تغذیه مناسب دانش آموزان
تغذیه مناسب دانش آموزان

بهترین تغذیه دانش آموزان از نظر طب سنتی

تاریخ نگارش

سپتامبر 11, 2024

دسته‌بندی

نظرات

بدون پاسخ

با نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی جدید، یکی از دغدغه‌های والدین، ایجاد شرایط مطلوب برای تحصیل فرزندانشان است. در این زمینه تغدیه و میان‌وعده‌های سالم و با ارزش غذایی بالا به دانش‌آموزان کمک به‌سزایی می‌کند. از این رو به والدین توصیه می‌شود برای جلوگیری از تمایل کودکان به مصرف خوراکی‌های ناسالم در مدرسه، بهتر است خوراکی‌هایی سالم و مغذی از منزل به همراه ببرند.

مواد غذایی مانند شیرکاکائو، آبمیوه‌های صنعتی، کیک‌های صنعتی و خوراکی‌هایی با نمک زیاد مانند سیب زمینی سرخ کرده و همینطور چیپس و پفک برای کودکان توصیه نمی‌شود. به‌عنوان جایگزین می‌توان از میوه‌های خشک یا کشک‌های ورقه‌ای استفاده کرد. همچنین با توجه به علاقه دانش آموزان به چیپس و پفک، بهتر است از چیپس‌های خانگی یا میوه‌های خشک مانند سیب و انار استفاده کنند. به‌علاوه، استفاده از انواع میوه‌های تازه مانند سیب، انار، گلابی، انگور، هویج و کرفس به عنوان میان وعده سالم توصیه می‌شود.

همچنین غذا‌ها و ساندویچ‌های سنگین مانند ساندویچ ماکارونی نباید به عنوان میان وعده استفاده شوند، زیرا این می‌توانند باعث اختلال در هضم و خواب آلودگی دانش آموزان در کلاس شوند. در مدارسی که دانش آموزان در آن‌ها از صبح تا بعدازظهر حضور دارند و ناهار نیز در مدرسه صرف می‌شود، پس از صرف ناهار، نباید فعالیت‌های ورزشی سنگین انجام شود، زیرا این کار باعث بازگشت خون از دستگاه گوارش به سمت سیستم عضلانی و در نتیجه اختلال در هضم غذا و بروز مشکلاتی مانند یبوست، نفخ، سوزش معده و رفلاکس شود.

مصرف پوره‌های میوه مانند پوره سیب و کدو حلوایی نیز توصیه می‌شود. این پوره‌ها می‌توانند با افزودن مواد طبیعی مانند گلاب، زعفران و هل، طعم بهتری به خود بگیرند و به تقویت سیستم ایمنی کودکان کمک کنند. در مورد نوشیدنی‌ها هم می‌توان آب سیب تازه و شیر بادام را در تغذیه کودکان در مدرسه گنجاند.

مصرف بادام، مویز، گردو، فندق و سایر مغز‌ها برای کودکانی که دچار مشکلات گوارشی نیستند، توصیه می‌شود. بادام و شیر بادام نیز به عنوان یکی از مواد غذایی تقویت کننده حافظه و سیستم ایمنی دانش آموزان پیشنهاد می‌شود. ولی در صورت داشتن یبوست پوست بادام باید گرفته شود.

با استفاده از مواد غذایی سالم و متنوع و توجه به نیاز‌های تغذیه‌ای دانش آموزان، می‌توان به بهبود سلامت جسمی و روحی و تقویت حافظه و افزایش یادگیری آن‌ها کمک کرد و از مشکلاتی مانند بیماری‌های گوارشی و ضعف سیستم ایمنی جلوگیری کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *