طب شناس
طبع-و-خواص-زرشک-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|خواص-زرشک-در-طب-اسلامی-ایرانی-سنتی

طبع و خواص زرشک در طب سنتی ایرانی اسلامی

تاریخ انتشار: July 24, 2022

رای به این نوشته: 4.19/5 (491 رای)

زرشک از درختچه هایی پر تیغ و با ارتفاع بین 1 تا 5 متر برداشت می شود. میوه ای بیضی شکل، قرمز رنگ و ترش مزه که بخاطر طعم دلنشینش طرفداران زیادی دارد. بوته زرشک در اواخر بهار و اوایل تابستان شکوفه می دهد. غنچه ها ابتدا زرد رنگ و در پاییز به رنگ قرمز تیره در می آیند.

ایران بزرگترین تولید کننده زرشک در دنیاست و خراسان جنوبی مهمترین استان ایران در تولید زرشک است.

زرشک علاوه بر اینکه در طبخ غذاهای زیادی مورد استفاده قرار می گیرد، به دلیل داشتن خواص دارویی فراوان نیز مورد توجه حکما و طبیبان و پزشکان است. در این مقاله کوشیده ایم مطالب مفیدی در خصوص طبع و خواص زرشک در طب سنتی ایرانی اسلامی در اختیار شما قرار دهیم.

کلیپ خواص و طبع زرشک در طب سنتی

طبع و خواص زرشک در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع زرشک در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع زرشک در منابع طب سنتی سرد و خشک ذکر شده و درجه سردی آن سه است. درجات سردی و خشکی مجموعا چهار درجه هستند. بنابراین میزان سردی زرشک بالاست و از این جهت مصرف آن در افراد سوداوی و افرادی که غلبه سودا دارند، ایجاد عوارض خواهد کرد. درمقابل برای گرم مزاجان بخصوص افراد با طبع گرم و تر(دموی) بسیار مفید بوده و موجب تسویه خون در آنها می شود.

خواص-زرشک-در-طب-اسلامی-ایرانی-سنتی

خواص بی نظیر زرشک در طب سنتی

درمان اسهال با زرشک

زرشک با داشتن فیبر و کربوهیدرات بالا، همچنین مقدار قابل توجهی بربرین، یک درمان خوشمزه و فوری برای اسهال است! غلظت بالای بربرین در زرشک باعث کنذی ترشح مدفوع از دیواره روده می شود و به این ترتیب اسهال را کاهش داده و درمان می کند.

مصلح زرشک چیت؟

میخک، شکر سرخ و شیرینی های طبیعی از جمله مصلحات زرشک هستند که در منابع طب سنتی ذکر شده اند.

عوارض و مضرات مصرف زرشک

خواص-تخم-شربتی-در-طب-سنتی-تخمه-شربتی|طبع-تخم-شربتی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|مضرات-و-منع-مصرف-و-مصلحات-تخم-شربتی

خواص تخم شربتی در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص چای پونه در طب سنتی|خواص چای پونه|دمنوش پونه

خواص چای پونه از دیدگاه طب سنتی+ روش تهیه چای پونه و 9 نکته احتیاطی

درمان عفونت ادراری در طب سنتی + نکات درمانی

درمان عفونت ادراری در طب سنتی + نکات درمانی

خواص و طبع عرق کیالک در طب سنتی+ 10 فایده عرق کیالک|طبع عرق کیالک

خواص و طبع عرق کیالک در طب سنتی+ 10 فایده عرق کیالک

خواص و طبع گوشت گوسفندی چیست؟ + 13 خاصیت شگفت انگیز گوشت گوسفند|طبع گوشت گوسفند

خواص و طبع گوشت گوسفندی چیست؟ + 13 خاصیت شگفت انگیز گوشت گوسفند

دمنوش های قلیایی کننده رحم|دمنوش های قلیایی کننده رحم + 9 راهکار طب سنتی برای قلیایی کردن رحم|دمنوش های قلیایی کننده رحم + 9 راهکار طب سنتی برای قلیایی کردن رحم|قلیایی کردن رحم در طب سنتی

دمنوش های قلیایی کننده رحم + 9 راهکار طب سنتی برای قلیایی کردن رحم

دلایل و درمان فوری سرد شدن دست و پا در طب سنتی

درمان فوری سردی پا در طب سنتی+ 8 راهکار برای درمان فوری سردی شدید بدن

طبع و خواص گوشت جوجه تیغی در طب سنتی|طبع گوشت جوجه تیغی

آیا گوشت جوجه تیغی حلال و قابل خوردن است؟ طبع گوشت جوجه تیغی و 16 خاصیت آن