طب شناس
طبع-و-خواص-زعفران-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-زعفران-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع و خواص زعفران در طب سنتی ایرانی اسلامی

تاریخ انتشار: November 9, 2020

رای به این نوشته: 4.06/5 (519 رای)

زعفران یا همان طلای سرخ گیاهی است از تیره زنبقیان که بیشتر در ایران کشت می شود و گرانترین ادویه جهان است.
گلهای زعفران له رنگ بنفش است و کلاله و خامه قرمز یا زرشکی رنگ آن خشکانده شده و به عنوان ادویه و طعم دهنده در پخت غذاها، شیرینی ها و… مورد استفاده قرار می گیرد.
در این مقاله به طبع و خواص زعفران در طب سنتی ایرانی اسلامی و فواید شگفت انگیز آن خواهیم پرداخت.

طبع زعفران چیست؟

طبع زعفران در منابع طب سنتی گرم و خشک ذکر شده است. درجه گرمی زعفران را دو و درجه خشکی آن را یک می دانند.

زعفران از دیدگاه طب سنتی چه خواصی دارد؟

درمان افسردگی با زعفران

افسردگی از شایع ترین اختلالات روانی این روزهای بشر است. افسردگی می تواند بصورت تشویش، نگرانی، اضطراب، بی خوابی، بی حوصلگی، غمگین بودن و… در افراد بروز کند.
حکمای طب سنتی، پیشنهادهای زیادی برای درمان افسردگی دارند که یکی از این موارد، زعفران است.
زعفران دارای سه ترکیب کروسین، پیکروکروسین و سافرانال است که به ترتیب عامل رنگ، طعم و بو در آن هستند.
یکی از خواص مهم زعفران رفع اختلالات خواب است. و این همان چیزی است که مبتلایان به افسردگی به آن نیاز دارند. در افسردگی بیمار دچار کم خوابی و بی خوابی می شود از این رو زعفران با داشتن خواص آرامبخش بودن و خواب آور بودن، می تواند این مورد را در افراد تا خد زیادی بهبود بخشد.

تسهیل زایمان با زعفران

مصرف زعفران در بارداری یکی از مواردی است که با احتیاط فراوان همراه است و اغلب خانم های باردار از خوردن کوچکترین مقدار زعفران در این دوران اجتناب می کنند.
اما همین زعفران میتواند در روزهای پایانی بارداری، باعث شروع روند زایمان و تسهیل آن شود.
از اواسط هفته 38 بارداری می توانید زعفران را همراه با وای، شربت و… استفاده کنید. مصرف زعفران در این ایام بدن شما را برای شروع روند زایمان کمک می کند. حتی با شروع دردها نیز می توانید از شربت زعفران استفاده کنید که علاوه بر کمک به روند زایمان با خواص آرامبخش و ضد دردی که دارد، آستانه تحمل درد را در شما بالاتر می برد.

عوارض مصرف بی رویه زعفران

مصلح زعفران چیست؟

مصلح زعفران سکنجبین و انیسون ذکر شده. اما با توجه به طبع زعفران، هر خوراک دیگری که باعث تعدیل این طبع شود را می توان به عنوان مصلح در کنار آن مصرف کرد.

در نوشته بالا به فواید زعفران و خواص زعفران پرداخته ایم. به سوالاتی همچون طبع زعفران چیست و طبع زعفران چگونه است و یا نوع طبع زعفران و خواص زعفران و فواید زعفران و ... پرداخته ایم.

طبع-و-خواص-برنج-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|خواص-برنج-و-سبوس-برنج-در-طب-سنتی|مضرات-برنج-در-طب-سنتی

خواص برنج در طب سنتی ایرانی اسلامی

درمان بی حالی در طب سنتی

بی حالی را از تن بیرون کنید

خواص شربت زنجبیل در طب سنتی|خواص شربت زنجبیل

طبع و خواص شربت زنجبیل در طب سنتی + روش تهیه + شرح 6 خاصیت ویژه شربت زنجبیل

طبع و خواص زغال اخته آبی (بلوبری) در طب سنتی|خواص زغال اخته آبی - بلوبری|دمنوش زغال اخته آبی - بلوبری

همه خواص زغال اخته آبی با بلوبری در طب سنتی + عوارض جانبی و مصلحات

طبع و خواص ارجنگ در طب سنتی|خواص ارجنگ

طبع و خواص ارجنگ در طب سنتی+ 6 مورد از عوارض سوءمصرف ارجنگ

طبع و خواص کباب سرداشی + 17 خاصیت کباب سرداشی در طب سنتی + طرز تهیه|خواص کباب سرداشی

طبع و خواص کباب سرداشی + 17 خاصیت کباب سرداشی در طب سنتی + طرز تهیه

طبع و خواص روغن گردو در طب سنتی ایرانی و اسلامی|روغن گردو|خواص روغن گردو

طبع و خواص روغن گردو در طب سنتی و 3 عرق گیاهی که مصلح آن هستند

طبع-و-خواص-شلیل-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-و-خاصیت-شلیل-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع شلیل در طب سنتی+ خواص+ مصلحات+ مضرات