طب شناس
طبع-و-خواص-شیر-گاو-و-گوسفند-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-و-خواص-شیر-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی-گاو-گوسفند

طبع و خواص شیر در طب سنتی ایرانی اسلامی

تاریخ انتشار: February 28, 2022

رای به این نوشته: 4.19/5 (387 رای)

شیر از خوراک هایی است که اززمان اولین نسل بشریت مورد توجه قرار گرفته و به گفته ائمه و پیامبران یک غذای کامل و درمان بسیاری از بیماری ها است.

اینکه ما امروزه، آن خواص درمانی که از شیر یاد شده را نمی بینیم، به معنی نقض روایات و توصیه های معصومین نیست. بلکه به این معنی است که شیرهای تولیدی، آن معیارها و شرایط را ندارند. شیری که امروزه از دامهای پرورشی تهیه می شود، حاصل تغذیه از کاه و نانهای کپک زده و علوفه خشک و... است. در صورتی که شیر مرغوب باید حاصل تغذیه از چرا باشد و دام، از هرنوع گل و گیاه و طبیعی و تازه تغذیه کند.

در چنین شرایطی که دام، خوراک تازه و طبیعی داشته باشد، و تحرک داشته باشد و به چرا برود، می توان گفت که بهترین شیر تولید خواهد شد. همان شیری که می تواند کاملترین غذا و درمان بسیاری از امراض باشد.

طبع شیر

طبع شیر بر سه اساس مشخص می شود:

مائیت: یعنی قسمت مایع و آبکی شیر که طبع آن سرد و تر است

دُهنیت: یعنی قسمت چربی شیر که طبع گرم و خشک دارد.

جُبنیت: به معنی خاصیتی در شیر است که باعث تبذیل شدن آن به پنیر و... می شود و طبع آن سرد و خشک است.

طبع شیر بر اساس میزان هریک از این سه وجه در آن مشخص می شود.

طبع شیر گاو معتدلترین طبع شیر است. شیر گاو محلی که از خوراک تازه چرا کرده باشد، این سه جزء را به حد اعتدال دارد. هرچه بیشتر چربی این شیر را جدا کنید، طبع آن به سردی می گراید.

طبع شیرهای کارخانه ای و بسته بندی، سرد هستند چرا که در مراحل فراوری چربی آن به طور کامل جدا می شود.

طبع شیر گاومیش و طبع شیر شتر گرم است.

طبع شیر بز و طبع شیر الاغ کاملا سرد است.

شیر گوسفندی نسبت به شیر گاو جبنیت و دهنیت بیشتری دارد پس در نتیجه طبع شیر گوسفندی معتدل است.

خواص شیر در طب سنتی ایرانی و اسلامی

[elementor-template id="6863"]

پاکسازی کبد و پیشگیری از سرطان با شیر طلایی!

شیر طلایی ترکیبی است که خواص فراوانی دارد و نوشیدن آن پیش از خواب خواص فراوانی دارد.

شیر طلایی از ترکیب یک لیوان شیر و نصف قاشق پودر زردچوبه تهیه می شود.

روش دیگری که برای تهیه شیر زردچوبه دکر شده به این صورت است:

یک قاشق چای خوری روغن نارگیل، نصف قاشق چایخوری زردچوبه، یک لیوان شیر و مقداری عسل

شیر، زردچوبه و روغن نارگیل را در ظرفی ریخته و روی حرارت ملایم قرار داده و زمان می دهیم تا بجوشند. سپس ظرف را از روی شعله برداشته و اجازه می دهیم تا از حرارت بیفتد و بعد عسل را اضافه می کنیم. این ترکیب را بعد از خنک شدن میل کنید.

این ترکیب خواص فراوانی دارد از جمله اینکه ضد التهاب است و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. کبد را پاکسازی می کند، باعث جلوگیری از ابتلا به بسیاری از سرطان ها می شود و همچنین می تواند روند پیشرفت آنها را کند یا متوقف کند. در درمان دل درد و بیماری های گوارشی موثر است، معده و روده را تقویت می کند و همچنین گرفتگی های دوران قاعدگی را کاهش می دهد.

شیر را چه زمانی و چگونه بنوشیم؟

شیر محلی باید جوشیده شود. بهتر است زمان جوشیدن زیاد طولانی نباشد و در این مدت شیر را مرتب به هم بزنید تا حرارت به همه نقاط آن منتقل شود.

بهترین زمان نوشیدن شیر غروب و شب است و بهتر است که بصورت گرم یا ولرم مصرف شود.

خوردن شیر سرد در برخی افراد ایجاد نفخ و ناراحتی های گوارشی می کند.

مصلح شیر چیست؟

در افراد گرم مزاج بهتر است شیر همراه مقداری قند یا شکر مصرف شود.

در افراد سرد مزاج، مصرف شیر همراه با عسل، پودر زنجبیل یا دارچین طبع و خواص آن را تعدیل می کند.

[elementor-template id="6863"]

عوارض و مضرات شیر

مصرف شیرهای کم چرب و بدون چربی باعث بروز جوش و آکنه در صورت جوانان و نوجوانان می شود. همچنین می تواند در بزرگسالان نیز باعث تحریک جوشهای پوستی شود.

ممکن است عوارض مربوط به اگزما و حساسیت های پوستی را افزایش دهد.

در برخی کودکان باعث بروز برخی عوارض از قبیل کولیت روده، یبوست یا اسهال می‌شود.

آنافیلاکسی یا بیش دفاعی، خس خس سینه، تنگی نفس، اسهال خونی و... از دیگر علائمی است که می تواند در اثر مصرف شیر در کودکان ایجاد شود.

طبع و خواص سرکه خرما

طبع و خواص سرکه خرما در طب سنتی

خواص دمنوش نعنا فلفلی و رازیانه|طبع و خواص دمنوش نعنا فلفلی و رازیانه در طب سنتی

خواص دمنوش نعنا فلفلی و رازیانه در طب سنتی+ مضرات و طبع

خواص و فواید باسترمه پلو در طب سنتی|خواص باسترمه

باسترمه پلو غذای سنتی کدام استان است؟ طبع و خواص باسترمه در طب سنتی

طبع و خواص روغن قسط در طب سنتی|طبع روغن قسط

طبع و خواص روغن قسط در طب سنتی ایرانی و اسلامی

خواص و فواید روغن بادام شیرین در طب سنتی|خواص روغن بادام شیرین|عوارض روغن بادام شیرین

8 خاصیت شگفت انگیز روغن بادام شیرین در طب سنتی+ معجزه ای برای پوست و مو

طبع و خواص و مضرات برگ انگور در طب سنتی|طبع برگ مو|روش نگهداری برگ انگور یا برگ مو

همه چیز در باره طبع و خواص برگ مو یا برگ انگور در طب سنتی+ روش نگهداری

طبع و خواص آب آناناس در طب سنتی|خواص آب آناناس

طبع آب آناناس و 17 مورد از خواص آن + روش تهیه + مصلحات

پیشگیری-از-عرق-سوز-شدن-در-پیاده-روی-اربعین-و-راهکار-های-فوری-درمان-عرق-سوز-شدن|درمان فوری عرق سوز شدن در پیاده روی اربعین

درمان فوری عرق سوز شدن در پیاده روی اربعین + درمان عرق سوز کشاله ران و زیر بغل+ معرفی کرم و پماد