طب شناس
مواد غذایی حاوی کلسیم طبیعی

تامین کلسیم مورد نیاز بدن با تغذیه

تاریخ انتشار: January 16, 2023

رای به این نوشته: 4/5 (747 رای)

کلسیم یک نوع از مواد معدنی پرنیاز است که برای سلامتی استخوان‌ها و دندان‌ها ضروری است. در حالی که بسیاری از مردم تصور می کنند که تنها ماده غذایی غنی از کلسیم لبنیات هستند، در طب سنتی مواد غذایی معرفی شده اند که میزان کلسیم آنها به مراتب بیشتر از انواع لبنیات است.

امروزه بسیاری از مردم وقتی با علایم مختلف متوجه کمبود کلسیم در بدنشان می شوند، اول از همه به سراغ انواع مکمل‌ها و داروهای شیمیایی می‌روند تا این کمبود را جبران کنند، غافل از اینکه استفاده از این داروها می تواند اثرات مخرب دیگری از جمله عوارض کبدی به همراه داشته باشد. برای اینکه تشخیص دهید بدن شما دچار کمبود کلسیم است یا نه راه حل بسیار ساده ای وجود دارد. راحت‌ترین و دسترس‌ترین راه‌ تشخیص کمبود کلسیم در بدن بررسی وضعیت ناخن‌ها است به طوریکه نرمی ناخن، کاهش رشد و گوشه کردن ناخن‌ها اولین نشانه کمبود این ماده معدنی در بدن دارد.

اگر جزء کسانی هستید که بدنتان کمبود کلسیم دارد و به هر دلیل از طعم لبنیات به عنوان اولین منبع کلسیم پرطرفدار خوش تان نمی آید و یا به آنها حساسیت دارید، طب سنتی راهکارهای دیگری پیش رویتان گذاشته است.

بادام درختی

بادام درختی علاوه بر ویتامین B۱ و B۲ دارای مقادیر زیادی کلسیم است. اگر به مدت ۴۰ روز، روزانه ۱۴ عدد بادام درختی مصرف شود، بخش زیادی از کمبود کلسیم را در بدن جبران می‌کند. در زنان بارداری که نیاز بیشتری به کلسیم دارند برای تأمین این ماده معدنی بهتر است علاوه بر مصرف فرآورده‌های لبنی و دیگر مواد کلسیم‌دار، روزانه ۵ تا ۷ عدد بادام خام میل شود تا کلسیم مورد نیاز مادر و جنین تامین شود.

کنجد و ارده

کنجد و انواع فراورده های آن مثل ارده دارای مقادیر زیادی کلسیم بوده و منبع سرشاری از انرژی به شمار می‌رود به طوریکه ۱۰۰ گرم کنجد ۷۸۳ میلی‌گرم کلسیم دارد که ۲.۵ برابر کلسیم موجود در یک لیوان شیر است.

دانه چیا

۱۰۰ گرم دانه چیا حاوی ۶۳۱ میلی گرم کلسیم است. ۳ قاشق سوپ خوری دانه چیا، از یک لیوان شیر کلسیم بیشتری دارد. برای استفاده از خواص این دانه می توانید آن را به ماست اضافه کنید.

انجیر

۳ انجیر متوسط ۵۲ میلی گرم کلسیم دارد. برای استفاده از مزایای استخوان سازی این میوه، انجیر تازه یا خشک را خرد کرده و به بلغور جو دوسر، سالاد یا ماست یونانی یه همراه مقداری عسل و دارچین و بادام اضافه کنید. جهت تقویت استخوان‌ها و رشد نوجوانان نیز می‌توانید روزی ۵ عدد انجیر به برنامه غذایی‌شان اضافه کنید.

پودر سنجد

پودر سنجد منبع فوق العاده‌ای برای تامین کلسیم است. این پودر در درمان پوکی استخوان تاثیر بسزایی دارد. شما باید هر روز صبح ناشتا ۳ قاشق مرباخوری پودر سنجد را در یک لیوان شیر ریخته و بخورید. خوردن این ترکیب بیماری آرتروز، کمردرد، روماتیسم و پوکی استخوان را بطور چشمگیری شفا می‌دهد و موثرترین روش درمان درد مفاصل است.

لوبیا چشم بلبلی

نصف لیوان لوبیا چشم بلبلی ۱۸۵ میلی‌گرم کلسیم دارد و سرشار از پتاسیم و فولات (فولیک اسید) است و به کاهش خطر بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و پوکی استخوان کمک می‌کند. از لوبیا چشم بلبلی می‌توانید در سالاد یا سوپ مورد علاقه تان استفاده کنید.

چغندر

چغندر یکی دیگر از منابع تامین کلسیم است. در طب سنتی به استفاده از چغندر و برگ آن برای تامین کلسیم بسیار سفارش شده است. شما می‌توانید صبح‌ها یک لیوان از آب چغندر را میل کنید یا از برگ‌های آن در انواع سالاد استفاده کنید.

 پوست تخم‌مرغ

از پوست تخم مرغ می‌توان به عنوان کلسیم خانگی یاد کرد. برای استفاده از خواص تخم‌مرغ، پوست یک تخم‌مرغ محلی را شسته و با دست خرد کرده و در یک لیوان بریزید و حدودا یک قاشق آبلیموی طبیعی بر روی آن بریزد و بگذارید شب تا صبح بماند. بعد صبح به آن آب اضافه کنید و صافش کنید که شامل آب، آبلیمو و یک گردی از پوست تخم مرغ است که حاوی کلسیم خواهد بود. می‌توانید این ترکیب را با عسل شیرین کنید و روزانه از آن بخورید.

سبزیجات

در میان سبزیجات جعفری، کلم‌پیچ، اسفناج، ریواس، لوبیا سبز و کلم بروکلی دارای مقادیر زیادی کلسیم بوده که با قرار دادن آن در رژیم غذایی تا حدود زیادی می‌توان کمبود کلسیم در بدن را به ویژه در دوران کودکی، بلوغ، بارداری، شیردهی و سالمندی جبران کرد.

منبع: ایرنا

طبع و خواص نشاسته در طب سنتی

طبع نشاسته سرد است یا گرم؟+ خواص+ مصلحات در طی سنتی ایرانی و اسلامی

درمان گرفتگی رگهای قلب با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان گرفتگی رگهای قلب+ معجون درمان گرفتگی رگهای قلب

درمان گرفتگی رگهای قلب با طب سنتی+ دستور تهیه معجون گرفتگی رگهای قلب

طبع مربا هویج و خواص و مضرات آن در طب سنتی||طبع مربا هویج

طبع مربا هویج سرد است یا گرم؟ خواص و مضرات مربا هویج + نکات نگهداری

طبع فلفل سیاه در طب سنتی ایرانی اسلامی|خواص فلفل سیاه در طب سنتی ایرانی اسلامی

خواص و طبع فلفل سیاه در طب سنتی + مصلحات

طبع و خواص شیرین بیان در طب سنتی|خواص شیرین بیان

طبع و خواص شیرین بیان در طب سنتی+ معرفی 2 عرق گیاهی به عنوان مصلح

طبع و خواص آب آناناس در طب سنتی|خواص آب آناناس

طبع آب آناناس و 17 مورد از خواص آن + روش تهیه + مصلحات

|مراقبت های بارداری|مراقبت های معنوی بارداری

مراقبت های بارداری در طب اسلامی و طب سنتی + مراقبت های معنوی 9 ماهه

پاکسازی بدن در بهار

پاکسازی بدن در بهار با طب سنتی