طب شناس
طبع و خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی|خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی+ طرز تهیه ترشی زالزالک

تاریخ انتشار: August 17, 2022

رای به این نوشته: 4.07/5 (626 رای)

زالزالک که با نامهای دیگری همچون خَفجه،کیالک،رَمَلُک نیز شناخته می شود، میوه ایست با رنگ های متفاوت که  نوع زرد، سیاه و قرمزنارنجی آن معروف تر است. و در شهرهای مختلف ایران می روید اما رتبه اول تولید و پرورش زالزالک را آذربایجان شرقی به خود اختصاص داده. زالزالک یک میوه شیرین و گوشتی کوچک پاییزی است که هسته‌های زردرنگ ریز و سختی دارد. در حین خوردن زالزالک، همانطور که از مزه منحصر به فردش لذت می برید باید مراقب دندانهایتان باشید که آن هسته های کوچک باعث شکستن یا خراشیدنشان نشوند.

از زالزالک در تهیه ترشی، مربا، دسر و سرکه استفاده می شود.

مصرف آن خواص و مضرات به خصوصی دارد که در این مطلب تحت عنوان طبع و خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی به بررسی آن می پردازیم.

 طبع زالزالک سرد است یا گرم؟

طبع زالزالک سیاه در طب سنتی چیست ؟ طبع زالزالک سرده یا گرم ؟ طبع زالزالک زرد در طب سنتی چیست ؟ طبع زالزالک سرده ؟ طبع زالزالک گرمه ؟ طبع زالزالک سیاه و زرد و قرمز در طب سنتی ؟ طبع زالزالک قرمز چیست ؟

طبق بررسی های متخصصان طب سنتی، زالزالک دارای طبع سرد و خشک است. واضح است که افراد سرد مزاج اگر بدون مصلح و بدون رعایت اندازه از این میوه مصرف کند، دچار عوارضی خواهند شد.

خواص طبی و درمانی زالزالک از دیدگاه طب سنتی

خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی
خواص زالزالک در طب سنتی ایرانی اسلامی

طرز تهیه ترشی بسیار خوشمزه زالزالک

برای تهیه این ترشی خوشمزه تنها به مقداری زالزالک، سرکه و نمک احتیاج دارید.

زالزالک ها را چند بار شسته و آبکشی کنید تا کاملا تمیز شوند. پیش از درست کردن ترشی زالزالک ها باید کاملا خشک شده باشند و رطوبتی همراه آنها نباشد. همچنین ظرف موردنظرتان را باید کاملا خشک کنید. وجود رطوبت و قطرات آب باعث کپک زدن ترشی می شود.

زالزالک ها را در ظرف ریخته و لابلای آن مقداری نمک بریزید. بعد ظرف را با سرکه پر کنید تا کاملا روی میوه ها را بگیرد و در آن را محکم ببندید. اگر تندی سرکه آزارتان می دهد می توانید مقداری آب جوشیده به آن اضافه کنید.

در ظرف را محم بسته و چند ساعت وارونه قرار دهید تا هوای اضافه از آن خارج شود و درب شیشه کاملا وکیوم شود. این کار مدت نگهداری ترشی را بالاتر می برد و از کپک زدن و گندیدن آن جلوگیری می کند.

همه آنچه باید در مورد زالزالک بدانید

عوارض و موارد منع مصرف زالزالک

اگر داروهایی از دسته دیژیتالیس دیگوکسین مصرف می کنید باید بدانید که زالزالک تاثیر آن را تشدید می کند بنابراین بهتر است در حین مصرف چنین داروهایی از مصرف زالزالک بپرهیزید یا با دکتر خود مشورت کنید.

مصرف آن همزمان با داروهای بیماریهای قلبی و فشار خون به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

از عوارض سوء مصرف آن می توان به سرگیجه، حالت تهوع و تپش قلب اشاره کرد.

هسته این میوه اثر سمی دارد و مصرف آن توصیه نمی شود.

در دوران بارداری و شیردهی باید با اطلاع و مشورت پزشک مصرف شود.

مصلح زالزالک چیست؟

موثرترین مصلحات زالزالک عسل طبیعی و انیسون هستند.

راهکار طب سنتی برای پیشگیری و درمان آنفلوانزا

طب سنتی نسخه آنفلوانزا را پیچید!

طبع و خواص کال کباب در طب سنتی|طبع کال کباب|خواص کال کباب در طب سنتی

طبع و خواص کال کباب در طب سنتی+ طرز تهیه، مضرات و مصلحات

از بین بردن جای زخم های کهنه با روش های خانگی|از بین بردن جای زخم با آلوئه ورا|از بین بردن جای زخم

از بین بردن جای زخم کهنه با 22 روش خانگی و طب سنتی

تقویت حافظه با یک نوع قارچ|قارچ یال شیر

تقویت حافظه با یک نوع قارچ

درمان سندرم روده تحریک پذیر با طب سنتی

معضلی به نام سندرم روده تحریک پذیر!

خواص گیاه چتر گندمی در طب سنتی|خواص چتر گندمی

خواص چتر گندمی در طب سنتی+5 خاصیت ویژه گیاه چتر گندمی+ مضرات

خواص برگ انجیر در طب سنتی|خواص برگ انجیر|برگ انجیر

خواص برگ انجیر در طب سنتی+ بیش از 10 خاصیت فوق العاده + مصلح

مراقبت های قبل از بارداری در طب اسلامی و طب سنتی|تغذیه پیش از بارداری|مراقبت های قبل از بارداری

مراقبت های قبل از بارداری در طب اسلامی و طب سنتی+ 7 نکته تغذیه ای مهم