طب شناس
رایحه-درمانی-و-گلاب-و-روزه-داری-در-طب-سنتی

نقش مهم رایحه درمانی در کاهش مشکلات روزه داری

تاریخ انتشار: May 13, 2020

رای به این نوشته: 4.47/5 (571 رای)

محمد رضا نورس عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه گلاب در طب ایرانی مقوی بسیار خوب قلب و سیستم عصبی است، گفت: اگر سکون توام با آرامش و شنیدن آوای قرآن یا دعا‌های این ماه در فضای معطر به گلاب باشد نه تنها مفرح و مقوی قوای بدن است که به کشف و شهود باطنی نیز کمک می‌کند.

او افزود: بوییدن خیار تازه محلی، سیب رسیده زرد شیرین، پرتقال و میوه به بر جان شما قوت دوباره می‌بخشد و از خشم و خشونت می‌کاهد و شما را پذیرای گذراندن یک ماه پر از برکت و سعادت می‌گرداند.

معاون آموزشی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه در ماه مبارک رمضان، روزه داران از مصرف تنقلاتی مانند چیپس و پفک خودداری و بجای آن از چهار مغز یعنی گردو، فندق، بادام و پسته نیم کوب استفاده کنند، ادامه داد: روزه داری تاحدودی یبوست به همراه دارد بنابراین توصیه می‌شود در ماه رمضان از مصرف چای پررنگ خودداری شود و در وعده‌های افطاریا سحر، غذا‌های ملینی مانند خورش آلو و خورش کرفس گنجانده شود.

دکتر نورس با تاکید بر اینکه نوجوانان باید از مصرف زیاد غذا‌هایی با طبع گرم و خشک اجتناب نمایند ، بیان کرد: از این رو اکتفا کردن به موادی مانند عسل یا خرما در وعده سحر قابل توصیه نیست و این خوراکی‌ها لازم است با غذا‌هایی مانند شیر مصرف شوند که این گرمی و خشکی را تعدیل کند.

او با تاکید بر اینکه خوردن زیاد مایعات در وعده سحری مضر است، زیرا نوشیدن آن‌ها همراه با غذا باعث اختلال هضم، نفخ، ترش کردن معده و رفلاکس می‌شود ، تصریح کرد: روزه داران حتما در سحر از لیمو ترش به همراه آب استفاده کنید تا بوی بد دهان در طول روز از بین برود.

عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سعی شود از غذا‌های خشک مثل کوکو و کتلت به دلیل افزایش تشنگی در سحر اجتناب شود، تاکید کرد: از غذا‌های چرب و سرخ شده کمتر استفاده شود، زیرا این غذا‌ها خشکی بدن را تشدید می‌کنند.

منبع: خبرنگاران جوان

طبع و خواص فلوس در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص فلوس

طبع فلوس در طب سنتی + 16 خاصیت فلوس و روش های استفاده از آن

طبع شیرمال

طبع و خواص شبدر در طب سنتی

طبع و خواص شبدر در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع مربا توت فرنگی در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع مربا توت فرنگی|طبع مربا گل محمدی

طبع مربا توت فرنگی+ خواص و مضرات مربا توت فرنگی در طب سنتی

طبع و خواص یخنی نخود در طب سنتی|خواص یخنی نخود

طبع و خواص یخنی نخود+ طرز تهیه+ مضرات و مصلحات

طبع و خواص شقاقل در طب سنتی|طبع و خواص شقاقل در طب سنتی

طبع و خواص شقاقل از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی

خورش فسنجان و کشک

طبع و خواص عرق میخک در طب سنتی|طبع عرق میخک

عرق میخک و طبع و خواص آن در طب سنتی ایرانی و اسلامی