طبع-و-خواص-گوشت-بوقلمون-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طب و خواص گوشت بوقلمون در طب سنتی ایرانی اسلامی

بوقلمون پرنده ای بزرگ است که بومی آمریکا شمالی میباشد. بوقلمون در گروه ماکیان سانان قرار دارد. این پرنده دارای یک ریش گوشتی است که از زیر نوکش آویزان و یک برآمدگی گوشتی نیز در بالای نوکش به صورت آویزان دارد. طول بال آن ها بین یک نیم تا هشت و نیم متر است، بوقلمون ها بزرگترین پرندگان محل زندگی خوشان هستند. بوقلمون های نر از ماده ها بزرگتر و رنگارنگ تر هستند. در این مقاله درباره طبع و خواص گوشت بوقلمون در طب سنتی ایرانی اسلامی خواهید خواند.

جالب است بدانید که گوشت بوقلمون دارای هر دو نوع گوشت سفید و قرمز است.

حدود سی و پنج درصد گوشت بوقلمون تیره است که در قسمت های ران آن قرار دارد و شصت و پنج درصد آن سفید که در قسمت سینه میباشد. گوشت بوقلمون دارای املاح مفیدی مانند: فسفر، آهن، ویتامینB و پتاسیم است. علاوه بر این گوشت بوقلمون به دلیل داشتن اسید آمینه از جمع شدن جیوه و سرب در بدن شما جلوگیری می‌کند. گوشت بوقلمون به کبد برای کارکرد بهتر و دفع سم ها کمک بسزایی می‌کند.

طبع گوشت بوقلمون در طب سنتی:

گوشت بوقلمون دارای طبعی گرم و تر است.
گوشت این پرنده برای افرادی با طبع سرد و تر بسیار مناسب است.
گوشت بوقلمون ماده دارای لطافت بیشتری نسبت به گوشت بوقلمون نر است.

مصلحات گوشت‌ بوقلمون در طب سنتی:

مصلحا گوشت بوقلمون گشنیز و سماق هستند.

خوردن این دو ماده به همراه گوشت بوقلمون توسط پزشکان طب سنتی توصیه شده است.

خواص گوشت بوقلمون در طب سنتی:

  • کمک به ناراحتی معده
  • بهبود عملکرد روده
  • کمک به افراد دارای دیابت
  • کاهش کلسترول
  • کمک به کاهش بی خوابی
  • مفید در دوران بارداری
  • کمک به کاهش وزن
  • منبع پروتئین
  • جلوگیری از سرطان
  • تقویت استخوان ها
  • کمک به سیستم ایمنی
  • منبع آهن
  • افزایش متابولیسم بدن
  • مفید برای پوست و مو
  • منبع غنی ویتامین B

گوشت بوقلمون و کاهش وزن:

در اکثر مواقع به افراد توصیه می‌شود که برای کاهش وزن از گوشت بوقلمون استفاده کنند زیرا این گوشت منبع غنی از پروتئین است.

پروتئین شما را پر می‌کند و همچنین  زمان هضم غذا را افزایش می‌دهد و همین عامل باعث ایجاد احساس سیری در شما می‌شود.

این روند ایجاد شده باعث می‌شود که شما در وعده بعدی از پرخوری اجتناب کنید و کمتر غذا بخورید.

برای استفاده از گوشت بوقلمون در ژریم کاهش وزن‌تان از گوشت بوقلمون سفید و کم چرب استفاده نمایید.

برای این کار، استفاده از سینه بوقلمون گزینه خوبی است.

کمک به کاهش کم خوابی با مصرف گوشت‌ بوقلمون:

گوشت بوقلمون دارای تریپتوفان است که مغز از آن برای تولید سروتونین استفاده می‌کند.

سروتونین یک نوع انتقال دهنده عصبی میباشد که بدن شما را تقويت و آرام می‌کند.

این کار باعث ایجاد احساس آرامشی در فرد می‌شود که برای درمان بی خوابی او مفید است.

سلنیوم نیز یک نوع دیگر از مواد مغذی است که در گوشت بوقلمون یافت می‌شود.

این ماده باعث تقویت سیستم ایمنی و بهبود خواب می‌شود.

عده زیادی از افراد گوشت بوقلمون را به منظور درمان بی‌خوابی استفاده می‌کنند زیرا این گوشت دارای ویتامین های B6 و B3 است که برای کنترل بی خوابی مؤثر است.

عوارض مصرف گوشت بوقلمون:

گوشت بوقلمون دارای اسید آمینه پورین است که به همین دلیل افرادی که نقرس دارند باید از این گوشت به مقدار کمتری استفاده کنند.

مصرف بیش از اندازه گوشت بوقلمون برای افرادی که سنگ کلیه اگزالاتی دارند مضر است، زیرا گوشت بوقلمون از میزان اگزالات بالایی برخوردار است.

در رژیم غذایی کسانی که باید از سدیم کمی استفاده کنند، گوشت بوقلمون توصیه نمی‌شود زیرا سدیم موجود در این گوشت ده برابر گوشت مرغ است.

پوست بوقلمون و تا حدودی قسمت های تیره رنگ گوشت  نسبت به قسمت های روشن تر، از چربی بالاتری برخوردار است.

به همین دلیل افراد دارای چربی خون بالا بهتر است از گوشت بخش های روشن آن استفاده کنند.

طبع و خواص گوشت بوقلمون در طب سنتی ایرانی اسلامی در مقاله بالا به طور کامل توضیح داده شده است ولی برای اینکه خاصیت و فواید گوشت بوقلمون را به درستی بشناسید باید مطالب بالا را با دقت بیشتری بخوانید.