طب شناس
دمنوش-زیره-سیاه-طب-سنتی|طرز-تهیه-دمنوش-زیره-سیاه-و-خواص-و-طبع

طرز تهیه دمنوش زیره سیاه و طبع و خواص آن

تاریخ انتشار: May 14, 2020

رای به این نوشته: 4.32/5 (603 رای)

گوارش سالم‌تر، از بین بردن نفخ شکم، کاهش وزن و خوابی آرام و راحت، افزایش شیر مادر، درمان قولنج نوزادان و باز کردن قاعدگی همگی از خواص شگفت انگیز دمنوش زیره سیاه است. در این نوشته به آموزش طرز تهیه دمنوش زیره سیاه، خواص، روش و میزان مصرف آن را توضیح می‌دهیم.

دمنوش زیره سیاه یکی از کهن ترین نوشیدنی ها و دمنوش‌ها برای بهبود مشکلات گوارشی و سوء هاضمه است. در موقع مصرف این دمنوش به خاطر داشته باشید که گرم کردن دوباره دمنوش، بسیاری از فواید طبیعی آن را از بین خواهد ‌برد، پس تنها در صورت صرف دمنوش به شکل تازه دم است که می‌توان از آن فواید مورد انتظار را دریافت کرد. در این مطلب درباره دمنوش زیره سیاه می‌خوانید:

خواص دمنوش زیره سیاه ، طبیعت و فواید درمانی :

طبع زیره سیاه در طب سنتی ایرانی اسلامی بسیار گرم و خشک است. بعضی از خواص زیره سیاه به را در زیر می توانید مطالعه کنید:

طرز-تهیه-دمنوش-زیره-سیاه-و-خواص-و-طبع
طرز-تهیه-دمنوش-زیره-سیاه-و-خواص-و-طبع

طرز تهیه دمنوش زیره سیاه :

در حدود یک قاشق چایخوری از دانه‌های زیره سیاه را درون هاون کوبیده و به پودر تبدیل کنید و آن را در یک لیوان آب جوش ریخته و درون قوری به مدت ۱۰ دقیقه بر روی شعله غیر مستقیم قرار داده و با حرارت ملایم دم کنید.

اسانس و مواد تشکیل دهنده زیره سیاه بسیار فرّار است؛ به همین جهت لازم است بلافاصله بعد از آسیاب کردن مصرف شود، نگهداری زیره آسیاب شده، باعث از دست رفتن بخش زیادی از ترکییبات شیمیایی مواد موثر مفید آن بشود.

دمنوش زیره سیاه را پیش از مصرف صاف کرده و آن را همراه با کمی نبات یا مقداری عسل مصرف کنید. همچنین این دمنوش را می شود به همراه آویشن و زنیان یا با لیمو عمانی و دارچین برای افزایش اثرات مفید آن، به صورت ترکیبی دم کنید.

مناسب ترین زمان مصرف دمنوش زیره سیاه :

از آنجایی که دمنوش زیره سیاه برای موارد بسیاری مفید و است به توضیح مصرف هریک فواید آن جداگانه خواهیم پرداخت.

مصرف برای رفع سوء هاضمه:

برای این منظور باید دمنوش زیره را نیم ساعت پس از وعده غذایی و همراه با مقداری نبات مصرف کنید. برای دانستن فواید زیره سیاه در درمان بیماری‌ گوارشی را می‌توانید به طور کامل در مطالب دیگر بخوانید.

مصرف برای لاغری و کاهش وزن:

مناسب ترین زمان مصرف دمنوش زیره سیاه برای سوزاندن چربی و کاهش وزن، خوردن نصف لیوان دمنوش نیم تا یک ساعت پیش از هر وعده غذایی است.توجه داشته باشید که خوردن بیش از سه لیوان از این دمنوش در طول روز غیر مجاز است.

موارد منع مصرف و نکات احتیاطی:

استفاده از دمنوش زیره سیاه به دلیل طبع گرم و خشک زیره، باید توسط گرم مزاجان با احتیاط مصرف شود.
مصرف این دمنوش برای زنان باردار ممنوع است، چرا که احتمال سقط جنین را به طور جدی افزایش می‌دهد.
زیاده‌روی در استفاده از دمنوش زیره باعث کاهش قند خون شده و اگر فرد به دیابت مبتلا باشد یا دارو مصرف کند در مصرف آن باید مراقبت کند.
زیاده‌روی در مصرف زیره و یا دمنوش آن می‌تواند باعث آسیب رسیدن به کبد و کلیه‌ها شود.

طرز تهیه دمنوش زیره سیاه و نحوه تهیه دمنوش زیره سیاه و میزان مصرف تهیه دمنوش زیره سیاه و طبع و خواص آن در طب سنتی ایرانی اسلامی را در مطب بالا می توانید بخوانید.

.

اصول حمام کردن در طب سنتی

حمام کردن هم اصولی دارد!

خواص پرشمار ارده و شیره|خواص ارده کنجد|فواید ارده و شیره

ارده و شیره، صبحانه گمشده!

خواص علف وتیور و روغن وتیور در طب سنتی|خواص علف وتیور|علف وتیور

بیش از 20 خاصیت علف وتیور و روغن در طب سنتی+ کاربردهای کشاورزی

طبع عسل در طب سنتی خواص و مزایا

طبع فلفل قرمز سرده یا گرمه؟+ خواص+ عوارض+ مصلحات- در طب سنتی

طبع و خواص پنیرک در طب سنتی|طبع پنیرک + خواص پنیرک

طبع پنیرک در طب سنتی + 25 خواص پنیرک+ مضرات و مصلحات

طبع و خواص عناب در طب سنتی|خواص-درمانی-عناب-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-و-خواص-عناب-در-طب-سنتی|طبع-و-خواص-عناب-درمان-سرفه-و-لاغری

طبع عناب سرد است یا گرم؟+ مصلحات+ خواص+ مضرات در طب سنتی

طبع و خواص کباب بختیاری در طب سنتی|خواص کباب بختیاری|کباب بختیاری

طبع و خواص کباب بختیاری در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص بنفشه وحشی در طب سنتی|خواص بنفشه وحشی

طبع و خواص بنفشه وحشی از منظر طب سنتی+ مضرات و مصلحات آن