طب شناس
جلسه-حکیمان-طب-سنتی-درباره-کرونا

استاد خیراندیس در نشست هم اندیشی کرونایی حکیمان طب سنتی

تاریخ انتشار: April 9, 2020

رای به این نوشته: 4.82/5 (429 رای)

استاد خیراندیش با اشاره به برگزاری "نشست هم‌اندیشی حکمای طب سنتی ایرانی با محوریت کرونا" و با تأکید بر لزوم تداوم هم‌اندیشی اساتید طب سنتی برای ارائه راهکار درمانی برای کرونا گفت:"علم طب" همواره به ویرایش احتیاج دارد وطب سنتی در شرف تولدی دوباره است.

دومین "نشست هم‌اندیشی حکمای طب سنتی ایرانی با محوریت کرونا" با حضور فعالان و دست‌اندرکاران طب سنتی و ایرانی توسط اداره‌کل طب ایرانی وزارت بهداشت در سالن همایشهای مجتمع فرهنگی ولی‌عصر(عج) با هدف وحدت‌بخشی به اقدامات برای مقابله با "کرونا" برگزار شد.

استاد حسین خیراندیش در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم با اشاره به "نشست هم‌اندیشی حکمای طب سنتی ایرانی با محوریت کرونا" اظهار کرد: همایشی که برگزار شد همایش بسیار خوبی است و ما به‌شکل مداوم چه در شرایط اضطرار و چه در شرایط عادی باید از این همایش‌ها داشته باشیم چون "علم طب" همواره به ویرایش مکرر احتیاج دارد و طب سنتی چه به‌تعبیر طب سنتی ایرانی و چه به‌تعبیر طب سنتی اسلامی در شرف تولدی دوباره است.

وی ادامه داد: اساتید و افراد مختلفی با زوایای گوناگونی بحث و مطالعه را در این خصوص شروع کرده‌اند؛ این تجربیات به انباشت نیاز دارد؛ نمی‌توانیم طی عمر کوتاهی تمام دستورات طب سنتی را تجربه کنیم بنابراین وقتی 50 نفر کنار هم نشسته‌ایم، می‌توانیم از تمام تجربه هم بهره بگیریم؛ این نکته‌ای است که باعث شده بر تکرار این‌گونه جلسات با موضوعات مشخص اضطراری در خصوص بیماری‌ها تأکید داشته باشم.

خیراندیش خاطرنشان کرد: خود ما نیز اگر در این مسیر رشدی داشتیم به‌برکت این‌گونه همایش‌ها بوده و ما از روز اول با 14 نفر شروع کردیم و دور هم جمع شدیم و همایش گروه 14 را برپا کردیم تا بالاخره شصتمین همایش را در طول 25 سال گذشته برگزار کردیم؛ به‌وفور برکات این گردهمایی‌ها را دیده‌ایم.

این پیشکسوت طب سنتی تصریح کرد: در مورد کلّیت طب سنتی باید گفت اتفاقی که در دنیا افتاد، نشان داد که دست بشر خالی است و برای جلوگیری از بروز چنین بیماریهایی و برای درمان آن دست پری ندارد؛ مکتب طبی حاکم در دنیا باید در درون خود به تجدیدنظر بپردازد؛ امروز قتل‌عامی در دنیا شیوع یافته و بشریت در معرض تهدید است و این همه ید بیضا و 120 رشته تخصصی دنیا نمی‌تواند کاری بکند! این مسئله نشان می‌دهد باید به تجربه تاریخی خود رجوع کنیم و آنها را بِروز و به مردم ارائه کنیم.

وی با بیان اینکه طرفی که دست او از علم و تجربه اجرایی خالی است مورد حمایت سیستم قرار دارد و این سو که دست پر دارد و هزاران جلد کتاب و هزاران سال تجربه تاریخی پشت خود دارد، مورد حمایت سیستم نیست، یادآور شد: پیشنهاد من به تصمیم‌گیران جامعه چه در داخل کشور و چه در دنیا این است که به یک جمع‌بندی برسید؛ دیدید که دست شما خالی است و تمام دنیا و کارشناسان جمع شدند، آمدند، نشستند و گفتند "دستهای خود را بشویید" و کار دیگری از آنها برنیامد؛ این تقصیر پزشکان و پرستاران محترم نیست، آنها زحمت خود را کشیده‌اند و می‌کشند؛ این مکتب باید به‌نقد کشیده شود و تکمیل شود و عیوب آن را برطرف کرد و این کار با یکی دو جلسه که دستورات آن نیز اجرا بشود یا نشود، شدنی نیست.

خیراندیش افزود: ما باید اهتمام داشته باشیم و سیستمی درمانی و وزارتی برای طب سنتی ایرانی ــ اسلامی در کشور تأسیس کنیم؛ این مطالبه مردم دنیا و مطالبه کسانی است که جان دارند و نفس می‌کشند؛ تمامی مکاتب طب سنتی دنیا توسط سازمان بهداشت جهانی جمع شده و در حدود 34 مکتب معرفی شده است؛ از این مکاتب در حدود 27 مکتب زیرمجموعه طب سنتی ایران هستند.

وی متذکر شد: در حقیقت ایران باید دستی بالا کند و به فریاد مردم دنیا برسد؛ ایران با پشتوانه تاریخی و تمدنی و دینی خود و با اطلاعاتی که در خود دارد باید دست مردم دنیا را بگیرد به‌نظرم این مطالبه باید توسط مدیران ارشد کشور و نمایندگان مجلس و گروههای دلسوز نظام مورد توجه واقع شود و آنان جرئت و شهامت داشته باشند و همت کنند که اگر وارد این کار شدند، خیر بزرگی برای ایران و بشریت فراهم کرده‌اند و اگر این کار را نکردند، شهادت می‌دهم که موجب خسران عظیمی در داخل و خارج خواهیم شد و احتمال مؤاخذه در قیامت وجود دارد؛ شاهدم و خودم را نمی‌بخشم اگر در این مسیر کوتاهی کنم و از کسانی که توان تصمیم‌گیری در این زمینه‌ها را دارند، تقاضای کمک می‌کنم.

منبع: تسنیم

طبع-و-خواص-ریواس-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-و-خواص-ریواس-کوهی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع و خواص ریواس در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص گل انگبین در طب سنتی|طبع و خواص گل انگبین در طب سنتی ایرانی اسلامی گل محمدی و عسل|طبع گل انگبین

طبع گل انگبین در طب سنتی+ خواص اعجاب انگیز گل محمدی و عسل

طبع و خواص انواع شربت عسل|خواص شربت عسل|شربت عسل و لیمو|شربت عسل و تخم شربتی

خواص شربت عسل از منظر طب سنتی+ روش تهیه و خواص 8 نوع شربت عسل

درمان و کاهش باد شکم با طب سنتی|درمان باد شکم در طب سنتی + 8 راهکار برای درمان نفخ معده و باد شکم در طب سنتی|درمان باد شکم

درمان باد شکم در طب سنتی + 8 راهکار برای درمان نفخ معده و باد شکم در طب سنتی

درمان گرما زدگی با گلاب

تاثیر گلاب بر درمان گرمازدگی

بهترین غذاها برای افطار

بهترین پیش غذاها برای افطار کدامند؟ 5 توصیه طب سنتی

طبع و خواص کلم سفید و بروکلی در طب سنتی|

طبع گل کلم سرد است یا گرم؟+ خواص+ مصلحات+ مضرات در طب سنتی

میوه ای برای زیبایی

میوه ای برای زیبایی