طب شناس
طبع و خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی|خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی+ طرز تهیه ترشی زالزالک

تاریخ انتشار: August 17, 2022

رای به این نوشته: 4.07/5 (626 رای)

زالزالک که با نامهای دیگری همچون خَفجه،کیالک،رَمَلُک نیز شناخته می شود، میوه ایست با رنگ های متفاوت که  نوع زرد، سیاه و قرمزنارنجی آن معروف تر است. و در شهرهای مختلف ایران می روید اما رتبه اول تولید و پرورش زالزالک را آذربایجان شرقی به خود اختصاص داده. زالزالک یک میوه شیرین و گوشتی کوچک پاییزی است که هسته‌های زردرنگ ریز و سختی دارد. در حین خوردن زالزالک، همانطور که از مزه منحصر به فردش لذت می برید باید مراقب دندانهایتان باشید که آن هسته های کوچک باعث شکستن یا خراشیدنشان نشوند.

از زالزالک در تهیه ترشی، مربا، دسر و سرکه استفاده می شود.

مصرف آن خواص و مضرات به خصوصی دارد که در این مطلب تحت عنوان طبع و خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی به بررسی آن می پردازیم.

 طبع زالزالک سرد است یا گرم؟

طبع زالزالک سیاه در طب سنتی چیست ؟ طبع زالزالک سرده یا گرم ؟ طبع زالزالک زرد در طب سنتی چیست ؟ طبع زالزالک سرده ؟ طبع زالزالک گرمه ؟ طبع زالزالک سیاه و زرد و قرمز در طب سنتی ؟ طبع زالزالک قرمز چیست ؟

طبق بررسی های متخصصان طب سنتی، زالزالک دارای طبع سرد و خشک است. واضح است که افراد سرد مزاج اگر بدون مصلح و بدون رعایت اندازه از این میوه مصرف کند، دچار عوارضی خواهند شد.

خواص طبی و درمانی زالزالک از دیدگاه طب سنتی

خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی
خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی

طرز تهیه ترشی بسیار خوشمزه زالزالک

برای تهیه این ترشی خوشمزه تنها به مقداری زالزالک، سرکه و نمک احتیاج دارید.

زالزالک ها را چند بار شسته و آبکشی کنید تا کاملا تمیز شوند. پیش از درست کردن ترشی زالزالک ها باید کاملا خشک شده باشند و رطوبتی همراه آنها نباشد. همچنین ظرف موردنظرتان را باید کاملا خشک کنید. وجود رطوبت و قطرات آب باعث کپک زدن ترشی می شود.

زالزالک ها را در ظرف ریخته و لابلای آن مقداری نمک بریزید. بعد ظرف را با سرکه پر کنید تا کاملا روی میوه ها را بگیرد و در آن را محکم ببندید. اگر تندی سرکه آزارتان می دهد می توانید مقداری آب جوشیده به آن اضافه کنید.

در ظرف را محم بسته و چند ساعت وارونه قرار دهید تا هوای اضافه از آن خارج شود و درب شیشه کاملا وکیوم شود. این کار مدت نگهداری ترشی را بالاتر می برد و از کپک زدن و گندیدن آن جلوگیری می کند.

همه آنچه باید در مورد زالزالک بدانید

عوارض و موارد منع مصرف زالزالک

اگر داروهایی از دسته دیژیتالیس دیگوکسین مصرف می کنید باید بدانید که زالزالک تاثیر آن را تشدید می کند بنابراین بهتر است در حین مصرف چنین داروهایی از مصرف زالزالک بپرهیزید یا با دکتر خود مشورت کنید.

مصرف آن همزمان با داروهای بیماریهای قلبی و فشار خون به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

از عوارض سوء مصرف آن می توان به سرگیجه، حالت تهوع و تپش قلب اشاره کرد.

هسته این میوه اثر سمی دارد و مصرف آن توصیه نمی شود.

در دوران بارداری و شیردهی باید با اطلاع و مشورت پزشک مصرف شود.

مصلح زالزالک چیست؟

موثرترین مصلحات زالزالک عسل طبیعی و انیسون هستند.

طبع و خواص بادام کوهی در طب سنتی|طبع بادام کوهی

طبع و خواص بادام کوهی در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ مضرات و مصلح

رتبه نخست طب سنتی ایرانی در جنوب غرب اسیا

طب سنتی ایران در جنوب غرب اسیا، رتبه اول را کسب کرد

طب-سنتی-و-کرونا

مخالفت با طب سنتی به قیمت جان بیماران کرونایی

طبع و خواص عرق بیدمشک در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع عرق بیدمشک

عرق بیدمشک و طبع و خواص آن از منظر طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص روغن سقز در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص روغن سقز

طبع و خواص روغن سقز در طب سنتی ایرانی و اسلامی +مصلحات

خواص ته چین گوشت در طب سنتی ایرانی و اسلامی|ته چین گوشت|خواص ته چین گوشت

همه خواص ته چین گوشت از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی

روش-مصرف-و-طرز-تهیه-داروی-امام-کاظم-تابستانه-و-زمستانه

طرز تهیه و طریقه مصرف داروی امام کاظم (ع)

طبع و خواص سیب زمینی در طب سنتی

طبع سیب زمینی سرده یا گرم ؟ + خواص + مصلحات - در طب سنتی اسلامی