طب شناس
طبع و خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی|خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی+ طرز تهیه ترشی زالزالک

تاریخ انتشار: August 17, 2022

رای به این نوشته: 4.07/5 (626 رای)

زالزالک که با نامهای دیگری همچون خَفجه،کیالک،رَمَلُک نیز شناخته می شود، میوه ایست با رنگ های متفاوت که  نوع زرد، سیاه و قرمزنارنجی آن معروف تر است. و در شهرهای مختلف ایران می روید اما رتبه اول تولید و پرورش زالزالک را آذربایجان شرقی به خود اختصاص داده. زالزالک یک میوه شیرین و گوشتی کوچک پاییزی است که هسته‌های زردرنگ ریز و سختی دارد. در حین خوردن زالزالک، همانطور که از مزه منحصر به فردش لذت می برید باید مراقب دندانهایتان باشید که آن هسته های کوچک باعث شکستن یا خراشیدنشان نشوند.

از زالزالک در تهیه ترشی، مربا، دسر و سرکه استفاده می شود.

مصرف آن خواص و مضرات به خصوصی دارد که در این مطلب تحت عنوان طبع و خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی به بررسی آن می پردازیم.

 طبع زالزالک سرد است یا گرم؟

طبع زالزالک سیاه در طب سنتی چیست ؟ طبع زالزالک سرده یا گرم ؟ طبع زالزالک زرد در طب سنتی چیست ؟ طبع زالزالک سرده ؟ طبع زالزالک گرمه ؟ طبع زالزالک سیاه و زرد و قرمز در طب سنتی ؟ طبع زالزالک قرمز چیست ؟

طبق بررسی های متخصصان طب سنتی، زالزالک دارای طبع سرد و خشک است. واضح است که افراد سرد مزاج اگر بدون مصلح و بدون رعایت اندازه از این میوه مصرف کند، دچار عوارضی خواهند شد.

خواص طبی و درمانی زالزالک از دیدگاه طب سنتی

خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی
خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی

طرز تهیه ترشی بسیار خوشمزه زالزالک

برای تهیه این ترشی خوشمزه تنها به مقداری زالزالک، سرکه و نمک احتیاج دارید.

زالزالک ها را چند بار شسته و آبکشی کنید تا کاملا تمیز شوند. پیش از درست کردن ترشی زالزالک ها باید کاملا خشک شده باشند و رطوبتی همراه آنها نباشد. همچنین ظرف موردنظرتان را باید کاملا خشک کنید. وجود رطوبت و قطرات آب باعث کپک زدن ترشی می شود.

زالزالک ها را در ظرف ریخته و لابلای آن مقداری نمک بریزید. بعد ظرف را با سرکه پر کنید تا کاملا روی میوه ها را بگیرد و در آن را محکم ببندید. اگر تندی سرکه آزارتان می دهد می توانید مقداری آب جوشیده به آن اضافه کنید.

در ظرف را محم بسته و چند ساعت وارونه قرار دهید تا هوای اضافه از آن خارج شود و درب شیشه کاملا وکیوم شود. این کار مدت نگهداری ترشی را بالاتر می برد و از کپک زدن و گندیدن آن جلوگیری می کند.

همه آنچه باید در مورد زالزالک بدانید

عوارض و موارد منع مصرف زالزالک

اگر داروهایی از دسته دیژیتالیس دیگوکسین مصرف می کنید باید بدانید که زالزالک تاثیر آن را تشدید می کند بنابراین بهتر است در حین مصرف چنین داروهایی از مصرف زالزالک بپرهیزید یا با دکتر خود مشورت کنید.

مصرف آن همزمان با داروهای بیماریهای قلبی و فشار خون به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

از عوارض سوء مصرف آن می توان به سرگیجه، حالت تهوع و تپش قلب اشاره کرد.

هسته این میوه اثر سمی دارد و مصرف آن توصیه نمی شود.

در دوران بارداری و شیردهی باید با اطلاع و مشورت پزشک مصرف شود.

مصلح زالزالک چیست؟

موثرترین مصلحات زالزالک عسل طبیعی و انیسون هستند.

طبع و خواص چای پونه در طب سنتی|خواص چای پونه|دمنوش پونه

خواص چای پونه از دیدگاه طب سنتی+ روش تهیه چای پونه و 9 نکته احتیاطی

کراتوم چیست و چه خواص و مضراتی دارد؟|عوارض و مضرات کراتوم

از خواص و مضرات کراتوم چه می دانید؟ 2 جایگزین کراتوم

جگروز

خواص شربت زعفران در طب سنتی|خواص شربت زعفران|شربت زعفران

طبع شربت زعفران در طب سنتی + 11 مورد از خواص شرب زعفران برای بدن

خواص و طبع باقلا قاتق در طب سنتی+ 19 خاصیت فوق العاده+ طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی|خواص باقلا قاتق|مضرات باقلا قاتق

خواص و طبع باقلا قاتق در طب سنتی+ 19 خاصیت فوق العاده+ طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی

طبع مربا به در طب سنتی|طبع مربا به

طبع مربا به سرد است یا گرم؟ خواص به و مربا به و سایر فرآورده های آن

درمان گرفتگی رگهای قلب با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان گرفتگی رگهای قلب+ معجون درمان گرفتگی رگهای قلب

درمان گرفتگی رگهای قلب با طب سنتی+ دستور تهیه معجون گرفتگی رگهای قلب

طبع-و-خواص-روغن-کرچک-در-طب-سنتی|طبع و کرچک و روغن کرچک در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص کرچک و روغن آن در طب سنتی+ مضرات و 3 مصلح مهم آن