انگور یکی از میوه های لذیذ، با قدمت و پر طرفدار است که از اواسط تابستان تا اواخر پاییز در دسترس است. انگور خواص فراوانی دارد و سرشار از مواد مغذی مختلف است. انگور را معادل یک وعده غذایی کامل دانسته اند. از دیرباز انگور و آب انگور به عنوان خوراک و نوشیدنی گوارا و لذیذ و سیر کننده مورد اقبال همگان بوده است.
جدول دسترسی سریع
برای انگور خواص پرشماری ذکر شده آنچنان که گویند هیچ جایگزینی برای شیر مادر وجود ندارد مگر انگور و آب انگور. از همین جمله می توان پی به خواص شگفت آور آن برد.
انگور انواع مختلفی دارد که معروف ترین آنها عبارتند از:
عسگری، کشمشی، یاقونی سرخ و سفید، ریش بابا، شیرازی، فخری و…
در ادامه به بررسی طبع و خواص انگور در طب سنتی ایرانی و اسلامی می پردازیم
طبع انگور در طب سنتی و مصلحات
در توضیح طبع و خواص انگور در طب سنتی و اسلامی ایرانی آمده است که مزاج انگور گرم و تر است. می توان گفت انگور برای همه گروه های مزاجی مفید است اما بهتر است افراد با مزاج گرم، حدود را در مصرف انگور رعایت کنند. همچنین ممکن است مصرف انگور در افرادی که مزاجشان تر است، میزان تری را بالا ببرد که این امر را می توان با مصرف مصلح کنترل کرد.
خواص انگور در طب سنتی ایرانی و اسلامی
انگور در میان میوه ها نزدیک ترین ترکیبات به شیر مادر را دارد و برای مادرانی که شیر کافی ندارند یا قادر به شیر دادن نوزاد خود نیستند، آب انگور جایگزین مناسبی برای شیر مادر و تغذیه نوزادان به حساب می آید.
از دیگر خواص انگوردر طب سنتی می توان موارد زیر را نام برد:
- چاق کننده و مقوی است
- خون ساز است
- محرک نیروی جنسی است
- زود هضم است
- سرشار از آهن، ید، منگنز، کلر، فسفر است.
- ضد سرطان است.
- PH خون را تنظیم می کند.
- به درمان کبد چرب کمک می کند.
- رطوبت کافی برای بدن را تامین می کند.
- از خشکی مزاج جلوگیری می کند.
- برای ریه و سینه مفید است.
- ضد خستگی است.
- به ماهیچه سازی و تناسب اندام کمک می کند.
- طول عمر را بالا می برد.
- باعث تامین رطوبت بدن است
- باعث پاکسازی عروق و ریه می شود
- باعث تخلیه معده می شود
- ادرار آور است
- ترشحات صفرا را به اعتدال می رساند
- مزاج را معتدل می کند
- خون را صاف می کند
- فعالیت کلیه ها را بهبود می بخشد
آیا انگور برای سرماخوردگی مضر است؟
بهتر است در زمان ابتلا به سرماخوردگی و حتی وقتی مشکوک به سرماخوردگی هستید، انگور مصرف نکنید.
انگور میزان قند بالایی دارد. این قند می تواند التهابهای ناشی از عفونت را تشدید کند. همچنین انگور می تواند هیستامین ازاد کند و این هیستامین موجب فعال شدن ویروسها و شدت گرفتن بیماری می شود.
بهترین نوع انگور
بهترین نوع انگور، انگوری است که پوست نازک و هسته ی کوچک داشته باشد و شیرینی ان باعث سوزش گلو نشود.
هنگام مصرف انگور به این نکات توجه کنید :
از خوردن اب سرد بعد از خوردن انگور پرهیز کنید چرا که باعث ایجاد تشنگی و تب های عفونی می شود.
مصرف بیش از اندازه ان در یک وعده باعث سنگینی و سوء هضم می شود. بنابر این به اندازه میل کنید
بهتر است انگور را در فاصله بین دو غذا مصرف کنید. بهتر است انگور را وقتی پوست آن کمی شل و چروکیده شده است مصرف کنید.
انگور، چاق کننده یا لاغر کننده؟!
جالب است بدانید که انگور هم می تواند چاق کننده باشد و هم میتواند لاغر کننده باشد افرادی که تمایل دارند لاغر بشوند باید انگور را به عنوان صبحانه مصرف کنند و تا ناهار چیز دیگری نخورد اما برای افرادی که تمایل به چاقی دارند انگور باید همراه با غذا یا نان مصرف شود.
موارد منع مصرف انگور
افرادی که دارای معده مرطوب هستند، بهتر است انگور تازه مصرف نکنند و مویز، شیره انگور، و کشمش را جایگزین کنند
افراد با معده سرد و مرطوب و باد دار باید انگور را حتما با مصلحات آن مصرف کنند که بهترین آن رازیانه و زیره است
برای افراد مبتلا به انسداد کبد مضر است.
در افرادی که دچار نفخ، رفلاکس، ترشحات بینی و آب ریزش از دهان هستند، باعث تشدید علائم می شود.
مصلحات انگور کدامند؟
رازیانه، برنج، تخم کرفس، غذاهای ترش، سکنجبین و زیره که مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج انگور هستند.
همچنین انگور نفاخ است و بهتر است بعد از اینکه پوستش اندکی پژمرده شد مصرف شود.
طبع انگور در طب سنتی و خواص انگور در طب سنتی و خاصیت های انگور در طب سنتی و کلید واژه هایی از این دست را در مطلب بالا بخوانید.
5 پاسخ
خیلی عالیی و روان 🙂
مفید بود
به خوبی مطالب رو ارائه می کیند
از شما سپاس گزارم برای این توضیحات عالی و خوب
عالی