طب شناس
خواص-تخم-شربتی-در-طب-سنتی-تخمه-شربتی|طبع-تخم-شربتی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|مضرات-و-منع-مصرف-و-مصلحات-تخم-شربتی

خواص تخم شربتی در طب سنتی ایرانی اسلامی

تاریخ انتشار: June 26, 2021

رای به این نوشته: 4.44/5 (623 رای)

تخم شربتی : یک گیاه یکساله و خودرو می باشد . شبیه ریحان است ، با این تفاوت که برگها و تخم های ریزتری دارد .

ساقه های مربعی شکل گلی ،  مایل به قرمز و صورتی میباشد . این گیاه در اوایل بهار در کوهستان و بیابان میروید . تخم شربتی یک ساله در گروه  ریحان / نعناع / پونه / آویشن دسته بندی میشود .

نامهای دیگر تخم شربتی، بادروج / تره خراسانی / اوقیمن / حوک / بورنگ / صریرا / بادروج ابیض می‌باشد .

طبع تخم شربتی سرد است یا گرم :

از دیدگاه طب ایرانی طبیعت تخم شربتی گرم و تر است و از این جهت مصرف آن در فصول گرما برای حفظ تعادل بدن و بالا رفتن تحمل گرما توصیه شده است. تخم شربتی به دلیل مزاج و طبع گرم و تر بیشتر برای افراد سرد مزاج مناسب است. با این حال گرم مزاجان نیز می توانند با رعایت اندازه در مصرف، از آن بهره ببرند.

ویتامینها و املاح معدنی تخم شربتی :

دارای آنتی اکسیدانها ، فلانوئیدها ، ویتامین A ، ویتامین K، لوتئین ، زاکسانتیین ، پتاسیم ، روی ، مس ، کلسیم ، آهن ، منیزیم و منگنز  و پروتئینها  و فیبری بنام پکتین میباشد.

طبع-تخم-شربتی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

خواص تخم شربتی در طب سنتی ایرانی اسلامی :

1 ) تب بر و ادرار آور می باشد .

2 ) حاوی آنتی اکسیدان قوی :

3 ) درمان  بیماریهای عصبی :

4 ) درمان بیماریهای واژن و مثانه :

5 ) قابلیت شفاف سازی در پوست :

تخم شربتی با داشتن آنتی اکسیدانهای فراوان و اسیدهای چرب بالا ، موجب کنترل چربی پوست گشته و با پاکسازی و پوست به روشنتر شدن و درخشانی رنگ پوست کمک فراوانی می کنند .

6 ) تقویت موی سر :

7 ) کاهش وزن و لاغری :

8 ) برای ورزشکاران :

9 ) درمان دیابت :

10 ) سم زدایی بدن :

11 ) مفید برای دستگاه گوارشی :

12 ) مفید برای بینایی :

13 ) مفید برای زنان باردار :

14 ) مفید برای استخوانها و دندانها :

تخم شربتی دارای خواص ضد میکروبی ، ضد باکتریایی ، ضد ویروسی و ضد قارچی قوی می باشد و از ایجاد پلاک روی دندان جلوگیری میکند و از پوسیدگی و سوراخ شدن آنها  پیشگیری می نماید . تخم شربتی برای از بین بردن میکروبهایی  که موجب بوی بد دهان میگردند ، جلوگیری نموده و به خوشبو شدن آنها کمک میکند .

مضرات-و-منع-مصرف-و-مصلحات-تخم-شربتی

موارد مصرف تخم شربتی در مصارف غذایی :

مصرف تخم شربتی در لوازم آرایشی و بهداشتی  :

ساخت ضد آفتاب طبیعی : به علت وجود آنتی اکسیدان فراوان در خود ، پوست را در برابر اشعه uv  نورخورشید محافظت نموده  و مراقب آفتاب سوختگی پوست می باشد .

