طب شناس
طبع نخود در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص نخود در طب سنتی ایرانی اسلامی

تاریخ انتشار: December 20, 2021

رای به این نوشته: 4/5 (697 رای)

نخود یکی از انواع حبوبات است که خواص بی شمار آن تا حد زیادی مغفول مانده است. در منابع طب سنتی تاکید بسیاری بر مصرف نخود شده است.
طبع و خواص نخود در طب سنتی ایرانی و اسلامی موضوعی است که در ادامه این مطلب میتوانید مطالعه کنید.

طبع نخود در طب سنتی

طبع نخود گرم و خشک است. و برای افراد با مزاج سرد بسیار مفید است. بخصوص مصرف نخود در بیماریهایی نظیر سرماخوردگی روند درمان را بهبود میبخشد.

خواص نخود در طب سنتی

سرشار از پروتیین و جایگزین مناسبی برای گوشت است.
اسید اوریک را دفع می کند.
پاک کننده مجاری ادراری است.
فواید نخود برای دندان: برای بهبود رشد استخوانها و دندانها در کودکان و نوجوانان مفید است.
خواص نخود برای استخوان: سرشار از کلسیم است و مانع پوکی استخوان می شود.
فواید نخود برای سرماخوردگی: سرفه را درمان می کند.
ضد سرماخوردگی است.
موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
درمان یبوست است.
مقوی قلب است.
خونساز است و خون صالح تولید می کند.
ادرار آور است.
عفونتهای ریه و مشکلات تنفسی را بهبود میبخشد.
کبد را پاکسازی کرده و رفع انسداد می کند.
مقوی قوای جنسی است.
فواید نخود برای مو: در درمان ریزش مو و ضعف ریشه مو موثر است.

نخود آب درمان فوری التهاب ریه و گلو

نخودآب یک غذای ساده و فوری است که خواص فراوانی دارد. این غذا برای افرادی که از کم خونی رنج میبرند بسیار مناسب است. در ایامی که کرونا، معظل همه جهانیان شده، نخودآب که تا پیش از آن ناشناخته بود، به عنوان یکی از موثرترین روش های تقویت ریه و درمان التهابات آن معرفی شد.
برای تهیه نخود آب کافی است دوعدد پیاز درشت را سرخ کرده و بعد نخودهایی که از قبل خیس شده به ان اضافه کرده و تفت دهید. مقداری زردچوبه، مقدار کمی نمک و یک قاشق آرد سبوس دار نیز اضافه کرده و ۳ تا ۴ لیوان آب روی انها ریخته تا خوب بجوشد. بعد از ده دقیقه شعله را خاموش کرده و در ظرف مناسب بریزید. نخود اب را میتوانید به تنهایی یا همراه با پودر لیمو، سرکه، یا ابغوره مزه دار کرده و میل کنید.

مضرات و عوارض نخود


نفاخ است و در افراد مبتلا به ورم معده و مشکلات روده باید با احتیاط مصرف شود.
سوء مصرف آو به مثانه آسیب می زند.
در بارداری و شیردهی با ایجاد نفخ نوزاد و جنین را تحت تاثیر قرار میدهد.لذا بهتر است با مشورت پزشک و همراه با مصلحات مصرف شود.

مصلح نخود چیست؟


در آشها بهتر است همراه با نخود از سبزی شوید استفاده کنید.
همچنین زیره و سکنجبین از دیگر مصلحات نخود هستند.

طبع و خواص قیمه ریزه در طب سنتی|خواص قیمه ریزه

خواص و طبع قیمه ریزه در طب سنتی+ روش تهیه+ مصلحات

درمان برفک دهان نوزاد با تدابیر طب سنتی|درمان برفک دهان نوزاد|پیشگیری از برفک دهان نوزاد

درمان برفک دهان نوزاد با تدابیر طب سنتی+ علائم+ راه های پیشگیری

طبع و خواص چای گل پنیرک در طب سنتی|چای گل پنیرک|خواص چای گل پنیرک

طبع و خواص چای گل پنیرک+ روش تهیه 3 نوع چای پرخاصیت با گل پنیرک

طبع و خواص چای پونه در طب سنتی|خواص چای پونه|دمنوش پونه

خواص چای پونه از دیدگاه طب سنتی+ روش تهیه چای پونه و 9 نکته احتیاطی

ریحان مقدس

همه چیز درباره خواص و طبع گوشت بز در طب سنتی + 10 فایده گوشت بز|طبع گوشت بز

همه چیز درباره خواص و طبع گوشت بز در طب سنتی + 10 فایده گوشت بز

فواید طلا برای سلامت بدن|

برای تقویت سلامتی خود طلا بخرید!

طبع و 8 خاصیت شربت تمبر هندی با عسل در طب سنتی+ طرز تهیه|خواص شربت تمبر هندی

طبع و 8 خاصیت شربت تمبر هندی با عسل در طب سنتی+ طرز تهیه