق شدن خون|دمنوش های رقیق کننده خون + 9 دمنوش گیاهی|دمنوش های رقیق کننده خون

دمنوش های رقیق کننده خون در طب سنتی+ 9 دمنوش گیاهی