طب شناس
چه کسانی موز نخورند؟

چه کسانی نباید موز بخورند؟

تاریخ انتشار: February 1, 2023

رای به این نوشته: 4.42/5 (702 رای)

برخی افراد با خوردن موز دچار سنگینی و داغی در سر و بدن می‌شوند، کورک و دمل و جوش‌هایی در سراسر بدن‌شان ظاهر می‌شود، حتی یبوست‌شان تشدید می‌شود و در کل حال خوشی ندارند.

بشاید برایتان جالب باشد بدانید موز در برخی افراد ایجاد حساسیت می‌کند. از دیدگاه طب سنتی طعم شیرین و طبع موز مزاج گرم و تر دارد و معمولا مصرف آن برای بیشتر افراد، بدون عارضه و مفید است.

این میوه نیروبخش و چاق‌کننده بوده و ارزش تغذیه‌ای زیادی دارد و برای تقویت قوای مغزی به‌خصوص در کودکان، سالمندان، گیاه‌خواران و کسانی که در دوران نقاهت بیماری به سر می‌برند مشابه انجیر، انگور و مویز بسیار مناسب است.

موز به دلیل مزاج گرم، برای افراد با مزاج سرد به خصوص سرد و خشک که معمولا لاغر و دارای پوست خشک و تیره بوده و استعداد چاقی نداشته و از ناراحتی اعصاب و مشکلات مفصلی رنج می‌برند و همچنین برای افزایش مایعات و میل جنسی مفید است، اما همین میوه به دلیل طبع گرم برای برخی مزاج‌های گرم می‌تواند سبب بروز علائم و حساسیت‌هایی شود.

این میوه برای گرم‌مزاجان ساکن اقلیم‌های گرمسیری باید بااحتیاط مصرف شود، چون به خصوص در افراد با مزاج گرم و خشک ممکن است به افزایش حرارت و داغی بدن، خارش، حالت سنگینی در سر و بدن، بروز جوش‌های پوستی منجر شده و سبب تولید صفرا یا دم شود.

در نتیجه کسانی که مزاج گرم دارند احتمال حساسیت به این میوه در آن‌ها زیاد است یا باید از خوردن آن پرهیز کنند یا پس از مصرف موز یک خوردنی رو به ترش یا ملس همچون شربت سکنجبین یا کمی آبغوره یا آب انار میل کنند تا این عوارض به حداقل برسد.

معمولا موزهای کال و سبز رنگی که بافت سفت دارند و انواعی که با گاز اتیلن زودرس شده‌اند در افراد مستعد، سبب بروز یبوست می‌شود و برای رفع این عارضه مصرف ملین‌هایی مانند خاکشیر توصیه می‌شود. البته این افراد بهتر است کمتر موز مصرف کنند.

منبع: ایسکانیوز

چه کسانی موز نخورند؟

چه کسانی نباید موز بخورند؟

طبع و خواص و انواع فالوده بر اساس طب ینتی ایرانی و اسلامی|طبع انواع فالوده در طب سنتی

معرفی انواع فالوده و طبع و خواص آنها از نظر طب سنتی ایرانی و اسلامی

رایحه-درمانی-و-گلاب-و-روزه-داری-در-طب-سنتی

نقش مهم رایحه درمانی در کاهش مشکلات روزه داری

طبع و خواص قلیه ماهی در طب سنتی||

طبع و 10 خاصیت قلیه ماهی در طب سنتی ایرانی و اسلامی + طرز تهیه

طبع و خواص دال عدس در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص دال عدس یا عدس سرخ در طب سنتی ایرانی و اسلامی

از بین بردن جای زخم های کهنه با روش های خانگی|از بین بردن جای زخم با آلوئه ورا|از بین بردن جای زخم

از بین بردن جای زخم کهنه با 22 روش خانگی و طب سنتی

درمان فوری غلبه بلغم با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان خانگی بلغم با طب سنتی ایرانی و اسلامی

درمان فوری غلبه بلغم با طب سنتی + درمان فوری سردی بدن و بلغم با 8 دمنوش معجزه آسا

درمان قارچ پوستی با تدابیر طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان قارچ پوستی با طب سنتی

درمان قارچ پوستی در طب سنتی + 10 درمان خانگی قارچ پوستی