طرز تهیه یا ماسک تخم شربتی:
  1. ماسک تخم شربتی برای پوست : اگر روغن نارگیل را با تخم شربتی مخلوط کرده  و یک ساعت استراحت داده و سپس روی پوست نیم ساعت قرار دهیم ،  به تقویت و بهبود پوست کمک شایانی می نماید .
  2. میتوان یک قاشق  چایخوری دانه های تخم شربتی یا همان تخم ریحان را آسیاب نموده و به آن یک قاشق غذاخوری ، آب و آب لیمو ترش اضافه کرده ، سپس روی صورت مالیده اجازه دهید 30 دقیقه بماند ،  تا تاثیر خود را روی پوست  نشان دهد .
  3. فلانوئید موجود در تخم شربتی ، موجب رفع چین و چروکهای موجود در صورت گشته و کمک به بازسازی پوست می نماید .
  4. برای درمان جوش صورت با دو قاشق  غذاخوری  خاکشیر با عرق شاهتره / کاسنی / بیدمشک میل نمایید .

مضرات و منع مصرف تخم شربتی :

1 ) ایجاد نفخ معده :

فیبر موجود در تخم شربتی ، دارای بسایر زیادی هوا داخل خود می باشد و این امر باعث میشود موجب ایجاد باد در معده گردد . بنابراین بهتر است در استفاده از ان متعادل بود .

2 ) افزایش فشار خون :

زیاده روی در تخم شربتی ، موجب کاهش فشار خون گشته و به همین علت توصیه میگردد ، افراد مبتلا به فشارخون پایین ، تخم شربتی را استفاده نکنند .

تخم شربتی ، به علت داشتن پتاسیم و منیزیم موجب کاهش فشار خون میگردند  . ولیکن در مورد افرادیکه از قرص کاهش فشارخون استفاده مینمایند . در مصرف تخم شربتی میبایست احتیاط نمایند .

3 ) ممنوع برای مصرف نوزادان :

مصرف تخم شربتی برای کودکان و نوزادان هرگز تجویز نمیشود ، زیرا موجب انسداد راه گلو شده و خطر خفگی را افزایش میدهد .

همچنین زیاده روی در مصرف تخم شربتی برای افراد با مزاج گرم می تواند باعث سردرد یا زخم زبان و خارش گلو و دور دهان و... شود.

روش تهیه شربت تخم شربتی :

در تهیه شربت میبایست اینگونه عمل کرد. مقداری تخم شربتی را در لیوانی ریخته خیس نموده تا گرد و غبار آن جدا گردد.

سپس خوب شستشو داده و در پارچ آب ریخته و نصف لیوان شکر و گلاب و آبلیمو و خاک شیر به آن می افزاییم . که بسیار برای فصل تابستان مفید است .  

مصلحات تخم شربتی:

 خواص تخم شربتی باعث شده که دمای بدن را تنظیم کند و مصرف آن در همه فصول برای اغلب مزاج ها مفید باشد. همراهی تخم شربتی با عسل و سکنجبین باعث بهبود طبع و خواص آن می شود .

خواص-آویشن-شیرازی|طبع-و-خواص-آویشن-در-طب-سنتی-خواص-دارویی

طبع آویشن سرد است یا گرم؟+ مصلحات+ خواص+ مضرات- در طب سنتی

خواص شهناز یا گل راعی در طب سنتی

شهناز یا سنبل الطیب؟!

ورزش از منظر طب سنتی

ورزش و انواع آن از دید طب سنتی+ از کتاب قانون ابن سینا+ نکات و اصول

درمان-هلیکوباکتری-معده-به-کمک-طب-سنتی|تدابیر درمان هلیکوباکتر|هلیکوباکتر یا میکروب معده

درمان هلیکوباکتر با تدابیر طب سنتی+ 15 توصیه برای درمان میکروب معده

بهترین نمک خوراکی از دیدگاه طب سنتی

کدام نمک از دیدگاه طب سنتی برای مصرف خوراکی بهترین است؟

گرفتگی رگ قلب

درمان گرفتگی عروق قلب با طب سنتی

پاکسازی خون با طب سنتی

روش های طب سنتی برای پاکسازی خون

درمان-خانگی-سینوزیت-با-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

چطور با طب سنتی «سینوزیت» را درمان کنیم؟