طب شناس
طبع-و-خواص-مرزه-در-طب-ایرانی-اسلامی|لاغری و درمان درد دندان با مرزه در طب سنتی

طبع و خواص مرزه در طب سنتی ایرانی اسلامی

تاریخ انتشار: August 27, 2020

رای به این نوشته: 4.32/5 (332 رای)

مرزه یکی از گیاهان خانواده نعناع است که برگهای صاف و گلهای کوچک دارد رنگ سبز مایل به هاکی برگهای مرزه ان را از سایر گیاهان مشابهش، متمایز کرده است. مرزه یک گیاه یک ساله و با قدی حدود 30 سانتی متر است. در منابع طب سنتی از آن با نام صعتر، ایشن، اوشن، آویشن شیرازی نیز یاد شده است. این سبزی بیشتر در غذاهای اروپای شرقی استفاده شده است و همانند ترخون اغلب به عنوان سبزی معطر استفاده می‌شود اما خوب است بدانیم که این سبزی در کنار کنار عطر خوشی که دارد سرشار از خواص دارویی نیز هست که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

طبع مرزه در طب سنتی چیست؟

از دیدگاه طب سنتی مرزه دارای طبع گرم و خشک است.
همچنین مرزه قابض است به این معنی که بافت های بدن را منقبض می کند و از این و از این بدن را منقبض می کند و از این و از این جهت در مراقبت های پوستی بسیار مورد توجه قرار گرفته است

خواص مرزه در طب سنتی ایرانی اسلامی

مرزه خواص فراوانی دارد که در اینجا به چند مورد از آن اشاره می کنیم کنیم کنیم:

مرزه جایگزین مناسبی برای سیر است و افرادی که سیر نمی خورند بهتر است از این سبزی غافل نشوند.

تسکین درد دندان با خواص مرزه

برای تسکین درد دندان می توانید چند برگ از مرزه را جویده و روی نقطه ای که درد می کند بگذارید. همچنین قرقره کردن و مزمزه کردن دم کرده آن در تسکین درد دندان موثر است.

خاصیت مرزه بر لاغری و تناسب اندام

تحقیقات نشان داده افرادی که در کنار رعایت رژیم غذایی برای کاهش وزن از مرزه یا مکمل‌های آن استفاده می‌کنند در کاهش وزن موفق تر از سایرین بوده اند. بنابراین اگر میخواهید بهتر و سریعتر روند کاهش وزن را طی کنید بهتر است ضمن رعایت رژیم غذایی صحیح مصرف این سبزی را نیز فراموش نکنید.

روش های استفاده از گیاه مرزه در طب سنتی

مرزه را به روش های گوناگون می توان استفاده کرد ساده ترین راه آن استفاده آن به عنوان سبزی است مرزه بسیار خوش طعم و عطر است و می توان از آن در طبخ غذاهایی مانند مرغ و کالباس های خانگی و غیره استفاده کرد همچنین اضافه کردن آن به حبوبات باعث کاهش نفخ آنها میشودو و علاوه بر آن از گیاه خشک شده مرزه نیز می توان در پخت سوپ و دیگر غذاها استفاده کرد همچنین می توان از گیاه خشک شده مرزه برای تهیه چای یا دمنوش استفاده کرد روش تهیه دمنوش مرز بسیار آسان است و کافیست مقداری مرزه خشک شده را در آب جوش ریخته و چند دقیقه زمان بدهید تا دم بکشد همچنین عرق مرزه یا عصاره آن نیز قابل تهیه و استفاده هستند و خواص فراوانی را در بر دارد.
روغن مرزه نیز از دیگر روش های استفاده از این گیاه پر خاصیت است.

موارد منع مصرف مرزه در طب سنتی

مصرف مرزه ممکن است در بعضی افراد عوارضی را در ریه ایجاد کند که برای بهبود آن بهتر است کمی سرکه مصرف شود.
مصرف بی رویه آن به دلیل به دلیل تندی که دارد ممکن است باعث ایجاد التهاب در مخاط دهان شود
همچنین در زنان باردار یا شیرده بهتر است که مصرف آن کنترل شده باشد و بیشتر به عنوان سبزی خوردن مصرف شود و از زیاده‌روی در در در از زیاده‌روی در در زیاده‌روی در در مصرف آن خودداری کنند.

از کلید واژه های این متن می توان به طبع مرزه در طب سنتی و خواص رمزه در طب اسلامی و خاصیت مرزه در طب سنتی و خاصیت مرزه در طب اسلامی و همچنین تسکین درد دندان با خواص مرزه و خواص دارویی مرزه در طب سنتی ایرانی اسلامی اشاره کرد.

در این متن می توانید به عبارات کلیدی همچون خواص مرزه در طب سنتی ایرانی و خواص گیاه مرزه در طب سنتی ایرانی اسلامی و طبع گیاه مرزه در طب سنتی ایرانی اسلامی و طبع مرزه در طب سنتی و ... دست پیدا کنید.

خواص و طبع کباب شیشلیک + 7 خاصیت بینظیر کباب شیشلیک + طرز تهیه|خواص و طبع کباب شیشلیک + 7 خاصیت بینظیر کباب شیشلیک + طرز تهیه|خواص کباب شیشلیک

خواص و طبع کباب شیشلیک + 7 خاصیت بینظیر کباب شیشلیک + طرز تهیه

طبع و خواص خورش گمج کباب در طب سنتی|

طبع و خواص خورش گمج کباب در طب سنتی + مصلحات

خواص و فواید آبگوشت بامیه در طب سنتی|خواص آبگوشت بامیه

طبع و خواص آبگوشت بامیه در طب سنتی+ مصلحات

طبع و خواص عرق نعناع در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص عرق نعناع

همه خواص عرق نعناع در طب سنتی+ طبع، مضرات و مصلح

چای سیاه مفید یا مضر؟

چای سیاه بخوریم یا نخوریم؟

تدابیر درمان سنگ صفرا در طب سنتی|درمان سنگ کیسه صفرا|درمان سنگ صفرا با آب سیب و سرکه سیب

درمان سنگ کیسه صفرا با 9 توصیه طب سنتی

افزایش تمرکز با توصیه های طب سنتی

افزایش تمرکز در ایام امتحانات

کراتوم چیست و چه خواص و مضراتی دارد؟|عوارض و مضرات کراتوم

از خواص و مضرات کراتوم چه می دانید؟ 2 جایگزین کراتوم