طب شناس
خواص-تخم-شربتی-در-طب-سنتی-تخمه-شربتی|طبع-تخم-شربتی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|مضرات-و-منع-مصرف-و-مصلحات-تخم-شربتی

خواص تخم شربتی در طب سنتی ایرانی اسلامی

تاریخ انتشار: June 26, 2021

رای به این نوشته: 4.44/5 (623 رای)

تخم شربتی : یک گیاه یکساله و خودرو می باشد . شبیه ریحان است ، با این تفاوت که برگها و تخم های ریزتری دارد .

ساقه های مربعی شکل گلی ،  مایل به قرمز و صورتی میباشد . این گیاه در اوایل بهار در کوهستان و بیابان میروید . تخم شربتی یک ساله در گروه  ریحان / نعناع / پونه / آویشن دسته بندی میشود .

نامهای دیگر تخم شربتی، بادروج / تره خراسانی / اوقیمن / حوک / بورنگ / صریرا / بادروج ابیض می‌باشد .

طبع تخم شربتی سرد است یا گرم :

از دیدگاه طب ایرانی طبیعت تخم شربتی گرم و تر است و از این جهت مصرف آن در فصول گرما برای حفظ تعادل بدن و بالا رفتن تحمل گرما توصیه شده است. تخم شربتی به دلیل مزاج و طبع گرم و تر بیشتر برای افراد سرد مزاج مناسب است. با این حال گرم مزاجان نیز می توانند با رعایت اندازه در مصرف، از آن بهره ببرند.

ویتامینها و املاح معدنی تخم شربتی :

دارای آنتی اکسیدانها ، فلانوئیدها ، ویتامین A ، ویتامین K، لوتئین ، زاکسانتیین ، پتاسیم ، روی ، مس ، کلسیم ، آهن ، منیزیم و منگنز  و پروتئینها  و فیبری بنام پکتین میباشد.

طبع-تخم-شربتی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

خواص تخم شربتی در طب سنتی ایرانی اسلامی :

1 ) تب بر و ادرار آور می باشد .

2 ) حاوی آنتی اکسیدان قوی :

3 ) درمان  بیماریهای عصبی :

4 ) درمان بیماریهای واژن و مثانه :

5 ) قابلیت شفاف سازی در پوست :

تخم شربتی با داشتن آنتی اکسیدانهای فراوان و اسیدهای چرب بالا ، موجب کنترل چربی پوست گشته و با پاکسازی و پوست به روشنتر شدن و درخشانی رنگ پوست کمک فراوانی می کنند .

6 ) تقویت موی سر :

7 ) کاهش وزن و لاغری :

8 ) برای ورزشکاران :

9 ) درمان دیابت :

10 ) سم زدایی بدن :

11 ) مفید برای دستگاه گوارشی :

12 ) مفید برای بینایی :

13 ) مفید برای زنان باردار :

14 ) مفید برای استخوانها و دندانها :

تخم شربتی دارای خواص ضد میکروبی ، ضد باکتریایی ، ضد ویروسی و ضد قارچی قوی می باشد و از ایجاد پلاک روی دندان جلوگیری میکند و از پوسیدگی و سوراخ شدن آنها  پیشگیری می نماید . تخم شربتی برای از بین بردن میکروبهایی  که موجب بوی بد دهان میگردند ، جلوگیری نموده و به خوشبو شدن آنها کمک میکند .

مضرات-و-منع-مصرف-و-مصلحات-تخم-شربتی

موارد مصرف تخم شربتی در مصارف غذایی :

مصرف تخم شربتی در لوازم آرایشی و بهداشتی  :

ساخت ضد آفتاب طبیعی : به علت وجود آنتی اکسیدان فراوان در خود ، پوست را در برابر اشعه uv  نورخورشید محافظت نموده  و مراقب آفتاب سوختگی پوست می باشد .

