خواص و طبع کلم: کلم از جمله سبزیجاتی است که برگدار است و هر سال رشد میکنند ، کلم جزو گیاهان دو ساله سفید است. کلم سانان با ظاهری گرد یا بیضی مانند دارای برگ های سبک و نرم هستند.
قابل ذکر است که بعضی از کلم ها برگ بیرونی آن ها سفت ترند و به رنگ سبز هستند و برگ های داخلی آن ها نزدیک به رنگ سفید است.
کلم حاوی مقدار زیادی از ویتامین های K ، C و انواع مواد معدنی همچون : فولات ، پتاسیم ، کلسیم است.
مردم از کلم ها به صورت های متفاوتی استفاده میکنند اما اکثرا از آن ها برای تهیه سالاد ، به شکل پخته یا خام استفاده میکنند. کلم جزو دسته گل کلم ، کلم بروکلی و کلم بروکسل است.
جدول دسترسی سریع
طبع کلم در طب سنتی چیست؟
طبع کلم در طب سنتی چیست ؟ طبع کلم گرم است یا سرد ؟ طبع کلم سرده یا گرمه ؟ طبع کلم در طب ایرانی اسلامی چیه ؟ مزاج کلم سفید ؟ طبع گل کلم ؟ طبع کلم بنفش سرده یا گرمه ؟ طبع کلم قمری در طب سنتی ؟ طبع کلم بروکلی چیست ؟
در طب سنتی کلم دارای طبعی گرم و خشک است که مصرف آن برای افراد سرد مزاج مفید است.
کلم نوعی سبزی است که خاصیت های فراوانی دارد و منبع اکثرا ویتامین ها و مواد معدنی مانند : ویتامین های آ ، کا ، ای ، ب۶ و آهن ، منگنز ، منیزیم ، کلسیم و پتاسیم است.
خواص کلم چیست ؟
- پیشگیری از سرطان
- بهبود استخوان ها
- کاهش درد ماهیچه ای
- کمک به سلامت مجرای گوارش
- سلامت قلب
- پیشگیری از آب مروارید
- تنظیم کلسترول خون
- سلامت پوست
- کمک به کاهش وزن
- مراقبت از مو
- پیشگیری از سرطان پروستات
- سلامت مغز
- تنظیم فشار خون
گوارش سالم با مصرف کلم :
کلم حاوی مقادیر زیادی فیبر و گلوکوسینولات است که به همین دلیل آب را در بدن شما نگه میدارد و سبب میشود که غذای خورده شده موقع رد شدن از روده پرحجم باشد.
طبق تحقیقات و آزمایشات انجام شده ، دانشمندان میگویند که به دلیل وجود فیبر فراوان در کلم ، حرکات روده بهبود میابند و به درمان یبوست نیز کمک به سزایی میکند.
اگر بدن با کمبود فیبر خوراکی مواجه شود ممکن است دچار عوارض بسیار بدی شود و خبر بد اینکه جایگاه فیبر در برنامه غذایی برای سلامت بدن مورد توجه قرار نمیگیرد.
حذف و یا نبودن فیبر در برنامه غذایی باعث ابتلا به یبوست میشود که این خود مشکلات دیگری مانند : سرطان معده و روده ، زخم معده ، بی اشتهایی ، سردرد ، سوءهاضمه و … همراه است.
کمبود فیبر در بدن میتواند باعث بیماری های پوستی نظیر : پیری زودرس ، اگزما و …. شود.
تأمین سلامت مغز با مصرف کلم :
یکی دیگر از خاصیت های کلم این است که با مواد مغذی که در خود جای داده است به سلامت مغز کمک میکند. کلم حاوی آنتوسیانین و ویتامین K است که باعث تقویت عملکرد ذهن میشود و قدرت تمرکز را بالا میبرد. علاوه بر موارد گفته شده ویتامین K باید برای تولید اسفنگولیپید نیز وجود داشته باشد زیرا اسفنگولیپید غلاف میلین است که از ازبین رفتن عصب ها جلوگیری میکند.
پس در حالت کلی مصرف ویتامین K باعث بالا رفتن قدرت دفاعی بدن شما میشود که در برابر تحلیل عصبی و به وجود آمدن بیماری هایی مانند پارکینسون ، آلزایمر و زوال عقل می ایستد و از به وجود آمدن آنها جلوگیری میکند.
کلم حاوی مقدار فراوانی ید است که به بهتر شدن عملکرد مغز کمک میکند و سیستم عصبی را بهبود میبخشد و باعث میشود غدد دستگاه درون ریز در خوب ترین وضعیت خودشان قرار بگیرند.
آنتی اکسیدان هایی که در کلم وجود دارد از احتمال ابتلا به سرطان جلوگیری میکند و عملکرد سیستم عصبی را بهتر میکند .
مصلح کلم در طب سنتی چیست؟
در طب سنتی مصلحاتی برای کلم آورده شده که عبارتند از : روغن بادام ، سکنجبین و خردل .
کلم باعث ایجاد صفرا میشود برای همین افراد دارای طبع گرم و خشک (صفراوی) بهتر است کلم را با مصلحات آن مصرف کنند تا از ایجاد حالتی چون : نفخ ، خشکی پوست و تلخی دهان جلوگیری کنند.
عوارض مصرف کلم :
- اسهال
- اینجا نفخ
- احتمال ایجاد مشکل برای غده تیروئید
- کولیک نوزاد
- کاهش قند خون
کلم باعث افزایش گاز و نفخ شکم میشود :
خوردن کلم ممکن است باعث ایجاد گاز و نفخ در دستگاه گوارش شود.سایر سبزیجات دیگر همچون :کلم بروکلی و سبزیجات جیلیپایی هم همانند کلم ،بدن آنزیم های کافی برای هضم آن ها را ندارد. به همین دلیل است که وقتی آن ها به روده بزرگ میرسند باعث ایجاد نفخ و گاز میشوند.
7 پاسخ
واقعا خوب بود از نظر محتوا
بسیار ممنون از شما
از مطالب مفیدتان بسیار سپاسگزارم.
عالی و کامل
عالی بود ممنون
ممنون
اطلاعات خوبی بود
خوبه که با همه سبزیجات خوب آشنا بشیم
دمت گرم ترکوندی