طب شناس
طبع نخود در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص نخود در طب سنتی ایرانی اسلامی

تاریخ انتشار: December 20, 2021

رای به این نوشته: 4/5 (697 رای)

نخود یکی از انواع حبوبات است که خواص بی شمار آن تا حد زیادی مغفول مانده است. در منابع طب سنتی تاکید بسیاری بر مصرف نخود شده است.
طبع و خواص نخود در طب سنتی ایرانی و اسلامی موضوعی است که در ادامه این مطلب میتوانید مطالعه کنید.

طبع نخود در طب سنتی

طبع نخود گرم و خشک است. و برای افراد با مزاج سرد بسیار مفید است. بخصوص مصرف نخود در بیماریهایی نظیر سرماخوردگی روند درمان را بهبود میبخشد.

خواص نخود در طب سنتی

سرشار از پروتیین و جایگزین مناسبی برای گوشت است.
اسید اوریک را دفع می کند.
پاک کننده مجاری ادراری است.
فواید نخود برای دندان: برای بهبود رشد استخوانها و دندانها در کودکان و نوجوانان مفید است.
خواص نخود برای استخوان: سرشار از کلسیم است و مانع پوکی استخوان می شود.
فواید نخود برای سرماخوردگی: سرفه را درمان می کند.
ضد سرماخوردگی است.
موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
درمان یبوست است.
مقوی قلب است.
خونساز است و خون صالح تولید می کند.
ادرار آور است.
عفونتهای ریه و مشکلات تنفسی را بهبود میبخشد.
کبد را پاکسازی کرده و رفع انسداد می کند.
مقوی قوای جنسی است.
فواید نخود برای مو: در درمان ریزش مو و ضعف ریشه مو موثر است.

نخود آب درمان فوری التهاب ریه و گلو

نخودآب یک غذای ساده و فوری است که خواص فراوانی دارد. این غذا برای افرادی که از کم خونی رنج میبرند بسیار مناسب است. در ایامی که کرونا، معظل همه جهانیان شده، نخودآب که تا پیش از آن ناشناخته بود، به عنوان یکی از موثرترین روش های تقویت ریه و درمان التهابات آن معرفی شد.
برای تهیه نخود آب کافی است دوعدد پیاز درشت را سرخ کرده و بعد نخودهایی که از قبل خیس شده به ان اضافه کرده و تفت دهید. مقداری زردچوبه، مقدار کمی نمک و یک قاشق آرد سبوس دار نیز اضافه کرده و ۳ تا ۴ لیوان آب روی انها ریخته تا خوب بجوشد. بعد از ده دقیقه شعله را خاموش کرده و در ظرف مناسب بریزید. نخود اب را میتوانید به تنهایی یا همراه با پودر لیمو، سرکه، یا ابغوره مزه دار کرده و میل کنید.

مضرات و عوارض نخود


نفاخ است و در افراد مبتلا به ورم معده و مشکلات روده باید با احتیاط مصرف شود.
سوء مصرف آو به مثانه آسیب می زند.
در بارداری و شیردهی با ایجاد نفخ نوزاد و جنین را تحت تاثیر قرار میدهد.لذا بهتر است با مشورت پزشک و همراه با مصلحات مصرف شود.

مصلح نخود چیست؟


در آشها بهتر است همراه با نخود از سبزی شوید استفاده کنید.
همچنین زیره و سکنجبین از دیگر مصلحات نخود هستند.

طبع مربا توت فرنگی در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع مربا توت فرنگی|طبع مربا گل محمدی

طبع مربا توت فرنگی+ خواص و مضرات مربا توت فرنگی در طب سنتی

طبع و خواص روغن سویا در طب سنتی|خواص روغن سویا

طبع و خواص روغن سویا در طب سنتی+ مضرات و مصلح

خواص گیجاواش تره در طب سنتی|خواص گیجاواش تره|همه چیز درباره گیجاواش تره

خواص گیجاواش تره غذای لذیذ گیلانی + ترکیبات و موارد منع مصرف

طبع و خواص کوکوی شیرین قزوین در طب سنتی|کوکوی شیرین قزوین|کوکوی شیرین قزوین

6 مورد از خواص کوکوی شیرین قزوین در طب سنتی+ طبع و مضرات

توصیه طب سنتی در روز های سرد و بارانی و برفی

توصیه های طب سنتی برای روز‌های سرد و بارانی

طبع و 7 خاصیت فوق العاده شربت نارنج از نظر طب سنتی+ طرز تهیه|خواص شربت نارنج

طبع و 7 خاصیت فوق العاده شربت نارنج از نظر طب سنتی+ طرز تهیه

خواص و طبع گوشت قرقاول در طب سنتی + 9 خاصیت بینظیر گوشت قرقاول|طبع گوشت قرقاول

خواص و طبع گوشت قرقاول در طب سنتی + 9 خاصیت بینظیر گوشت قرقاول

طبع و خواص روغن گزنه در طب سنتی در طب سنتی|خواص روغن گزنه

طبع و خواص روغن گزنه در طب سنتی ایرانی و اسلامی + مضرات و مصلح