طب شناس
طبع نخود در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص نخود در طب سنتی ایرانی اسلامی

تاریخ انتشار: December 20, 2021

رای به این نوشته: 4/5 (697 رای)

نخود یکی از انواع حبوبات است که خواص بی شمار آن تا حد زیادی مغفول مانده است. در منابع طب سنتی تاکید بسیاری بر مصرف نخود شده است.
طبع و خواص نخود در طب سنتی ایرانی و اسلامی موضوعی است که در ادامه این مطلب میتوانید مطالعه کنید.

طبع نخود در طب سنتی

طبع نخود گرم و خشک است. و برای افراد با مزاج سرد بسیار مفید است. بخصوص مصرف نخود در بیماریهایی نظیر سرماخوردگی روند درمان را بهبود میبخشد.

خواص نخود در طب سنتی

سرشار از پروتیین و جایگزین مناسبی برای گوشت است.
اسید اوریک را دفع می کند.
پاک کننده مجاری ادراری است.
فواید نخود برای دندان: برای بهبود رشد استخوانها و دندانها در کودکان و نوجوانان مفید است.
خواص نخود برای استخوان: سرشار از کلسیم است و مانع پوکی استخوان می شود.
فواید نخود برای سرماخوردگی: سرفه را درمان می کند.
ضد سرماخوردگی است.
موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
درمان یبوست است.
مقوی قلب است.
خونساز است و خون صالح تولید می کند.
ادرار آور است.
عفونتهای ریه و مشکلات تنفسی را بهبود میبخشد.
کبد را پاکسازی کرده و رفع انسداد می کند.
مقوی قوای جنسی است.
فواید نخود برای مو: در درمان ریزش مو و ضعف ریشه مو موثر است.

نخود آب درمان فوری التهاب ریه و گلو

نخودآب یک غذای ساده و فوری است که خواص فراوانی دارد. این غذا برای افرادی که از کم خونی رنج میبرند بسیار مناسب است. در ایامی که کرونا، معظل همه جهانیان شده، نخودآب که تا پیش از آن ناشناخته بود، به عنوان یکی از موثرترین روش های تقویت ریه و درمان التهابات آن معرفی شد.
برای تهیه نخود آب کافی است دوعدد پیاز درشت را سرخ کرده و بعد نخودهایی که از قبل خیس شده به ان اضافه کرده و تفت دهید. مقداری زردچوبه، مقدار کمی نمک و یک قاشق آرد سبوس دار نیز اضافه کرده و ۳ تا ۴ لیوان آب روی انها ریخته تا خوب بجوشد. بعد از ده دقیقه شعله را خاموش کرده و در ظرف مناسب بریزید. نخود اب را میتوانید به تنهایی یا همراه با پودر لیمو، سرکه، یا ابغوره مزه دار کرده و میل کنید.

مضرات و عوارض نخود


نفاخ است و در افراد مبتلا به ورم معده و مشکلات روده باید با احتیاط مصرف شود.
سوء مصرف آو به مثانه آسیب می زند.
در بارداری و شیردهی با ایجاد نفخ نوزاد و جنین را تحت تاثیر قرار میدهد.لذا بهتر است با مشورت پزشک و همراه با مصلحات مصرف شود.

مصلح نخود چیست؟


در آشها بهتر است همراه با نخود از سبزی شوید استفاده کنید.
همچنین زیره و سکنجبین از دیگر مصلحات نخود هستند.

همه چیز درباره خواص نان تافتون + 5 روش نگهداری نان|طبع نان تافتون

همه چیز درباره خواص نان تافتون + 5 روش نگهداری نان

رنگ هر مزاج چگونه است؟

ارتباط رنگ ها با مزاج افراد

درمان گیاهی کلسترول خون در طب سنتی

درمان گیاهی کلسترول خون در طب سنتی+ روش مصرف و دز مصرف

طبع تمشک در طب سنتی ایرانی اسلامی|خواص تمشک در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص تمشک از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی+ مضرات و مصلح

حجامت راهکار پاکسازی بدن

بهترین روش پاکسازی بدن در طب سنتی، حجامت است.

قتل طبیب طب سنتی در تهران

قتل یک پزشک طب سنتی در تهران

ترکیبات مضر غذایی

چی رو با چی نخوریم؟ 13 ترکیب مضر غذایی

خواص کوکو اسفناج گرگانی در طب سنتی|طبع و 8 خاصیت کوکو اسفناج گرگانی در طب سنتی+ طرز تهیه کوکوی اسفناج|طبع و 8 خاصیت کوکوی اسفناج گرگانی در طب سنتی+ طرز تهیه کوکوی اسفناج|خواص کوکو اسفناج گرگانی

طبع و 8 خاصیت کوکوی اسفناج گرگانی در طب سنتی+ طرز تهیه کوکوی اسفناج