طب شناس
طبع-و-خواص-زرشک-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|خواص-زرشک-در-طب-اسلامی-ایرانی-سنتی

طبع و خواص زرشک در طب سنتی ایرانی اسلامی

تاریخ انتشار: July 24, 2022

رای به این نوشته: 4.19/5 (491 رای)

زرشک از درختچه هایی پر تیغ و با ارتفاع بین 1 تا 5 متر برداشت می شود. میوه ای بیضی شکل، قرمز رنگ و ترش مزه که بخاطر طعم دلنشینش طرفداران زیادی دارد. بوته زرشک در اواخر بهار و اوایل تابستان شکوفه می دهد. غنچه ها ابتدا زرد رنگ و در پاییز به رنگ قرمز تیره در می آیند.

ایران بزرگترین تولید کننده زرشک در دنیاست و خراسان جنوبی مهمترین استان ایران در تولید زرشک است.

زرشک علاوه بر اینکه در طبخ غذاهای زیادی مورد استفاده قرار می گیرد، به دلیل داشتن خواص دارویی فراوان نیز مورد توجه حکما و طبیبان و پزشکان است. در این مقاله کوشیده ایم مطالب مفیدی در خصوص طبع و خواص زرشک در طب سنتی ایرانی اسلامی در اختیار شما قرار دهیم.

کلیپ خواص و طبع زرشک در طب سنتی

طبع و خواص زرشک در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع زرشک در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع زرشک در منابع طب سنتی سرد و خشک ذکر شده و درجه سردی آن سه است. درجات سردی و خشکی مجموعا چهار درجه هستند. بنابراین میزان سردی زرشک بالاست و از این جهت مصرف آن در افراد سوداوی و افرادی که غلبه سودا دارند، ایجاد عوارض خواهد کرد. درمقابل برای گرم مزاجان بخصوص افراد با طبع گرم و تر(دموی) بسیار مفید بوده و موجب تسویه خون در آنها می شود.

خواص-زرشک-در-طب-اسلامی-ایرانی-سنتی

خواص بی نظیر زرشک در طب سنتی

درمان اسهال با زرشک

زرشک با داشتن فیبر و کربوهیدرات بالا، همچنین مقدار قابل توجهی بربرین، یک درمان خوشمزه و فوری برای اسهال است! غلظت بالای بربرین در زرشک باعث کنذی ترشح مدفوع از دیواره روده می شود و به این ترتیب اسهال را کاهش داده و درمان می کند.

مصلح زرشک چیت؟

میخک، شکر سرخ و شیرینی های طبیعی از جمله مصلحات زرشک هستند که در منابع طب سنتی ذکر شده اند.

عوارض و مضرات مصرف زرشک

طبع و خواص و فواید و مضرات گوجه فرنگی|خواص گوجه فرنگی|گوجه فرنگی و دیابت

طبع گوجه فرنگی سرده یا گرمه؟ مصلحات+ خواص+ مضرات- در طب سنتی

طبع و خواص دال عدس در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص دال عدس یا عدس سرخ در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع تمرهندی در طب سنتی|خواص تمر هندی در طب سنتی

طبع و خواص تمر هندی در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص و انواع فالوده بر اساس طب ینتی ایرانی و اسلامی|طبع انواع فالوده در طب سنتی

معرفی انواع فالوده و طبع و خواص آنها از نظر طب سنتی ایرانی و اسلامی

همه چیزهایی که باید در مورد رشته پلو بدانید|طبع رشته پلو|خواص رشته پلو|روشهای تهیه رشته پلو

خواص رشته پلو و روش های مختلف پخت آن+ارزش غذایی رشته پلو

حجامت در بهار و فواید آن در طب سنتی

حجامت بهاره چگونه است و برای چه کسانی مفید است؟

درمان فوری سکسکه

درمان فوری سکسکه!

سیر ترشی؛ خوب یا بد؟

سیر ترشی بخوریم یا نه؟