طب شناس
طبع نخود در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص نخود در طب سنتی ایرانی اسلامی

تاریخ انتشار: December 20, 2021

رای به این نوشته: 4/5 (697 رای)

نخود یکی از انواع حبوبات است که خواص بی شمار آن تا حد زیادی مغفول مانده است. در منابع طب سنتی تاکید بسیاری بر مصرف نخود شده است.
طبع و خواص نخود در طب سنتی ایرانی و اسلامی موضوعی است که در ادامه این مطلب میتوانید مطالعه کنید.

طبع نخود در طب سنتی

طبع نخود گرم و خشک است. و برای افراد با مزاج سرد بسیار مفید است. بخصوص مصرف نخود در بیماریهایی نظیر سرماخوردگی روند درمان را بهبود میبخشد.

خواص نخود در طب سنتی

سرشار از پروتیین و جایگزین مناسبی برای گوشت است.
اسید اوریک را دفع می کند.
پاک کننده مجاری ادراری است.
فواید نخود برای دندان: برای بهبود رشد استخوانها و دندانها در کودکان و نوجوانان مفید است.
خواص نخود برای استخوان: سرشار از کلسیم است و مانع پوکی استخوان می شود.
فواید نخود برای سرماخوردگی: سرفه را درمان می کند.
ضد سرماخوردگی است.
موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
درمان یبوست است.
مقوی قلب است.
خونساز است و خون صالح تولید می کند.
ادرار آور است.
عفونتهای ریه و مشکلات تنفسی را بهبود میبخشد.
کبد را پاکسازی کرده و رفع انسداد می کند.
مقوی قوای جنسی است.
فواید نخود برای مو: در درمان ریزش مو و ضعف ریشه مو موثر است.

نخود آب درمان فوری التهاب ریه و گلو

نخودآب یک غذای ساده و فوری است که خواص فراوانی دارد. این غذا برای افرادی که از کم خونی رنج میبرند بسیار مناسب است. در ایامی که کرونا، معظل همه جهانیان شده، نخودآب که تا پیش از آن ناشناخته بود، به عنوان یکی از موثرترین روش های تقویت ریه و درمان التهابات آن معرفی شد.
برای تهیه نخود آب کافی است دوعدد پیاز درشت را سرخ کرده و بعد نخودهایی که از قبل خیس شده به ان اضافه کرده و تفت دهید. مقداری زردچوبه، مقدار کمی نمک و یک قاشق آرد سبوس دار نیز اضافه کرده و ۳ تا ۴ لیوان آب روی انها ریخته تا خوب بجوشد. بعد از ده دقیقه شعله را خاموش کرده و در ظرف مناسب بریزید. نخود اب را میتوانید به تنهایی یا همراه با پودر لیمو، سرکه، یا ابغوره مزه دار کرده و میل کنید.

مضرات و عوارض نخود


نفاخ است و در افراد مبتلا به ورم معده و مشکلات روده باید با احتیاط مصرف شود.
سوء مصرف آو به مثانه آسیب می زند.
در بارداری و شیردهی با ایجاد نفخ نوزاد و جنین را تحت تاثیر قرار میدهد.لذا بهتر است با مشورت پزشک و همراه با مصلحات مصرف شود.

مصلح نخود چیست؟


در آشها بهتر است همراه با نخود از سبزی شوید استفاده کنید.
همچنین زیره و سکنجبین از دیگر مصلحات نخود هستند.

طبع و خواص عرق بیدمشک در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع عرق بیدمشک

عرق بیدمشک و طبع و خواص آن از منظر طب سنتی ایرانی و اسلامی

درمان بارداری خارج از رحم در طب سنتی|بارداری خارج از رحم

درمان خانگی بارداری خارج از رحم و سقط خارج از رحم با طب سنتی + درمان دارویی

خورش غوره بادمجان

خواص و فواید آبگوشت بامیه در طب سنتی|خواص آبگوشت بامیه

طبع و خواص آبگوشت بامیه در طب سنتی+ مصلحات

طبع و خواص دمنوش آویشن در طب سنتی|خواص دمنوش آویشن|دمنوش آویشن

طبع و خواص دمنوش آویشن+ 20 خاصیت ویژه دمنوش آویشن در طب سنتی+ روش تهیه

طبع و خواص گوشت جوجه تیغی در طب سنتی|طبع گوشت جوجه تیغی

آیا گوشت جوجه تیغی حلال و قابل خوردن است؟ طبع گوشت جوجه تیغی و 16 خاصیت آن

طبع-و-خواص-انار-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-و-خواص-انار-ترش-و-شیرین-و-ملس|کاهش-فشار-خون-با-انار-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع انار سرد است یا گرم؟ خواص + مصلحات + مضرات - در طب سنتی

خواص و طبع چای بهارنارنج در طب سنتی + 12 خاصیت فوق العاده چای بهار نارنج|خواص چای بهارنارنج

خواص و طبع چای بهارنارنج در طب سنتی + 12 خاصیت فوق العاده چای بهار نارنج