طب شناس
رایحه-درمانی-و-گلاب-و-روزه-داری-در-طب-سنتی

نقش مهم رایحه درمانی در کاهش مشکلات روزه داری

تاریخ انتشار: May 13, 2020

رای به این نوشته: 4.47/5 (571 رای)

محمد رضا نورس عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه گلاب در طب ایرانی مقوی بسیار خوب قلب و سیستم عصبی است، گفت: اگر سکون توام با آرامش و شنیدن آوای قرآن یا دعا‌های این ماه در فضای معطر به گلاب باشد نه تنها مفرح و مقوی قوای بدن است که به کشف و شهود باطنی نیز کمک می‌کند.

او افزود: بوییدن خیار تازه محلی، سیب رسیده زرد شیرین، پرتقال و میوه به بر جان شما قوت دوباره می‌بخشد و از خشم و خشونت می‌کاهد و شما را پذیرای گذراندن یک ماه پر از برکت و سعادت می‌گرداند.

معاون آموزشی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه در ماه مبارک رمضان، روزه داران از مصرف تنقلاتی مانند چیپس و پفک خودداری و بجای آن از چهار مغز یعنی گردو، فندق، بادام و پسته نیم کوب استفاده کنند، ادامه داد: روزه داری تاحدودی یبوست به همراه دارد بنابراین توصیه می‌شود در ماه رمضان از مصرف چای پررنگ خودداری شود و در وعده‌های افطاریا سحر، غذا‌های ملینی مانند خورش آلو و خورش کرفس گنجانده شود.

دکتر نورس با تاکید بر اینکه نوجوانان باید از مصرف زیاد غذا‌هایی با طبع گرم و خشک اجتناب نمایند ، بیان کرد: از این رو اکتفا کردن به موادی مانند عسل یا خرما در وعده سحر قابل توصیه نیست و این خوراکی‌ها لازم است با غذا‌هایی مانند شیر مصرف شوند که این گرمی و خشکی را تعدیل کند.

او با تاکید بر اینکه خوردن زیاد مایعات در وعده سحری مضر است، زیرا نوشیدن آن‌ها همراه با غذا باعث اختلال هضم، نفخ، ترش کردن معده و رفلاکس می‌شود ، تصریح کرد: روزه داران حتما در سحر از لیمو ترش به همراه آب استفاده کنید تا بوی بد دهان در طول روز از بین برود.

عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سعی شود از غذا‌های خشک مثل کوکو و کتلت به دلیل افزایش تشنگی در سحر اجتناب شود، تاکید کرد: از غذا‌های چرب و سرخ شده کمتر استفاده شود، زیرا این غذا‌ها خشکی بدن را تشدید می‌کنند.

منبع: خبرنگاران جوان

طبع و خواص عرق زیره در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع عرق زیره

عرق زیره و خواص بی شمار آن در طب سنتی

طبع و خواص پیاز عنصل در طب سنتی|طبع-پیاز-عنصل-سرد-است-یا-گرم؟-خواص-و-مضرات-پیاز-عنصل-مصلح

طبع پیاز عنصل سرد است یا گرم؟ خواص و مضرات پیاز عنصل + مصلح

درمانگاه صحرایی البرز

بزرگترین درمانگاه صحرایی البرز شروع به کار کرد

طبع و خواص چای گل پنیرک در طب سنتی|چای گل پنیرک|خواص چای گل پنیرک

طبع و خواص چای گل پنیرک+ روش تهیه 3 نوع چای پرخاصیت با گل پنیرک

دمنوش های قلیایی کننده رحم|دمنوش های قلیایی کننده رحم + 9 راهکار طب سنتی برای قلیایی کردن رحم|دمنوش های قلیایی کننده رحم + 9 راهکار طب سنتی برای قلیایی کردن رحم|قلیایی کردن رحم در طب سنتی

دمنوش های قلیایی کننده رحم + 9 راهکار طب سنتی برای قلیایی کردن رحم

10 خاصیت فوق العاده گیاه آب قاشقی+ طریقه مصرف+ مضرات||خواص آب قاشقی

10 خاصیت فوق العاده گیاه آب قاشقی+ طریقه مصرف+ مضرات

آمادگی ایران برای تداوم همکاری‌های مشترک با سازمان جهانی بهداشت در حوزه طب سنتی

آمادگی ایران برای تداوم همکاری های مشترک با سازمان جهانی بهداشت در حوزه طب سنتی

طبع و خواص روغن درخت چای در طب سنتی|خواص روغن درخت چای

طبع روغن درخت چای در طب سنتی+ خواص، مضرات و مصلحات