طب شناس
طبع-و-خواص-زرشک-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|خواص-زرشک-در-طب-اسلامی-ایرانی-سنتی

طبع و خواص زرشک در طب سنتی ایرانی اسلامی

تاریخ انتشار: July 24, 2022

رای به این نوشته: 4.19/5 (491 رای)

زرشک از درختچه هایی پر تیغ و با ارتفاع بین 1 تا 5 متر برداشت می شود. میوه ای بیضی شکل، قرمز رنگ و ترش مزه که بخاطر طعم دلنشینش طرفداران زیادی دارد. بوته زرشک در اواخر بهار و اوایل تابستان شکوفه می دهد. غنچه ها ابتدا زرد رنگ و در پاییز به رنگ قرمز تیره در می آیند.

ایران بزرگترین تولید کننده زرشک در دنیاست و خراسان جنوبی مهمترین استان ایران در تولید زرشک است.

زرشک علاوه بر اینکه در طبخ غذاهای زیادی مورد استفاده قرار می گیرد، به دلیل داشتن خواص دارویی فراوان نیز مورد توجه حکما و طبیبان و پزشکان است. در این مقاله کوشیده ایم مطالب مفیدی در خصوص طبع و خواص زرشک در طب سنتی ایرانی اسلامی در اختیار شما قرار دهیم.

کلیپ خواص و طبع زرشک در طب سنتی

طبع و خواص زرشک در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع زرشک در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع زرشک در منابع طب سنتی سرد و خشک ذکر شده و درجه سردی آن سه است. درجات سردی و خشکی مجموعا چهار درجه هستند. بنابراین میزان سردی زرشک بالاست و از این جهت مصرف آن در افراد سوداوی و افرادی که غلبه سودا دارند، ایجاد عوارض خواهد کرد. درمقابل برای گرم مزاجان بخصوص افراد با طبع گرم و تر(دموی) بسیار مفید بوده و موجب تسویه خون در آنها می شود.

خواص-زرشک-در-طب-اسلامی-ایرانی-سنتی

خواص بی نظیر زرشک در طب سنتی

درمان اسهال با زرشک

زرشک با داشتن فیبر و کربوهیدرات بالا، همچنین مقدار قابل توجهی بربرین، یک درمان خوشمزه و فوری برای اسهال است! غلظت بالای بربرین در زرشک باعث کنذی ترشح مدفوع از دیواره روده می شود و به این ترتیب اسهال را کاهش داده و درمان می کند.

مصلح زرشک چیت؟

میخک، شکر سرخ و شیرینی های طبیعی از جمله مصلحات زرشک هستند که در منابع طب سنتی ذکر شده اند.

عوارض و مضرات مصرف زرشک

معرفی دمنوش های موثر در رقیق شدن خون|دمنوش های رقیق کننده خون + 9 دمنوش گیاهی|دمنوش های رقیق کننده خون

دمنوش های رقیق کننده خون در طب سنتی+ 9 دمنوش گیاهی

خواص سیب پلو کرمانشاهی در طب سنتی|خواص سیب پلو کرمانشاهی

سیب پلوی کرمانشاهی چه خواصی دارد؟ 4 عارضه جانبی مصرف سیب پلو

طبع-و-خواص-پسته-کوهی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|

طبع و خواص پسته کوهی از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی

مواد غذایی حاوی کلسیم طبیعی

تامین کلسیم مورد نیاز بدن با تغذیه

طبع و خواص قیمه ریزه در طب سنتی|خواص قیمه ریزه

خواص و طبع قیمه ریزه در طب سنتی+ روش تهیه+ مصلحات

طبع و خواص روغن گردو در طب سنتی ایرانی و اسلامی|روغن گردو|خواص روغن گردو

طبع و خواص روغن گردو در طب سنتی و 3 عرق گیاهی که مصلح آن هستند

راه تشخیص اصل مرغوب از نامرغوب|خواص عسل

عسل خوب / عسل بد!

جینسینگ آمریکایی