طب شناس
طبع-و-خواص-زعفران-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-زعفران-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع و خواص زعفران در طب سنتی ایرانی اسلامی

تاریخ انتشار: November 9, 2020

رای به این نوشته: 4.06/5 (519 رای)

زعفران یا همان طلای سرخ گیاهی است از تیره زنبقیان که بیشتر در ایران کشت می شود و گرانترین ادویه جهان است.
گلهای زعفران له رنگ بنفش است و کلاله و خامه قرمز یا زرشکی رنگ آن خشکانده شده و به عنوان ادویه و طعم دهنده در پخت غذاها، شیرینی ها و… مورد استفاده قرار می گیرد.
در این مقاله به طبع و خواص زعفران در طب سنتی ایرانی اسلامی و فواید شگفت انگیز آن خواهیم پرداخت.

طبع زعفران چیست؟

طبع زعفران در منابع طب سنتی گرم و خشک ذکر شده است. درجه گرمی زعفران را دو و درجه خشکی آن را یک می دانند.

زعفران از دیدگاه طب سنتی چه خواصی دارد؟

درمان افسردگی با زعفران

افسردگی از شایع ترین اختلالات روانی این روزهای بشر است. افسردگی می تواند بصورت تشویش، نگرانی، اضطراب، بی خوابی، بی حوصلگی، غمگین بودن و… در افراد بروز کند.
حکمای طب سنتی، پیشنهادهای زیادی برای درمان افسردگی دارند که یکی از این موارد، زعفران است.
زعفران دارای سه ترکیب کروسین، پیکروکروسین و سافرانال است که به ترتیب عامل رنگ، طعم و بو در آن هستند.
یکی از خواص مهم زعفران رفع اختلالات خواب است. و این همان چیزی است که مبتلایان به افسردگی به آن نیاز دارند. در افسردگی بیمار دچار کم خوابی و بی خوابی می شود از این رو زعفران با داشتن خواص آرامبخش بودن و خواب آور بودن، می تواند این مورد را در افراد تا خد زیادی بهبود بخشد.

تسهیل زایمان با زعفران

مصرف زعفران در بارداری یکی از مواردی است که با احتیاط فراوان همراه است و اغلب خانم های باردار از خوردن کوچکترین مقدار زعفران در این دوران اجتناب می کنند.
اما همین زعفران میتواند در روزهای پایانی بارداری، باعث شروع روند زایمان و تسهیل آن شود.
از اواسط هفته 38 بارداری می توانید زعفران را همراه با وای، شربت و… استفاده کنید. مصرف زعفران در این ایام بدن شما را برای شروع روند زایمان کمک می کند. حتی با شروع دردها نیز می توانید از شربت زعفران استفاده کنید که علاوه بر کمک به روند زایمان با خواص آرامبخش و ضد دردی که دارد، آستانه تحمل درد را در شما بالاتر می برد.

عوارض مصرف بی رویه زعفران

مصلح زعفران چیست؟

مصلح زعفران سکنجبین و انیسون ذکر شده. اما با توجه به طبع زعفران، هر خوراک دیگری که باعث تعدیل این طبع شود را می توان به عنوان مصلح در کنار آن مصرف کرد.

در نوشته بالا به فواید زعفران و خواص زعفران پرداخته ایم. به سوالاتی همچون طبع زعفران چیست و طبع زعفران چگونه است و یا نوع طبع زعفران و خواص زعفران و فواید زعفران و ... پرداخته ایم.

طبع و خواص عرق همیشه بهار در طب سنتی|خواص عرق همیشه بهار

طبع و خواص عرق همیشه بهار در طب سنتی+ مضرات و مصلحات

طبع و خواص چای آلبالو|خواص چای آلبالو|روشهای تهیه چای آلبالو

خواص چای آلبالو و طبع آن در طب سنتی+ 4 روش تهیه چای آلبالو

طبع و خواص گل ساعتی در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص گل ساعتی|خواص گل ساعتی از منظر طب سنتی ایرانی و اسلامی

گل ساعتی چیست و چه خواصی دارد؟ 15 خاصیت فوق العاده گل ساعتی

همه آنچه باید در مورد کرن بری بدانید|طبع و خواص کرن بری|خواص کرن بری

طبع و خواص کرن بری در طب سنتی+ 30 خاصیت کرنبری+ مضرات و مصلح

چاق کننده های گیاهی در طب سنتی

چاق کننده های ارزان گیاهی برای چاقی صورت و بدن+ روش استفاده در طب سنتی

طبع-و-خواص-گوشت-مرغ-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع گوشت مرغ گرم است یا سرد ؟ خواص + مصلحات + مضرات - در طب سنتی

همه چیزهای که باید در باره گیاه دارویی پنجه گربه بدانید|طبع و خواص پنجه گربه

11 مورد از موارد منع مصرف گیاه پنجه گربه+ طبع و خواص آن در طب سنتی

خورش فسنجان و کشک