طرز تهیه یا ماسک تخم شربتی:
  1. ماسک تخم شربتی برای پوست : اگر روغن نارگیل را با تخم شربتی مخلوط کرده  و یک ساعت استراحت داده و سپس روی پوست نیم ساعت قرار دهیم ،  به تقویت و بهبود پوست کمک شایانی می نماید .
  2. میتوان یک قاشق  چایخوری دانه های تخم شربتی یا همان تخم ریحان را آسیاب نموده و به آن یک قاشق غذاخوری ، آب و آب لیمو ترش اضافه کرده ، سپس روی صورت مالیده اجازه دهید 30 دقیقه بماند ،  تا تاثیر خود را روی پوست  نشان دهد .
  3. فلانوئید موجود در تخم شربتی ، موجب رفع چین و چروکهای موجود در صورت گشته و کمک به بازسازی پوست می نماید .
  4. برای درمان جوش صورت با دو قاشق  غذاخوری  خاکشیر با عرق شاهتره / کاسنی / بیدمشک میل نمایید .

مضرات و منع مصرف تخم شربتی :

1 ) ایجاد نفخ معده :

فیبر موجود در تخم شربتی ، دارای بسایر زیادی هوا داخل خود می باشد و این امر باعث میشود موجب ایجاد باد در معده گردد . بنابراین بهتر است در استفاده از ان متعادل بود .

2 ) افزایش فشار خون :

زیاده روی در تخم شربتی ، موجب کاهش فشار خون گشته و به همین علت توصیه میگردد ، افراد مبتلا به فشارخون پایین ، تخم شربتی را استفاده نکنند .

تخم شربتی ، به علت داشتن پتاسیم و منیزیم موجب کاهش فشار خون میگردند  . ولیکن در مورد افرادیکه از قرص کاهش فشارخون استفاده مینمایند . در مصرف تخم شربتی میبایست احتیاط نمایند .

3 ) ممنوع برای مصرف نوزادان :

مصرف تخم شربتی برای کودکان و نوزادان هرگز تجویز نمیشود ، زیرا موجب انسداد راه گلو شده و خطر خفگی را افزایش میدهد .

همچنین زیاده روی در مصرف تخم شربتی برای افراد با مزاج گرم می تواند باعث سردرد یا زخم زبان و خارش گلو و دور دهان و... شود.

روش تهیه شربت تخم شربتی :

در تهیه شربت میبایست اینگونه عمل کرد. مقداری تخم شربتی را در لیوانی ریخته خیس نموده تا گرد و غبار آن جدا گردد.

سپس خوب شستشو داده و در پارچ آب ریخته و نصف لیوان شکر و گلاب و آبلیمو و خاک شیر به آن می افزاییم . که بسیار برای فصل تابستان مفید است .  

مصلحات تخم شربتی:

 خواص تخم شربتی باعث شده که دمای بدن را تنظیم کند و مصرف آن در همه فصول برای اغلب مزاج ها مفید باشد. همراهی تخم شربتی با عسل و سکنجبین باعث بهبود طبع و خواص آن می شود .

طبع-و-خواص-سرکه-در-طب-سنتی-انگور-و-سیب-و-خرما

طبع سرکه انگور گرمه یا سرد ؟ خواص + مصلحات

طبع و خواص عرق بابونه در طب سنتی|طبع عرق بابونه

طبع و خواص عرق بابونه در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ 2 مصلح معروف آن

طبع و خواص و فواید و مضرات گوجه فرنگی|خواص گوجه فرنگی|گوجه فرنگی و دیابت

طبع گوجه فرنگی سرده یا گرمه؟ مصلحات+ خواص+ مضرات- در طب سنتی

جگروز

طبع و 10 خاصیت شربت زردآلو در طب سنتی + طرز تهیه شربت زردآلو خوشمزه|خواص شربت زردآلو

طبع و 10 خاصیت شربت زردآلو در طب سنتی + طرز تهیه شربت زردآلو خوشمزه

طبع و خواص کره حیوانی گاوی و گوسفندی در طب سنتی

طبع و خواص کره حیوانی| گاوی و گوسفندی| از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع هل در طب سنتی ایرانی اسلامی هل سبز

طبع هل گرم است یا سرد ؟+ مصلحات+ خواص+ مضرات- در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص شربت آبلیمو در طب سنتی|خواص شربت آبلیمو|شربت آبلیمو

طبع شربت آبلیمو در طب سنتی + 16 مورد از خواص ویژه شربت آبلیمو