طب شناس
طبع و خواص موز در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع موز در طب سنتی سرده یا گرمه موز خرد شده پوست کنده|خواص موز یا خاصیت موز|طبع موز

طبع و خواص موز از منظر طب سنتی+ عوارض و مصلحات

تاریخ انتشار: November 22, 2021

رای به این نوشته: 4.12/5 (341 رای)

موز یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین میوه‌های روی زمین به حساب می آید که چهارمین گیاه پر مصرف جهان است. موزها در نواحی های مختلف جهان در اندازه و رنگ های مختلفی وجود دارند. تعداد گونه های موز به هفتاد تا میرسد. این میوه بومی آسیای جنوب شرقی و گینه نو است. نوع وحشی موز را می توانید در مناطق گرمسیری بارانی پیدا کنید. موز دارای سطح بالایی از مواد مغذی و معدنی است که به همین خاطر می‌تواند سطح سلامت کلی بدن شما را بالا ببرد .

موز خواص غذایی زیادی دارد تا جایی که گاه به عنوان یک وعده غذایی کامل در نظر گرفته می شود. مصرف موز دردوران نقاهت بیماری ها، یا به عنوان میان وعده برای کودکان در سن رشد بسیار مفید و نیروبخش است.

در مقاله پیش رو با طبع و خواص موز از منظر طب سنتی ایرانی و اسلامی آشنا می شوید. همچنین اشاره ای شده به عوارض و مضرات موز و مصلحات آن در طب سنتی. با ما همراه باشید.

طبع موز سرد است یا گرم؟

شاید گاهی اوقات از خود پرسیده باشید که طبع موز گرم است یا سرد؟ یا این موضوع را در اینترنت جستجو کرده باشید. آگاهی داشتن از طبع هر میوه و خوراکی بسیار خوب است و به شما کمک می کند که نهایت استفاده را از آن خوراک ببرید از بروز عوارض آن جلوگیری کنید.

در منابع معتبر طب سنتی چنین آمده است که طبع موز گرم و تر است. موز خاصیت های فراوانی دارد و مصرف آن برای افرادی که دارای طبع سرد هستند بیشتر توصیه میشود.
مصرف میوه موز بخصوص برای افرادی که مزاج سرد و خشک دارند و لاغر با پوست تیره هستند بسیار پیشنهاد میشود.

.افراد گرم مزاج نیز می توانند با همراهی مصلح و رعایت اندازه در مصرف از این میوه خوشمزه و پرخاصیت بهره ببرند.

طبع موز
طبع موز

خواص‌ موز در طب سنتی:

فواید موز برای دستگاه گوارش:

همان طور که میدانید موز میوه ایست که سرشار از فیبر است. فیبر باعث تمیز شدن روده ها و بهبود عملکرد روده ها و دستگاه گوارشی می شود. به این ترتیب موز می تواند از ابتلا به یبوست جلوگیری کرده و یبوست را نیز درمان کند. همچنین فیبر ها به احیای سطوح پتاسیم که امکان دارد کاهش پیدا کرده باشد و درمان اسهال کمک به سزایی میکنند. به این نکته توجه داشته باشید که موز نارس(نرسیده) می تواند باعث به وجود آمدن یبوست شود.

موز را اگر در زمان ابتلا به اسهال میل کنید اسهال را درمان می کند و اگر در زمان ابتلا به یبوست موز شیرین و رسیده میل کنید یبوست شما درمان می شود.

با مصرف موز سطح ایمنی بدن خود را بالا ببرید:

موز سرشار از مواد مغذی و معدنی متفاوت است که در بین این مواد روی، ویتامین آ، ویتامین ث ،آهن، ویتامین ب، سلنیوم و پروتئین وجود دارند. همه این مواد باعث تقپیت سیستم ایمنی بدن شما میشود و سلامت کلی بدن شما را بهبود میبخشند.

مضرات و عوارض مصرف موز:

معمولا عوارض و مضرات میوه ها و خوراکی ها به دلایلی مانند زیاده روی و عدم توجه به مزاج شخصی صورت می گیرد. اگر هر میوه به صورت رسیده و سالم و در اندازه های استاندارد مصرف شود و با مزاج شما در تضاد نباشد، احتمال بروز عوارض توسط آن بسیار کم است.

