خواص-سیب-زرد-سرخ-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع و خواص سیب در طب سنتی ایرانی اسلامی

سیب یکی از مشهور ترین میوه ها در سرار جهان است. درخت سیب بخاطر میوه هایش کشت می‌شود. درختی بگریز و بلند که از تیره گل سرخیان است. سیب در ابتدا در آسیای مرکزی پرورش یافته و پس از آن به سراسر جهان برده شده.

سیب همچنین در ملل مختلف ارزش های فرهنگی و مذهبی نیز دارد. و در ایران هم به عنوان یکی از سین های هفت سین مورد اهمیت است.

سیب انواع مختلفی دارد که در فصول مختلف سال قابل برداشت و استفاده هستند. از جمله معروف ترین آنها می توان سیب سرخ، سیب گلاب و سیب زرد است.

سیب یکی از مهم ترین تولیدات باغی کشور است و استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و تهران بیش از نیمی از تولید سیب کشور را به عهده دارند.

سیب به عنوان یکی از محبوبترین و در دسترس ترین میوه های ایرانی همواره مورد توجه خانواده ها بوده. در این مقاله کوشیده ایم با بررسی طبع و خواص سیب در طب سنتی ایرانی اسلامی به شما کمک کنیم که بیشترین بهره را از این میوه بهشتی ببرید.

طبع سیب چیست؟

طبع سیب گرم و تر است و یک میوه مناسب برای افراد دموی به حساب می آید. هرچه سیب شیرینتر و رسیده تر باشد میزان گرمی و تری آن بیشتر می شود. اما هرچه سبزتر و ترش تر باشد سرد و خشک می شود و بنابراین قابض است و ممکن است باعث ایجاد ناراحتی در معده شود.

خواص سیب؛ همه چیزهایی که به آن نیاز دارید!

  • سیب ترش شادی آور است.
  • سیب ترش درمان اسهال و استفراغ و تهوع است.
  • ترکیب اب سیب ترش و انار برای تقویت معده مفید است.
  • خوردن و بوییدن سیب برای درمان تنگی نفس موثر است.
  • کبد را تقویت می کندو
  • اشتها آور است.
  • میل جنسی را افزایش می دهد.
  • در درمان نقرس مفید است.
  • قرار دادن رنده شده آن (در دستمال) روی چشم، در چشم را کاهش می دهد.
  • حرارت بدن را پایین می آورد.
  • سموم بدن را دفع می کند. بخصوص اگر به صورت پخته مصرف شود.
  • آب سیب سرماخوردگی و گرفتگی صدا را درمان می کند.
  • آب سیب درمان سرفه است.
  • برای لاغری و کاهش وزن خوردن سیب با پوست توصیه شده است.
  • قند خون را بالا نمی برد.
  • برای درمان یبوست مفید است.
  • کلسیم بالایی دارد. همچنین جذب کلسیم در بدن را تقویت می کند.
  • رنده شده سیب برطرف کننده اسهال بخصوص در کودکان است.
  • پخته شده سیب موثر در درمان تنبلی روده است.
  • کلسترول بد خون را کاهش می دهد.
  • احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را پایین می آورد.
  • بهترین زمان مصرف سیب، ناشتا است.

پایین آوردن تب کودکان با آب سیب

تب در کودکان یکی از موضوعات نگران کننده برای والدین است. عدم کنترل تب در کودکان ممکن است باعث تشنج و آسیب های مغزی شود. به همین دلیل کنترل درجه تب در کودکان بسیار با اهمیت است. تب ممکن است در اثر سرماخوردگی، تزریق واکسن و بیماری های دیگر ایجاد شود.

یکی از راه رای پایین آوردن تب در کودکان دادن آب سیب به آنها است.

آب سیب را به وسیله دستگاه آبمیوه گیری بگیرید. همچنین می توانید سیب را ریز رنده کرده و در یک پارچه تمیز بفشارید تا آب آن خارج شود. و سپس به کودک بخورانید. در کنار آن از شست و شوی بدن با آب ولرم و دیگر مراقبت ها غافل نشوید.

طبع-سیب-زرد-سرخ-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

مضرات سیب و موارد منع مصرف

سیب به دلیل میزان اسیدی بودن بالایی که دارد برای دندان ها مضر است بنابراین بعد از مصرف آن باید حتما مسواک زده و دندانها را بشویید.

سرد مزاجان باید از مصرف سیب ترش و نرسیده خودداری کنند.

سیب کال باعث فراموشی و ضعف حافظه می شود.

خوردن دانه سیب بخصوص به صورت خورد شده توصیه نمی شود چرا که حاوی مواد سمی هستند و خوردن مقدار مشخصی از آن باعث مسمومیت و حتی مرگ می شود.

مصلح سیب چه چیزهایی است؟

در منابع طب سنتی و ایرانی اسلامی از دارچین و گلنگبین به عنوان مصلح سیب یاد شده است.

همچنین توصیه شده که سیب ترش همراه با گلقند، دارچین و عسل مصرف شود.

طبع سیب زرد و طبع سیب سرخ و خواص و فواید سیب زرد در طب سنتی ایرانی اسلامی و خواص سیب زرد در طب سنتی ایرانی اسلامی و خاصیت سیب زرد در طب سنتی ایرانی اسلامی و خواص سیب زرد و سرخ در طب اسلامی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + سیزده =