طب شناس

هزاری

تاریخ انتشار: January 16, 2023

رای به این نوشته: 4.55/5 (497 رای)

پلو هزاری یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با دستورهای بسیار متنوعی تهیه می شود. این غذای خوشمزه که اصالتا متعلق به شهرهای جنوبی کشورمان می باشد در دسته بندی غذاهای دریایی قرار می گیرد.
هزاری در استان های مختلف کشور با مواد و دستورهای متنوعی تهیه می شود، یکی از موادی که در این غذا بسیار متنوع است نوع ماهی آن می باشد. در تهیه این غذای خوشمزه می توانیم از انواع ماهی های جنوبی مثل سالمون، رشکو، سرخو و شیر استفاده کنیم. البته در صورت نبود این ماهی های می توانیم از ماهی قزل آلا نیز استفاده کنیم.

طبع پلو هزاری گرم است یا سرد؟

چنانچه در رابطه با طبع پلو هزاری سوالاتی نظیر: طبع پلو هزاری چیست؟ و یا، طبع پلو هزاری گرم است یا سرد؟ و یا حتی، طبع پلو هزاری تر است یا خشک؟ سوالاتی برای شما پیش آمده است، خوب است بدانید که طبع پلو هزاری سرد است.
بنابراین پلو هزاری برای گرم مزاجان مناسب بوده و توصیه میشود سرد مزاجان در مصرف آن دقت نموده و حتما آن را با مصلحاتش مصرف کنند.

خواص فوق‌العاده پلو هزاری

پیش از بررسی خواص فوق العاده ی پلو هزاری، با طرز تهیه ی این غذای خوشمزه آشنا شوید:

حال که با طرز تهیه ی پلو هزاری آشنا شدید، در ادامه، ابتدا برخی از خواص پلو هزاری موجود در این غذای محبوب را بیان کرده و سپس به بررسی خواص سایر مواد به کار رفته در این غذا خواهیم پرداخت:

هزاری و آلزایمر

مصرف متوسط غذاهای دریایی می‌تواند باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر شود. در افرادی که به طور منظم ماهی مصرف می‌کنند، وضعیت ماده خاکستری مغز بهتر است. هزاری، با دارا بودن ماهی، این خاصیت را دارا میباشد.

این عامل می‌تواند از بروز زوال عقل جلوگیری کرده و خطر عوارض عملکردی مغز را کاهش دهد. البته باید توجه داشت که غذاهای دریایی با سطوح بالاتر جیوه می‌توانند اثرات مخربی بر مغز داشته باشند، اما این عوارض با نوروپاتی مغز ارتباطی ندارد.

هزاری سرشار از ویتامین D

هزاری، سرشار از ویتامین D است و یکی از بهترین منابع غذایی برای این ماده مغذی ضروری محسوب می‌شود. ویتامین D در جذب کلسیم نقش دارد و برای سلامت و رشد استخوان‌ها مفید است. از آنجایی که افراد زیادی هر سال میانگین مصرف تخمینی ویتامین D را برآورده نمی‌کنند، اضافه کردن غذایی مانند هزاری به رژیم غذایی و استفاده از خواص این غذا می‌تواند بسیار مفید باشد.

هزاری و سلامت چشم ها

اسیدهای چرب امگا ۳ برای بهبود بینایی و سلامت چشم مفید هستند. بر این اساس مغز و چشم به شدت به اسیدهای چرب امگا ۳ برای عملکرد و حفظ سلامت خود وابسته هستند و غذاهایی نظیر هزاری، یکی از بهترین منابع این چربی‌های خوب است.

هزاری و بهبود کیفیت خواب

اگر در به خواب رفتن یا در خواب ماندن مشکل دارید، خوردن هزاری بیشتر ممکن است در بهبود کیفیت خواب شما موثر باشد. بر اساس مطالعه‌ای که توسط یک مجله پزشکی خواب بالینی منتشر شده است، افزایش مصرف ماهی کیفیت خواب را برای اکثر افراد بهبود می‌بخشد. محققان گمان می‌کنند که این خواص ماهی به دلیل میزان بالای ویتامین D موجود در آن است که به سلامت خواب کمک می‌کند. هزاری، با دارا بودن ماهی، این خاصیت را دارا میباشد.

کاهش آرتریت روماتوئید با هزاری

از دیگر خواص هزاری، می‌توان به اثرگذاری آن در بهبود علائم آرتریت روماتوئید اشاره کرد. خوردن هزاری بیشتر می‌تواند به کاهش تورم و درد ناشی از این بیماری کمک کرده و باعث بهبود التهابات مفاصل شود. یک کالج روماتولوژی مطالعاتی انجام داده که براساس آن، به نظر می‌رسد مصرف بیشتر هزاری در واقع فعالیت بیماری در آرتریت روماتوئید را کاهش می‌دهد.

