طب شناس
درمان کم خونی با غذاها

درمان کم خونی با یک غذای خوشمزه

تاریخ انتشار: February 14, 2023

رای به این نوشته: 4.4/5 (526 رای)

کم خونی یکی از بیماری های شایع بشر است که امروزه در افراد زیادی دیده می شود. درمان کم خونی بسته به شدت آن، متفاوت است اما مطالعات نشان داده که مصرف برخی غذاها و مواد غذایی در درمان کم خونی موثر است.

متخصصان طب سنتی معتقدند خورش قورمه سبزی به علت داشتن آهن و فولات یک سلاح قوی دربرابر کم خونی است. این خورش ایرانی سرشار از منیزیم است و موجب کاهش دردهای عضلانی در آقایان، تقویت رشد کودکان و جلوگیری از ریزش مو در خانم ها می شود.

علاوه بر مصرف قورمه سبزی می توان با مصرف برخی مواد غذایی دیگر و رعایت چند نکته ساده به درمان کم خونی کمک کرد. از این جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

سبزیجات برگدار منابع خوبی از آهن می باشند که به درمان سریع کم خونی شدید تاحدودی کمک خواهند کرد. اگر در رژیم غذایی، به مقدار کافی اسید فولیک وجود نداشته باشد نوعی از کم خونی به اسم «کم خونی فولیک اسید» در فرد رخ می دهد. مرکبات، حبوبات و غلات جز مواد غذایی محسوب می شوند که می تواند به حد مناسبی برای دریافت فولیک اسید در برنامه غذایی مؤثر باشد. از بعضی سبزیجات مثل اسفناج علاوه بر این که حاوی مقادیر بسیار زیادی از فولیک اسید است دارای اگزالات هم می باشند که در رقابت با آهن است و می تواند تأثیر آهن را در بدن کاهش دهد. 

برخلاف اگزالات، ویتأمین سی باعث می شود تا آهن بهتر جذب بدن شود. مرکباتی مثل فلفل دلمه ای، توت فرنگی و لیمو ترش جزء منابعی هستند که باعث جذب بهتر آهن در خون می شود. 

گوشت قرمز مثل گوشت گوساله و گوسفند و همچنین گوشت سفید مثل ماهی و مرغ هر دو جزء منابع غذایی هستند که برای کم خونی مفید است؛ با این وجود در گوشت قرمز مقادیر زیادی آهن وجود دارد. بنابراین استفاده از گوشت قرمز به همراه سبزیجات و حبوبات یا میوه هایی که سرشار از ویتامین C هستند(مثل لیمو ترش) کمک خواهد کرد تا آهن در بدن بهتر جذب شود. علاوه بر این تخم انواع پرندگان هم منبع خوبی برای آهن شناخته می شود. 

جگر یکی از منابع غنی برای دریافت آهن و درمان خانگی کم خونی است. از آنجایی که جگر محلی برای متابولیزه کردن سموم و دارو ها می باشد باید حتماً در خوردن و مصرفش احتیاط بخرج دهید. 

میگو، صدف خوراکی، خرچنگ و بسیاری از انواع ماهی دارای مقدار قابل توجهی از آهن هستند. بنابراین مصرف غذا های دریایی می تواند به شما در کنترل کم خونی و درمان آن مؤثر واقع شود.

حبوبات هم جزء مواد غذایی شگفت انگیز برای درمان کم خونی مخصوصا در افراد گیاهخوار هستند: 

  1. لوبیا قرمز
  2. سویا
  3. لوبیا چشم بلبلی
  4. لوبیا چیتی
  5. نخود
  6. لوبیا سیاه
  7. لوبیا لیما (لوبیا عروس)
  8. آجیل 

به طور کلی مغز ها نقش بسیار مهمی در تأمین نیاز بدن به انواع مواد معدنی و نظیر آهن و فولیک اسید را بر عهده دارند. 

طبع-و-خواص-توت-فرنگی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|خواص-توت-فرنگی-از-تقویت-بینایی-تا-سفیدی-دندان

طبع توت فرنگی+ مصلحات+ چه کسانی نباید بخورند؟

طبع و خواص دمنوش میوه گل نستترن در طب سنتی|خواص دمنوش نسترن|میوه گل نسترن

طبع و خواص دمنوش نسترن+12 خاصیت دمنوش میوه گل نسترن+ تداخلات دارویی

طبع و خواص شربت غوره در طب سنتی|خواص شربت غوره

طبع شربت غوره در طب سنتی + بیش از 30 خاصیت شربت غوره + عوارض و مصلح

طبع و خواص عناب در طب سنتی|خواص-درمانی-عناب-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-و-خواص-عناب-در-طب-سنتی|طبع-و-خواص-عناب-درمان-سرفه-و-لاغری

طبع عناب سرد است یا گرم؟+ مصلحات+ خواص+ مضرات در طب سنتی

طبع و خواص کوکوی پاغازه در طب سنتی||خواص کوکوی پاغازه

طبع و خواص کوکوی پاغازه + طرز تهیه و ترکیبات + مضرات و مصلح

فواید و خواص روغن بادام تلخ در طب سنتی|خواص روغن بادام تلخ|روغن بادام تلخ

خواص روغن بادام تلخ در طب سنتی+ تفاوت 2 روغن بادام تلخ و شیرین چیست؟

درمان فوری سرفه با پرتقال بخارپز|بخارپز کردن پرتقال

درمان فوری سرفه با پرتقال!

افراد با مزاج سرد و خشک چه ویژگی هایی دارند؟|ویژگی های مزاج سرد و خشک در طب سنتی چگونه است؟

خصوصیات و ویژگی های افرادی که مزاج سرد و خشک دارند