طبع و خواص نارنگی در طب سنتی ایرانی اسلامی

نارنگی یکی از پرطرفدار ترین میوه های پاییزی است. عطر خوش نارنگی برای همه دل انگیز و پر خاطره است. نارنگی از دسته مرکبات و از نظر ظاهری به پرتقال شبیه است. با این تفاوت که کوچکتر است و پوست نرم تری دارد. نارنگی در مزه های ترش و شیرین وجود دارد.

بیشترین میزان نارنگی جهان در چین تولید می شود و ایران در این رده بندی رتبه چهاردهم را دارد.

اغلب تصور می کنند که نارنگی تنها یک میوه خوش عطر و آبدار است و خواص چندانی ندارد. اما هرچه که خداوند خلق کرده قطعا خواصی دارد. برای پی بردن به خواص طبی بی شمار و بی نظیر این میوه ی خوش مزه مقاله ما را تحت عنوان طبع و خواص نارنگی در طب سنتی ایرانی اسلامی مطالعه فرمایید.

طبع نارنگی

طبع نارنگی ترش سرد و خشک و نارنگی شیرین دارای طبع سرد و تر است. هرچه میزان شیرینی نارنگی بیشتر باشد طبع آن به سمت حرارت می سود اما در مجموع نارنگی دارای طبع سرد است.

خواص نارنگی

  • برای قلب مفید است.
  • در درمان مشکلات تنفسی مفید است.
  • در درمان سرماخوردگی مفید است.
  • با داشتن فسفر و کلسیم بالا در استخوان بندی افراد کمک کننده است.
  • کاهنده ی طب و حرارت بدن است.
  • با داشتن ویتامین های گوناگون و مواد مغذی، خاصیت ضد سرطانی دارد.
  • بی اشتهایی را برطرف می کند.
  • برای رشد مغز و تقویت هوش مفید است.
  • آرامش بخش است و استرس را برطرف می کند.
  • مشکلات بی خوابی را بهبود می بخشد.
  • عملکرد دستگاه گوارش و سیستم عصبی را تقویت می کند.
  • فعالیت های عضلانی را بهبود می دهد.
  • کاهنده ی صفرا در خون است.
  • تهوع را کاهش می دهد.
  • حرارت کبد و معده را کم می کند.
  • گر گرفتگی های دوران یائسگی را بهبود می بخشد.
  • ادرار آور است و فعالیت کلیه را بهبود می دهد.
  • از ایجاد سنگ کلیه جلوگیری می کند.
  • از چاقی جلوگیری می کند.
  • مانع ابتلا به دیابت نوع 2 و گرفتگی شریان ها در بدن می شود.
  • تولید چربی های اضافی در بدن را مختل می کند.
  • از بیماری های فشار خون جلوگیری می کند.
طبع-و-خواص-نارنگی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

درمان یبوست با نارنگی

نارنگی یکی از میوه هایی است که می تواند با یبوست مبارزه کند. نارنگی با داشتن فیبر بالا و همچنین ویتامین سی فراوان یک ترکیب طبیعی برای درمان یبوست است. به این منظور مصرف روزانه یک تا دو عدد نارنگی متوسط توصیه می شود.

مصلح نارنگی چیست؟

از منظر طب سنتی عسل بهترین مصلح برای نارنگی است. طب سنتی غالبا برای اغلب میوه ها عسل را به عنوان مصلح معرفی می کند.

مصلح دیگری که برای نارنگی ذکر شده کلانگبین است.

مضرات و منع مصرف

نارنگی ممکن است در بعضی افراد باعث ایجاد حساسیت شود که این حساسیت اغلب به صورت خارش در پوست و بینی و سرفه می شود.

در افرادی که ورم معده دارد ایجاد نفخ و سوزش می کند.

زیاده روی در مصرف آن باعث ایجاد مشکلات گوارشی و اسهال می شود.

مصرف بی رویه آن به دلیل اسیدی بودن، باعث ایجاد زخم و آفت در دهان می شود.

مصرف آن همراه با شیر ممنوع است. افراد دیابتی که انسولین مصرف می کنند، به دلیل احتمال ایجاد تداخل دارویی در مورد ویزان و زمان مصرف نارنگی باید با پزشک خود مشورت کنند.

مصرف آن در بارداری برای خانم های مبتلا به ورم معده، مشکلات روده وهپاتیت ممنوع است.

خواص نارنگی و یا خاصیت نارنگی و یا فواید نارنگی در طب سنتی طب ایرانی و اسلامی و طب اسلامی ، طبع نارنگی و طبیعت نارنگی در طب سنتی و همه اینها را میتوانید در مطلب بالا مطالعه کنید.