طب شناس
درمان آلرژی فصلی در خانه

آلرژی فصلی را در خانه کنترل و درمان کنید

تاریخ انتشار: April 13, 2023

رای به این نوشته: 4.71/5 (687 رای)

امکان بروز آلرژی در طب سنتی ایران در افرادی که مزاج گرم دارند یا به‌سمت گرمی رفته باشد، وجود دارد که با راهکارهایی می توان آن را درمان کرد.

با شروع فصل بهار درصد زیادی از مردم دچار آلرژی فصلی با علائم اشک‌ریزش، آبریزش بینی، خارش گلو و خارش‌های پوستی می‌شوند. یکی از علل بروز علائم، گرده‌افشانی گل‌ها و گیاهان در این فصل است.

در کتب طب سنتی ایرانی این علائم با علائم بیماری نزله گرم مشابهت داشته و درمان‌های مختلفی برای پیشگیری و کاهش علائم آن توصیه شده است.

علت اصلی زکام و یا نزله گرم، ضعف مغز و ریزش فضولات و مواد زائد مغز به‌سمت بینی است. البته در بعضی موارد، ماده این بیماری به پوست هم نفوذ کرده و موجب خارش پوست می‌شود.

درمان آلرژی با طب سنتی

 یکی از درمان‌های اصلی و مؤثر در درمان این بیماری، کاهش میزان غذاست. در فصل بهار باید از پرخوری اجتناب شود و بیماران مستعد از مصرف گوشت‌های سخت‌هضم و غذاهای چرب تا حد امکان پرهیز کنند و تحمل گرسنگی و تشنگی و کم‌خوابیدن را داشته باشد تا ماده این بیماری از بدن دفع شود و در صورت نیاز به مصرف گوشت، گوشت بلدرچین و کبک را در برنامه غذایی خود بگنجاند.

علاوه بر این، باید از مصرف سبزیجات مانند تره، پیاز، شاهی و سیر و تنقلاتی مانند گردو و مصرف پنیر جداً پرهیز شود. همچنین مصرف غذاهای شور و ترش و میوه‌های آبکی از عوامل تشدید کننده این بیماری هستند.

در درمان آلرژی و یا حتی زمانی که فرد واکنش‌های آلرژیک را خود مشاهده نمود، می‌توان از گیاهان با طبع خشک به‌صورت شربت، عرق و یا دم‌کرده استفاده کرد، به‌طور مثال استفاده از شربت‌های خاکشیر و نارنج، آب‌زرشک، آبغوره، شربت آب‌لیمو، و دم‌کرده کاسنی و یا عرق آن توصیه می‌شود.

چه خوب است که در این فصل بدن را به تنقیه و روزه‌داری عادت دهیم و از آش‌های ساده با طعم متمایل به ترشی مثل آش‌آلو و آش سرکه و آش‌انار به‌صورت  هفتگی حداقل دو تا سه وعده استفاده شود.

ضمن اینکه، مصرف کاهو و شربت سکنجبین که از سنت‌های پیشینیان است در این ایام می‌تواند به رفع خشکی و خارش‌های شدید پوستی کمک کند.

یکی دیگر از توصیه‌های غذایی که بیماران باید رعایت کنند، عدم مصرف ادویه‌جات تند در این ایام بوده و بهتر است کسانی که دچار خارش مزمن پوست هستند، غذاهایی حاوی کدو و اسفناج را بیشتر مصرف کنند.

بیماران باید از خوابیدن در روز و در معرض باد سرد قرار گرفتن پرهیز کنند و تا حد امکان سر خود را با پوشش مناسب بپوشانند. حتی بهتر است در این ایام هنگام خواب سر نسبت به بدن در موقعیت بالاتری قرار بگیرد تا مواد به‌راحتی از مسیرهای خروجی دفع شده و در سر نمانند.

معمولاً با شروع آلرژی، در ابتدا میزان آبریزش زیاد است. در حد امکان با مصرف داروهای مختلف نباید مانع خروج ماده شد بلکه پیشنهاد می‌شود به‌کمک بخور با گیاهانی مانند بابونه رطوبت‌ها را رقیق کرده و به دفع ماده کمک شود.

همچنین بهتر است در ابتدای آغاز حساسیت و آلرژی که علائم عطسه و آبریزش بینی وجود دارد، استحمام صورت نگیرد و کسانی هم که زیاد دچار این بیماری می‌شوند توجه خاصی به تقویت معده و مغز داشته باشند.

در مورد مصرف گیاهان دارویی جهت تعریق، نوع گیاه متناسب با مزاج فرد و مقدار دلخواه مصرف آن مراجعه به افراد متخصص الزامی است؛ زیرا استفاده خودسرانه گیاهان دارویی به‌خلاف تعرفه عموم مردم که داروهای گیاهی ضرری ندارد دارای عوارض و تداخلات شدید است.

منبع: ایسکانیوز

روش-مصرف-و-طرز-تهیه-داروی-امام-کاظم-تابستانه-و-زمستانه

طرز تهیه و طریقه مصرف داروی امام کاظم (ع)

خواص و فواید سقز

سقز و همه نکات مهمی که در مورد آن وجود دارد

درمان فوری جوش صورت با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان جوش صورت با طب سنتیدرمان جوش صورت با طب سنتی

درمان سریع جوش صورت با روشهای خانگی طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص خورش گمج کباب در طب سنتی|

طبع و خواص خورش گمج کباب در طب سنتی + مصلحات

از بین بردن غبغب با روشهای طب سنتی|درمان غبغب در طب سنتی + 9 ماسک خانگی برای رفع غبغب|درمان غبغب

درمان غبغب در طب سنتی + 9 ماسک خانگی برای رفع غبغب

طبع و خواص رب انار در طب سنتی||خواص رب انار

طبع و خواص رب انار در طب سنتی + 3 مورد از عوارض رب انار

طبع-و-خواص-برنج-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|خواص-برنج-و-سبوس-برنج-در-طب-سنتی|مضرات-برنج-در-طب-سنتی

خواص برنج در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص گوشت اردک|طبع-و-خواص-گوشت-اردک-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|خاصیت-گوشت-اردک-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع گوشت اردک

طبع و خواص گوشت اردک در طب سنتی ایرانی اسلامی