طب شناس
طبع-و-خواص-بادمجان-در-طب-سنتی-اسلامی|طبع بادمجان

طبع بادمجان گرم است یا سرد؟ + خواص + مصلحات - در طب سنتی اسلامی

تاریخ انتشار: May 30, 2022

رای به این نوشته: 4.87/5 (445 رای)

بادمجان گیاهی یک ساله با ساقه های ضخیم و کرکی است که ارتفاع ان تا حدود 70 سانتی متر بلند می شود. و میوه آن بصورت باریک و دراز یا گرد رشد می کند و اغلب به رنگ بنفش تیره و سیاه است. اما رنگ سفید و زرد آن نیز وجود دارد.

بادمجان گاهی به اشتباه جزء سبزیجات دسته بندی می شود، در صورتی که در دسته صیفی جات قرار می گیرد.

در ادامه به بررسی بادمجان از دیدگاه طب سنتی میپردازیم.

طبع بادمجان سرد است یا گرم ؟

شاید برای شما نیز سوال هایی مثل: طبع بادمجان سرد است یا گرم ؟ طبع بادمجان دلمه ای در طب سنتی چیست ؟ طبع بادمجان سیاه سرد است یا گرم ؟ طبع بادمجان سفید سرده ؟ پیش آمده باشد. که در ادامه به پاسخ این سوالات میپردازیم.

از دیدگاه طب سنتی طبع بادمجان گرم و خشک است. درجه گرمی بادمجان حدود دو یا سه است و مصرف طولانی مدت آن باید حتما همراه با مصلحات باشد. در غیر این صورت غلبه ی خشکی در بدن، باعث بالا رفتن سودا و همچنین تیرگی و بدرنگ شدن پوست می شود.

خواص بادمجان در طب سنتی

طبع بادمجان
طبع بادمجان

استفاده های درمانی از بادمجان

برای درمان عرق کردن دست و خشک کردن آن، شستشوی دستها با آب سیاهی که از خیساندن بادمجان بدست می آید، مفید است. تخم ساییده ی بادمجان رسیده و پخته شده را با موم و روغن مخلوط کرده و برای درمان شقاق بین انگشتها و ترک پاشنه پا و... استفاده می کنند.

برای درمان بواسیر و سایر امراض مقعد، دنباله های خشک شده بادمجان را پودر کرده و بر موضع مورد نظر که از قبل با روغن بادام تلخ یا بنفشه یا بابونه چرب شده می‌پاشند.

عوارض مصرف بادمجان

مصرف زیاد بادمجان باعث غلبه خشکی در بدن می شود.

مصرف بادمجان نرسیده و کوچک باعث ایجاد لکه های سیاه در صورت می شود.

ممکن است ایجاد سردرد و جوشهای دهانی کند.

مصرف زیاد و بدون مصلحات آن باعث دردهای پهلو و بواسیر و چشم درد های سودایی می شود.

مصلحات بادمجان در طب سنتی

بادمحان را باید همراه با گوشت یا روغن یا سرکه یا آب انار طبخ و مصرف کرد از دیگر مصلحات بادمجان اب غوره است

روش مصرف بادمجان

بهتر است قبل از مصرف بادمجان ها را برش داده و نمک مال کرده و در آب سرد بریزید تا آب به رنگ سیاه درآید. و این کار را تکرار کرده تا دیگر اب سیاه نشود. سپس اب کشیده و خشک کنید و همراه با گوشت یا مرغ تازه طبخ کنید. میتوانید بادمجان را بخارپز یا آب پز کنید که در این صورت هضم آن آسانتر است.

در-بهار-چه-تغذیه-ای-داشته-باشیم؟

بهترین برنامه غذایی در بهار چیست؟ تغذیه در بهار باید چگونه باشد؟

طبع نخود در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص نخود در طب سنتی ایرانی اسلامی

کباب و سماق فواید و خواص سماق

به این 4 دلیل سماق را از برنامه غذاییتان حذف نکنید+ خواص و طبع سماق

طبع باقلا تازه در طب سنتی

طبع و خواص باقلا تازه در طب سنتی ایرانی و اسلامی

تدابیر طب سنتی برای درمان قوز قرنیه|سن، دلایل و علائم ابتلا به قوز قرنیه|درمان قوز قرنیه با طب سنتی

آیا طب سنتی به درمان قوز قرنیه کمک می کند؟ 8 توصیه طب سنتی برای درمان قوز قرنیه

طبع و خواص کاروی در طب سنتی|خواص کاروی

طبع و خواص کاروی در طب سنتی+ بیش از 20 خاصیت کاروی و دمنوش آن

طبع زغال اخته در طب سنتی روی درخت|طبع زغال اخته در طب سنتی رب زغال اخته مربا|طبع زغال اخته در طب سنتی

طبع زغال اخته سرد است یا گرم؟+خواص+ مصلحات+ مضرات- در طب سنتی ایرانی اسلامی

دمنوش-زیره-سیاه-طب-سنتی|طرز-تهیه-دمنوش-زیره-سیاه-و-خواص-و-طبع

طرز تهیه دمنوش زیره سیاه و طبع و خواص آن