هزاری و رفع خروپف

اگر خوراکی های تند مانند سیر، پیاز، ترب کوهی را میل کنید باعث می شود که خروپف کاهش پیدا کند. این موضوع توسط محققان ثابت شده است. شما می توانید به راحتی با مصرف هزاری که حاوی سیر است، خروپف را تا حدود زیادی درمان کنید. اگر دلیل خروپف کردن شما بسته بودن سینوس ها باشد شما می توانید با مصرف هزاری به راحتی خروپف خود را درمان کنید.

هزاری از ایجاد لخته خونی جلوگیری میکند.

علاوه بر خواص گفته شده، هزاری دارای خواص ضد لخته شدن خون می باشد. این امر باعث می شود تا از لخته شدن خون در بدن پیشگیری شود. اگر می خواهید از لخته شدن خون در بدن خود پیشگیری کنید بهتر است هزاری میل کنید. این غذا در جلوگیری از بیماری های قلبی مانند سکته قلبی بسیار موثر است. دقت کنید قبل از عمل جراحی هزاری میل نکنید چرا که باعث افزایش خطر خونریزی می شود.

هزاری و پیشگیری از سرطان

ارتباط زیادی بین مصرف هزاری و کاهش بیماری سرطان به ویژه سرطان کولون، پانکراس، مری و سینه وجود دارد. اگر به صورت معمولی از هزاری مصرف کنید، از خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و معده در امان خواهید بود.

کاهش کلسترول بد

هزاری باعث می شود تا کلسترول بد بدن کاهش پیدا کند. کلسترول بد بدن که شامل LDL می باشد در بدن وجود دارد که شما می توانید با مصرف هزاری به راحتی آن را کاهش دهید. اگر می خواهید به صورت طبیعی کلسترول بد بدن را کاهش دهید بهتر است از خواص هزاری بهره مند شوید.

مضرات و منع مصرف های پلو هزاری

در ابتدا خوب است بدانید که پلو هزاری غذای سالم و بدون ضرر برای افراد مختلف است؛ اما باید توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف هر غذایی میتواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.
این در حالی است که، با مصرف به اندازه ی این غذا ها نه تنها عوارضی پیش نخواهد آمد، بلکه برای شما مفید واقع خواهند شد؛ اما چنانچه در مصرف هر نوع غذایی زیاده روی کنید، امکان دارد تمامی مزایای آن، به معایب تبدیل شود.
بنابراین، مضراتی که در ادامه برای پلو هزاری بیان خواهیم کرد، به دلیل مصرف بیش از اندازه ی این غذا بوده و یا به دلیل حساسیت برخی افراد به بعضی از مواد اولیه ی به کار رفته در پلو هزاری خواهد بود. این عوارض و ممنوعیت ها شامل موارد زیر میشوند:

مصلحات پلو هزاری

با توجه به طبع سرد پلو هزاری، توصیه میشود که سرد مزاجان آن را با مصلحاتش که شامل سیر ترشی میشود مصرف کنند تا طبع و مزاج پلو هزاری اصلاح شود.

طبع و خواص نارنگی در طب سنتی||طبع-و-خواص-نارنگی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع نارنگی

همه چیز درباره طبع و خواص نارنگی در طب سنتی+ مضرات و 2 مصلح آن

درمان غمباد به کمک طب سنتی|درمان غمباد

غمباد چیست؟ همه چیز درباره علل ابتلا به غمباد و درمان آن

طبع و خواص آب کرفس از منظر طب سنتی|طبع و خواص آب کرفس و لیمو در طب سنتی+ طرز تهیه 2 نوشیدنی پرفایده با آب کرفس|خواص آب کرفس

طبع و خواص آب کرفس و لیمو در طب سنتی+ طرز تهیه 2 نوشیدنی پرفایده با آب کرفس

خواص جینسینگ

از خواص جینسینگ چه می دانید؟

طبع و خواص گل ساعتی در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص گل ساعتی|خواص گل ساعتی از منظر طب سنتی ایرانی و اسلامی

گل ساعتی چیست و چه خواصی دارد؟ 15 خاصیت فوق العاده گل ساعتی

طبع و خواص فلفل دلمه ای زرد و سبز و قرمز و رنگی در طب سنتی|طبع و خواص فلفل دلمه ای زرد و سبز و قرمز و رنگی در طب سنتی|طبع و خواص فلفل دلمه ای زرد و سبز و قرمز و رنگی در طب سنتی

طبع فلفل دلمه ای رنگی در طب سنتی+ مصلحات+ خواص+ مضرات- در طب سنتی

معجون سلامتی

معجون سلامتی! شهدی شیرین برای ارتقاء سلامت بدن

خواص و طبع قارچ از دید طب سنتی|خواص و طبع قارچ از دید طب سنتی

طبع و خواص قارچ در طب سنتی ایرانی اسلامی