لاغری در طب سنتی و به صورت کلی لاغری یکی از موضوعات پراهمیت این روزها است و هرکسی در هر قشر و طبقه ای از اجتماع که زندگی می کنند به دنبال آن هستند. که با به دست آوردن اندام متناسب، علاوه بر زیبایی، در حفظ سلامتی خود نیز بکوشند.
راهکارها و رژیم های مختلفی برای کاهش وزن و حفظ تناسب اندام وجود دارد و هرکس بسته به نوع نیازش می تواند به دنبال راهکارهای مناسب بگردد. مراجعه به پزشک تغذیه، ورزش و تغییر سبک زندگی و… از این دست راهکارها هستند.
اما درکنار همه ی اینها، می توانیم اندام و وزن مورد علاقه ی خود را، اصولی تر و با عوارض کمتر و حتی بدون عوارض به دست آوریم و این جز با استفاده از راهکارهای طب سنتی و اسلامی امکان پذیر نیست .
طب سنتی از طریق مزاج شناسی، ریشه های چاقی را در افراد شناسایی کرده و مطابق با آن راه حل ارایه می دهد. چاقی را در طبان طب سنتی “سمن مفرط” می گویند که یا در اثر انباشته شدن چربی در بدن ایجاد می شود و یا در اثر انباشته شدن عضلات.

فهرست محتوای متن
نکات طب سنتی برای چاقی و لاغری
طب سنتی افراد را از نظر مزاج به چهار دسته تقسیم می کند که عبارتند از
- گرم و تر یا دموی
- سرد و تر یا بلغمی
- سرد و خشک یا سوداوی
- گرم و خشک یا صفرایی
که دو گروه اول معمولا چاق و دو گروه دوم اغلب لاغراندام هستند.
چاقی بلغمی مزاج ها معمولا بصورت انباشت چربی است و در ناحیه شکم بیشتر دیده می شود. اما دموی ها عضلانی ترند.

آیا میدانید علت چاقی چیست؟
از دیدگاه طب سنتی علت همه ی انواع چاقی در بدن؛ غلبه ی تری و رطوبت است.
و عوامل افزایش تری در بدن بدین شرح اند:
- خواب زیاد
- چرخوری
- حمام سرد و نه چندان گرم
- کم تحرکی
- مصرف بیش از حد میوه های تر
- مصرف بیش از حد روغن بادام شیرین (بصورت مالیدنی و…)
- مصرف کم مواد کاهنده رطوبت در بدن مثل غذاهای خشک
- دفع خلط صفرا
- یبوست و دفع نکردن مواد زاید
توصیه های طب سنتی برای لاغری:
- پرخوری ممنوع
- غذا را با حوصله و خوب بجوید.
- کاهش مصرف غذاهای چرب و شیرین مثل حلواها شیرینی ها و…
- خودداری از مصرف نان های فانتزی و خمیر.
- خام و پخته را با هم نخورید. در واقع طب سنتی مصرف مخلفات (ماست، سالاد، سبزی و…) همراه با غذا را منع می کند و فقط زیتون را توصیه می کند.
- نظم در خوردن غذا؛ برای وعده های غذایی خود برنامه و زمان دقیق تنظیم کنید.
- کاهش مصرف غذاهای پرکالری مثل حلواها، روغن ها و حبوبات به همراه شیر مثل شیربرنج و…
- غذاهای تند و شور مصرف کنید چون باعث کاهش رطوبت می شود.
- بلافاصله بعد از غذا مایعات مصرف نکنید. بهتر است در فاصه نیم ساعت قبل از غذا تا دو ساعت بعد از غذا مایعات ننوشید.
- غذاهایی مانند کله پاچه، حلیم، ماکارانی، جگر، تخم مرغ و … باعث افزایش غلظت خون شده و توصیه نمی شوند.
- غذاهایی مانند سبزیجات و سکنجبین و گوشت پرندگان باعث رقیق شدن خون شده و در لاغری موثر است.
لاغری شکم و پهلو
تا گرسنه نشدید غذا نخورید. بر ریزه خواری و پراکنده خواری غلبه کنید. همراه با میوه ها مایعات مصرف نکنید. قبل و بعد از غذا مقدار کمی نمک (نوک انگشت) مصرف کنید.