طب شناس
طبع-و-خواص-بادمجان-در-طب-سنتی-اسلامی|طبع بادمجان

طبع بادمجان گرم است یا سرد؟ + خواص + مصلحات - در طب سنتی اسلامی

تاریخ انتشار: May 30, 2022

رای به این نوشته: 4.87/5 (445 رای)

بادمجان گیاهی یک ساله با ساقه های ضخیم و کرکی است که ارتفاع ان تا حدود 70 سانتی متر بلند می شود. و میوه آن بصورت باریک و دراز یا گرد رشد می کند و اغلب به رنگ بنفش تیره و سیاه است. اما رنگ سفید و زرد آن نیز وجود دارد.

بادمجان گاهی به اشتباه جزء سبزیجات دسته بندی می شود، در صورتی که در دسته صیفی جات قرار می گیرد.

در ادامه به بررسی بادمجان از دیدگاه طب سنتی میپردازیم.

طبع بادمجان سرد است یا گرم ؟

شاید برای شما نیز سوال هایی مثل: طبع بادمجان سرد است یا گرم ؟ طبع بادمجان دلمه ای در طب سنتی چیست ؟ طبع بادمجان سیاه سرد است یا گرم ؟ طبع بادمجان سفید سرده ؟ پیش آمده باشد. که در ادامه به پاسخ این سوالات میپردازیم.

از دیدگاه طب سنتی طبع بادمجان گرم و خشک است. درجه گرمی بادمجان حدود دو یا سه است و مصرف طولانی مدت آن باید حتما همراه با مصلحات باشد. در غیر این صورت غلبه ی خشکی در بدن، باعث بالا رفتن سودا و همچنین تیرگی و بدرنگ شدن پوست می شود.

خواص بادمجان در طب سنتی

طبع بادمجان
طبع بادمجان

استفاده های درمانی از بادمجان

برای درمان عرق کردن دست و خشک کردن آن، شستشوی دستها با آب سیاهی که از خیساندن بادمجان بدست می آید، مفید است. تخم ساییده ی بادمجان رسیده و پخته شده را با موم و روغن مخلوط کرده و برای درمان شقاق بین انگشتها و ترک پاشنه پا و... استفاده می کنند.

برای درمان بواسیر و سایر امراض مقعد، دنباله های خشک شده بادمجان را پودر کرده و بر موضع مورد نظر که از قبل با روغن بادام تلخ یا بنفشه یا بابونه چرب شده می‌پاشند.

عوارض مصرف بادمجان

مصرف زیاد بادمجان باعث غلبه خشکی در بدن می شود.

مصرف بادمجان نرسیده و کوچک باعث ایجاد لکه های سیاه در صورت می شود.

ممکن است ایجاد سردرد و جوشهای دهانی کند.

مصرف زیاد و بدون مصلحات آن باعث دردهای پهلو و بواسیر و چشم درد های سودایی می شود.

مصلحات بادمجان در طب سنتی

بادمحان را باید همراه با گوشت یا روغن یا سرکه یا آب انار طبخ و مصرف کرد از دیگر مصلحات بادمجان اب غوره است

روش مصرف بادمجان

بهتر است قبل از مصرف بادمجان ها را برش داده و نمک مال کرده و در آب سرد بریزید تا آب به رنگ سیاه درآید. و این کار را تکرار کرده تا دیگر اب سیاه نشود. سپس اب کشیده و خشک کنید و همراه با گوشت یا مرغ تازه طبخ کنید. میتوانید بادمجان را بخارپز یا آب پز کنید که در این صورت هضم آن آسانتر است.

طبع و خواص عرق زوفا در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص و طبع عرق زوفا در طب سنتی + 9 خاصیت عرق زوفا|طبع عرق زوفا

خواص و طبع عرق زوفا در طب سنتی + 9 خاصیت عرق زوفا

طبع و خواص روغن بنفشه در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع روغن بنفشه در طب سنتی

همه چیز در مورد روغن بنفشه در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ طبع و خواص

طبع خواص روغن مورد در طب سنتی|خواص روغن مورد

درمان قطعی ریزش مو با روغن مورد+ طبع و 15 خواص روغن مورد در طب سنتی

خواص و طبع پونه در طب سنتی

طبع پونه سرد است یا گرم؟+ خواص+ مصلحات+ مضرات- در طب سنتی

طبع و 7 خاصیت شربت بیدمشک بهارنارنج عسل در طب سنتی+ طرز تهیه|خواص شربت بیدمشک بهارنارنج عسل

طبع و 7 خاصیت شربت بیدمشک بهارنارنج عسل در طب سنتی+ طرز تهیه

طبع و خواص روغن شاهدانه در طب سنتی|خواص روغن شاهدانه

طبع روغن شاهدانه در طب سنتی + بیش از 20 مورد از خواص روغن شاهدانه+ روش های استفاده

درمان خارش واژن با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان خانگی عفونت واژن با طب سنتی|درمان خانگی خارش واژن با طب سنتی

درمان خانگی خارش واژن در طب سنتی ایرانی و اسلامی + 13 راهکار برای پیشگیری

خواص و طبع پیازچه در طب سنتی+ 9 خاصیت فوق العاده پیازچه|خواص و طبع پیازچه در طب سنتی+ 9 خاصیت فوق العاده پیازچه|خواص پیازچه

خواص و طبع پیازچه در طب سنتی+ 9 خاصیت فوق العاده پیازچه