عوارضی که در ادامه در مورد موز می خوانید نیز از این قاعده مستثنی نیست:

مصرف موز و پوسیدگی دندان:

سطح نشاسته در موز بالاست و در صورتی که به بهداشت دندان ها توجه نداشته باشید می تواند باعث پوسیدگی جدی دندان های شما شود. طبق تحقیقات انجام شده در مقایسه با مصرف زیاد شیرینی و شکلات و آدامس ،موز نیز می تواند به دندان های شما آسیب برساند.
نشاسته موجود در موز به آهستگی در دهان حل می شود در صورتی که قند با سرعت بالایی حل می شود پس هنگامی که مواد غذایی مثل موز را میخورید، ذرات آن تقریبا ۲ ساعت بین دندان های شما باقی می مانند و در آخر باکتری های زیاد تری را جذب می کند که میتواند باعث ایجاد سوراخ های بیشتری در دندان شود.

امکان ابتلا به شکم درد با مصرف موز:

اگر موز هایی را مصرف کنید که به خوبی نرسیده باشند و هنوز نارس باشند امکان دارد دچار شکم درد شدیدی شوید. همینطور امکان دارد حالت تهوع همراه با شکم درد داشته باشید. موز نارس و نرسیده دارای مقدار بالایی نشاسته مقاوم است که زمان زیادی طول می کشد تا در بدن شما هضم شود.

مصلح موز چیست؟

مصرف موز برای افرادی که دارای مزاج گرم به خصوص گرم و خشک هستند تولید صفرا را بالا میبرد و امکان دارد باعث به وجود آمدن :خارش، حالت سنگینی در بدن و سر، افزایش حرارت بدن شود.
بنابراین افراد با مزاج گرم خوب است بعد از مصرف موز از مصلحات این میوه مانند : آبغوره، سکنجبین، عسل، آبلیمو، آب انار، مربای زنجبیل استفاده کنند.
افراد سرد مزاج نیز ممکن است با مصرف موز دچار نفخ شوند که برای پیشگیری از این مشکل بهتر است بعد از خوردن موز کمی نمک نیز بخورند.

خواص-ارده-کنجد-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-ارده-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

خواص ارده کنجد و مضرات+ طبع ارده کنجد و مصلحات در طب سنتی

جایگزین های طبیعی برای مسکن هایی مانند ایبوپروفن|قرص یا داروی گیاهی؟|جایگزین طبیعی مسکن های شیمیایی

رقیب سرسخت ایبوپروفن و مسکن های دیگر+10 جایگزین طبیعی مسکن ها

طبع-و-خواص-سبزی-شاهی-در-طب-سنتی||طبع-و-خواص-شاهی-در-طب-سنتی-ایرانی-و-اسلامی

طبع سبزی شاهی سرد است یا گرم؟خواص، مضرات و مصلح شاهی در طب سنتی

گیاهان دارویی جدید و ناشناخته

گیاهان دارویی جدیدی که پیش از این نمی شناختید!

طبع و خواص کباب سرداشی + 17 خاصیت کباب سرداشی در طب سنتی + طرز تهیه|خواص کباب سرداشی

طبع و خواص کباب سرداشی + 17 خاصیت کباب سرداشی در طب سنتی + طرز تهیه

طبع و خواص بابا آدم در طب سنتی|طبع بابا آدم - خواص بابا آدم

طبع بابا آدم+ خواص و مضرات گیاه بابا آدم و 2 مصلح معروف آن

پیشگیری-از-عرق-سوز-شدن-در-پیاده-روی-اربعین-و-راهکار-های-فوری-درمان-عرق-سوز-شدن|درمان فوری عرق سوز شدن در پیاده روی اربعین

درمان فوری عرق سوز شدن در پیاده روی اربعین + درمان عرق سوز کشاله ران و زیر بغل+ معرفی کرم و پماد

خصوصیات افرادی که مزاج سرد و تر دارند چگونه است؟