طبع کنجد سفید و سیاه ارده کنجد حلوا شکری طبع و مزاج در طب سنتی

طبع کنجد در طب سنتی ایرانی اسلامی + خواص کنجد

طبع کنجد: کنجد حدود پنج هزار سال است که توسط انسان در موارد مختلف از جمله غذاها و روشهای درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. کنجد از دسته گیاهان دولپه ای است.  بلندای گیاه آن به یک متر هم می‌رسد و ساقه های پرزدار دارد. میوه های این گیاه کپسولی است که هر کپسول حاوی تعداد قابل توجهی دانه ریز و بیضی شکل است. این دانه های کوچک همان کنجد است که ما می شناسیم.

این دانه‌ها روغنی و سرشار از خواص مختلف هستند. از کنجد و روغن آن و دیگر فرآورده هایش استفاده های مختلفی می شود که در ادامه به آنها اشاره می کنیم. در ایران، روستای بندقیر از استان خوزستان قطب تولید کنجد شناخته می‌شود. در این مطلب به بررسی طبع و خواص کنجد در طب سنتی ایرانی اسلامی پرداخته ایم.

طبع کنجد چیست؟

مزاج شناسان و کارشناسان طب سنتی معتنقدند طبع کنجد گرم و تر است.

ارده کنجد از طریق بو دادن و کوبیدن دانه های کنجد تهیه می شود. طبع ارده کنجد گرم و تر است.

یکی دیگر از فرآورده های کنجد، حلوا ارده است که از مخلوط شدن دانه های له شده کنجد، شکر و شیره خرما یا انگور به دست می آید و یکی از خوراکی های محبوب در صبحانه است. طبع حلوا ارده نیز گرم و تر است.

تفاوت حلوا شکری و حلوا ارده در میزان شکر آنهاست. حلوا شکری همانطور که از نامش پیداست، مقدار بیشتری شکر دارد و مانند دیگر فرآورده های کنجد دارای طبع گرم و تر است.

خواص کنجد در طب سنتی

به دلیل طبع گرمی که دارد در درمان بسیاری از بیماری هایی که ریشه در سردی طبع دارند به کار می رود.

یکی از سالم ترین و بهترین روغن هایی که می توان در طبخ غذاها استفاده کرد روغن کنجد است.

اشتها را کاهش می دهد اما به خودی خود چاق کننده است.

تولید خون سالم می کند.

 به دلیل انرژی بالایی که دارد و خاصیت کاهش اشتها و مغذی بودنش یکی از گزینه های مناسب برنامه های کاهش وزن است.

یبوست را کاهش داده و درمان می کند.

گرفتگی های عضلانی و عروق را برطرف می کند.

موجب نرمی پوست و رفع خشکی آن می شود. پوست را لطیف و درخشان می کند.

خواص و فواید خاصیت کنجد و ارده کنجد

سودا را از بدن خارج می کند.

مصرف آن همراه با گردوی بو داده شده، خونریزی بواسیر را قطع می کند.

برای تقویت قوای جنسی توصیه شده که کنجد همراه با بذر کتان مصرف شود.

گلو را نرم و گرم می کند.

فشار خون را کاهش می دهد.

سرشار از آنتی اکسیدان است.

مصرف روزانه پودر دانه کنجد باعث کاهش دردهای مفاصل بخصوص زانو و دردهای ارتروزی می شود.

ضد التهاب است.

از سرطان روده پیشگیری می کند.

مانع پوکی استخوان می شود.

کلسترول خون را کاهش می دهد.

سرشار از آهن است و یکی از روشهای مجرب درمان کم خونی است.

با داشتن مقادیر بالای ویتامین ب یک باعث کاهش خستگی و افسردگی می شود.

کنجد یک آرامبخش طبیعی است.

باعث سلامت تیرویید می شود.

در درمان بیماریهای تنفسی مثل تنگی نفس، آسم و برونشیت موثر است.

آیا کنجد مضر است؟

کنجد هم مثل سایر مواد غذایی در صورت مصرف بی رویه و غلط می تواند برای بدن مضر باشد. در ادامه به برخی از خطرهای مصرف نادرست کنجد اشاره می کنیم.

به دلیل داشتن گرمی بالا باعث سقط جنین در زنان باردار بخصوص در سه ماهه اول می شود.

مصرف آن با پوست دهان را بدبو می کند.

دیر هضم است.

زیاده روی در مصرف کنجد امکان ابتلا به سرطان روده  و بیماری دیورتیکولیت که مربوط به سلامت روده بزرگ است را افزایش می دهد.

همچنین کنجد می تواند باعث بروز واکنش های الرژیک در افراد حساس شود. این واکنش ها عبارتند از سرفه و گلو درد، تنگی نفس و خس خس سینه، دانه های قرمز پوسی و جوش و آکنه.

زیاده روی در مصرف کنجد باعث اسهال می شود.

مصلح کنجد چیست؟

مصرف کنجد همراه با عسل، خواص مفید آن را تقویت می کند و آثار سوء آن را کاهش می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − 9 =